„Betsafe“ prognozė: Pasvalyje laukia įtempta „Pieno žvaigždžių“ ir „Neptūno“ kaktomuša
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: Pasvalyje laukia įtempta „Pieno žvaigždžių“ ir „Neptūno“ kaktomuša

Autorius: LKL.LT
2019-04-06

Sezono metu prie Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos prisijungęs Yannickas Franke stipriai prisidėjo prie to, kad Aukštaitijos ekipa šautų į viršų lentelėje bei dabar kovotų dėl namų aikštės pranašumo ketvirtfinalio etape.

22-ejų olandas į Pasvalį persikėlė spalio pradžioje, kuomet Gedimino Petrausko auklėtiniai „Betsafe–LKL“ pirmenybių starte buvo iškovoję vos 1 pergalę per 5 rungtynes.

Nyderlandų rinktinės gynėjas greitai surado savo vietą komandoje – Y. Franke toliau išlaiko rezultatyviausio lygos krepšininko (vid. 14,4 tšk.) vardą, o naudingiausiųjų sąraše jis rikiuojasi šeštas (vid. 14,5 naud. bal.).

„Pirmoji vieta rezultatyviausių žaidėjų sąraše parodo komandinį „Pieno žvaigždžių“ darbą, nesu tik aš, – tinklalapiui LKL.LT dėstė Y. Franke. – Mes rungtyniaujame gerai, o komandos draugai mane aikštelėje suranda laiku ir vietoje.

Ekipoje yra daugiau žaidėjų, kurie demonstruoja gerą žaidimą – Tomas Lekūnas ar Jay Threattas. Manau, kad mano rezultatyvumą lemia ne tik mano žaidimas, bet komandinis darbas.“

„Pieno žvaigždės“ tapo rimtu galvos skausmu bet kuriam varžovui. Korekcijas sudėtyje padarę pasvaliečiai atrado pergalės receptą, o per pastarąsias 14 rungtynių iškovojo net 12 pergalių.

„Komanda sudaryta iš būrio gerų vyrukų, – gero žaidimo priežastis vardino Y. Franke. – Visi žino, kad „Pieno žvaigždės“ neturėjo geros sezono pradžios, ekipoje buvo pokyčių, tačiau mes susižaidėme, o dabar aikštelėje vienas kitą jaučiame tikrai gerai.

Žinoma, jei nori laimėti rungtynes, reikia pataikyti metimus. Norime sezoną užbaigti kuo įmanoma aukštesnėje vietoje, laimėti kuo įmanoma daugiau rungtynių. Norime atkrintamosiose turėti aikštelės pranašumą.“

Šiuo metu „Pieno žvaigždės“ yra iškovojusios 16 pergalių bei patyrusios 11 pralaimėjimų. Tokį patį rezultatą turi ir Panevėžio „Lietkabelis“, tačiau dėl geresnio tarpusavio mačų rezultato G. Petrausko auklėtiniai užima 4-ąją vietą.

Pasvaliečiai demonstruoja laisvą ir efektyvų puolimą – yra trečia rezultatyviausia ekipa „Betsafe–LKL“ pirmenybėse (vid. 84,4 tšk.). Vis dėlto uraganinį puolimą rodančios „Pieno žvaigždės“ stringa gynyboje, vidutiniškai praleisdamos po 86,4 taško per mačą, o tai yra 9 rezultatas lygoje.

„Kalbant apie puolimą, manau, kad mes esame tikrai gera komanda. Gynyboje kai kuriose situacijose mes galėtume žaisti geriau. Dirbame ties tuo, tikiuosi, kad iki atkrintamųjų mes tai pagerinsime. Manau, kad turėtume pagerinti gynybą du prieš du situacijose, o tam turime dar keturias savaites“, – dėstė Y. Franke.

„Pieno žvaigždės“ jau žino, ką reiškia nugalėti Klaipėdos „Neptūną“, su kuriuo kausis šeštadienį 17.20 val. savų žiūrovų akivaizdoje.

Pasvalio klubas laimėjo pastaruosius du tarpusavio mačus uostamiestyje – sausio viduryje klaipėdiečius palaužė 80:77, o vasario pradžioje – pagerino tritaškių šio sezono lygos rekordą (19 taiklių metimų) bei „Neptūną“ įveikė 103:89.

„Mes laimėjome dukart Klaipėdoje, manau, kad tikrai turėsime šansą laimėti ir namuose, – mintimis dalijosi Y. Franke. – Būtų puiku, jei pavyktų laimėti, tuomet žengtume dar vieną žingsnį link ketvirtosios vietos išsaugojimo.

Pergalės tikisi visi komandoje – nuo žaidėjų iki administracijos. Turime būti savimi ir žaisti savo žaidimą, tai pastaruoju metu mums leisdavo laimėti 12 iš 14 rungtynių.“

„Neptūnas“ į Aukštaitiją atvyksta nukraujavęs. Uostamiesčio klubas trečiadienį paskelbė nutraukęs sutartį su Kyle‘u Weaveriu, dėl daugybinių krepšininko smulkių drausmės pažeidimų.

Po 28 minutes vidutiniškai rungtyniavęs amerikietis buvo antras naudingiausias klaipėdiečių krepšininkas (vid. 12,8 naud. bal.).

„Bus žaidėjų, kuriems atsiras papildomų minučių, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo Laimonas Kisielius, kurio minučių kiekis po K. Weaverio išvykimo gali ūgtelėti. – Kažkas gaus daugiau laiko pasireikšti, galbūt labiau bus įtrauktas jaunimas, kažkas prisidės iš mūsų veteranų.

Prieš D. Gailiaus atvykimą mes trise dalinomės minutes atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose. Logiška, kad išaugs šiek tiek mūsų laikas, kažkiek minučių nukris Laurynui ir Džiugui.“

Šį sezoną L. Kisielius vidutiniškai rungtyniauja po beveik 20 minučių, pelno po 6,2 taško, atkovoja po 2,5 kamuolio bei atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Puolėjo reikšmė „Neptūno“ žaidimui neatsispindi skaičiuose – L. Kisielius yra vienas geriausių komandos žaidėjų gynyboje bei puikiai suprantantis trenerio Kazio Maksvyčio reikalavimus.

„Visada esu pasiruošęs, – apie galimą didesnę rolę komandoje sakė L. Kisielius. – Ar rolė didesnė, ar mažesnė, visada laukiu trenerio signalo eiti žaisti ir rodyti rezultatus.“

34-erių veteranas negailėjo komplimentų pastaruoju metu lygoje siautėjančiai „Pieno žvaigždžių“ komandai.

„Pasvalio ekipa demonstruoja gerą komandinį krepšinį. Negalime išskirti vieno ar dviejų žaidėjų, kurie traukia komandą. Tai gerai sukomplektuota ekipoje, kurioje gali iššauti vis kitas žaidėjas. „Pieno žvaigždės“ tą puikiai išnaudoja bei žaidžia tikrai gerai“, – sakė L. Kisielius.

„Neptūnas“ šį sezoną demonstruoja pavyzdį puolimą – pagal pelnomus taškus (vid. 84,8), rezultatyvius perdavimus (vid. 20) ir naudingumo balus (vid. 97,7) K. Maksvyčio auklėtiniai čempionate užima antrąją vietą, nusileisdami tik daugkartiniams čempionams Kauno „Žalgirio“ krepšininkams.

„Manau, kad gerinti reikia tiek gynybą, tiek puolimą, – dėstė „Neptūno“ puolėas. – Vien su gynyba nelaimėsi, juk reikia ir užpulti.

Šį sezoną buvo susitikimų, kai mums geriau sekėsi gynyboje, jos dėka laimėjome rungtynes. Manau, kad Pasvalys yra viena iš tokių komandų, kur reikės stengtis kuo geriau apsiginti.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad K. Weaverio atsisakęs „Neptūnas“ mobilizuosis bei išvykoje pasieks revanšą prieš „Pieno žvaigždes“.

„Pieno žvaigždės“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Panevėžio „Lietkabelis“ dalyvauja lenktynėse dėl ketvirtosios vietos čempionate, o šeštadienį išvykoje susikaus su „Juventus“ krepšininkais, kurių pranašumą pripažino dar prieš mėnesį „Cido“ arenoje.

„Juventus“ – „Lietkabelis“ šeštadienį 16.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Vilniaus „Rytas“ praėjusį šeštadienį per ketvirtojo kėlinio spurtą sulaužė Klaipėdos „Neptūną“ bei iškovojęs ketvirtąją pergalę iš eilės įsitvirtino antroje „Betsafe–LKL“ čempionato vietoje. Šį šeštadienį į sostinę atvyksta įspūdingai žaidžiančio Keremo Kanterio vedina „Dzūkija“.

„Rytas“ – „Dzūkija“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Pavyzdinį kovingumą pademonstravęs „Žalgiris“ reguliarųjį Eurolygos sezoną užbaigė šešiomis pergalėmis iš eilės, o tai padėjo Kauno ekipai antrus metus iš eilės prasibrauti į išsvajotą ketvirtfinalį.

Sekmadienį Šarūno Jasikevičiaus kariauna namuose testuos „Šiaulių“ krepšininkus, kurių viltys prasmukti į atkrintamąsias yra sumenkusios, tačiau jie siekia išsaugoti 9-ąją poziciją.

„Žalgiris“ – „Šiauliai“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Gilioje duobėje esantis „Nevėžis“ privalo skinti pergales, jei nori išlipti iš lentelės dugno. Paskutinėje vietoje žengiantis kėdainiečiai pralaimėjo pastarąsias 9 rungtynes, o paskutinį kartą pergalę šventė dar sausio 13-ąją.

Dariaus Dimavičiaus auklėtinių varžovė sekmadienį – dėl 7-osios vietos su dzūkais kovojantys „Skycop“ krepšininkai.

„Nevėžis“ – „Skycop“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris