Gaivus gūsis „Skycop“ stovykloje: išvykoje įveiktos „Pieno žvaigždės“
„Skycop“ nuotr.

Gaivus gūsis „Skycop“ stovykloje: išvykoje įveiktos „Pieno žvaigždės“

Autorius: LKL.LT
2019-04-10

Arnas Labuckas antrą mačą iš eilės ėmėsi lyderio vaidmens, o Prienų „Skycop“ (11/18) pateikė rimtą paraišką šeštai turnyro lentelės pozicijai „Betsafe–LKL“. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svečiuose 84:72 (20:24, 16:9, 24:15, 24:24) susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (16/13).

Pasvalio ekipai, siekiančiai ketvirtos turnyro lentelės vietos, tai buvo antra nesėkmė iš eilės, tad nuo Panevėžio „Lietkabelio“ (17/11) atsilikimas dar kiek padidėjo. Tuo tarpu „Skycop“ pagal pergales vejasi šeštoje vietoje esančią Utenos „Juventus“ (12/17).

Pirmojo „Betsafe–LKL“ penketuko komandą „Skycop“ įveikė pirmąsyk nuo sausio 5 dienos, kuomet buvo išvykoje nugalėtas „Lietkabelis“.

Vytauto Šulskio bei legionierių vedamos „Pieno žvaigždės“ pirmoje rungtynių dalyje turėjo pranašumą (30:23), tačiau Arnas Labuckas ėmė jį tirpdyti, o Darjušas Lavrinovičius rezultatą persvėrė – 34:32.

Šeimininkų puolimas stipriai strigo ir tai leido „Skycop“ įgauti jau dviženklę persvarą (60:48), kuomet sekė atkarpa 13:1. Paskutinį kėlinį Dagoberto Pena pradėjo pelnydamas 8 taškus, kurie švelnino rezultatą (56:63), V. Šulskio metimai atsilikimą mažino dar labiau (65:71), tačiau M. Lukauskio ir Martyno Gecevičiaus tritaškiai nebeleido šeimininkams turėti vilčių laimėti.  

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius 16, Žygimantas Janavičius ir Arnas Labuckas (13 atk. kam.) – po 15, Martynas Gecevičius 11, Malcolmas Grantas 9.

„Pieno žvaigždės“: Vytautas Šulskis 19, Žygimantas Skučas 15 (8 atk. kam.), Dagoberto Pena 14, Yannickas Franke 8 (7 atk. kam.).

Virginijus Šeškus pasidžiaugė, kad pavyko pristabdyti greitas varžovų atakas ir rodyti tokį žaidimą, kokį „Skycop“ rodyti gali.

„Pasiėmėme pergalę, kurią Pasvalyje turėjome pasiimti žaisdami prieš Naujuosius metus. Nežinau, gal sutapimas, bet treniruotėse yra Kozys ir Lipkevičiaus su Lukauskiu nereikia stumti į „ketvirtą“ poziciją – galima pažaisti normalų krepšinį savo pozicijose.

Net statistikos nežiūrėjau, nes vizualiai man kaip treneriui žaidimas patiko. Pabaigoje pirmavome 9 taškais ir praradome kamuolį, bet turbūt Prienams jau į kraują įaugę padaryti kelias klaidas likus 3–4 minutėms ir duoti šansą varžovams“, – džiaugėsi V. Šeškus.

„Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas apgailestavo, kad jo komanda atliko tik 14 rezultatyvių perdavimų.

„Jei pirmame kėlinyje dar turėjome iniciatyvą, tai ją paleidę neradome kelių nei užpulti, nei apsiginti. Rezultatyvių perdavimų skaičius mums pakišo koją, nors klaidų ir buvo nedaug. Žaidimas buvo nemalonus akiai. Negalima sakyti, kad tai – duobelė, bet išvadas turime pasidaryti ir kibti į darbus“, – kalbėjo strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris