„Nevėžio“ krepšininkų iniciatyva pradžiugino mažuosius sirgalius

„Nevėžio“ krepšininkų iniciatyva pradžiugino mažuosius sirgalius

Autorius: LKL.lt
2019-04-12

Daugiausia džiaugsmo teikianti veikla dažniausiai yra susijusi su tais, kuriuos labiausiai mylime. Lietuvos krepšinio lyga (LKL) šią meilę ir artumą jau trečius metus puoselėja kartu su ne gyvybės draudimo bendrove „Compensa Vienna Insurance Group“ socialiniame projekte „Svajonių diena – saugi diena“.

Šįkart socialinė iniciatyva pasiekė mažuosius Kėdainių sporto entuziastus – jiems Kėdainių arenoje buvo surengta krepšinio šventė, į kurią atvyko ir gausus būrys Kėdainių „Nevėžio“ narių.

„Džiugu matyti tiek daug susirinkusių vaikų, malonu, kad mes jiems rūpime, kad jie nori su mumis nusifotografuoti, pažaisti, pabendrauti“, – sakė „Nevėžio“ komandos kapitonas Gabrielius Maldūnas.

„Mes iš vaikų gauname tiek daug gerų emocijų, todėl kartu praleistas laikas tiek mums, tiek jiems yra labai svarbus“, – teigė Gintautas Matulis.

Pasak „Compensa Vienna Insurance Group“ Kauno regiono vadovo Laisvio Vyšniausko, vienos svajonių vaikystės formulės nėra: „Kiekvienas vaikas susikuria savo tobulą vaikystę – prie to prisideda ir socialinė veikla, ir tėvai, ir mėgstama veikla. Matome, kad tokios bendruomeniškos iniciatyvos yra tam tikra proga, platforma susikurti gerą vaikystės prisiminimą, praleisti daugiau laiko su tėvais ir užmegzti dar stipresnius ryšius.“

Vienas iš socialinio projekto tikslų – skatinti mažiausius krepšinio entuziastus svajoti, bet nepamiršti esminio aspekto – saugumo.

Šventės dalyviai buvo įtraukti į komandines estafetes, skatinančias tarpusavio ryšį per sportinę veiklą.

Kėdainių „Nevėžio“ treneris Darius Dimavičius, stebėdamas šventes dalyvius, pabrėžė šeimas suburiančios veiklos, kartu praleisto laiko ypatingumą ir reikšmę: „Labai svarbus yra nuolatinis ryšys tarp tėvų ir vaikų, nes tėvai yra didžiausi vaikų motyvatoriai, pavyzdžiai, į kuriuos vaikai lygiuojasi.“

Socialinį projektą „Svajonių diena – saugi diena“ organizuoja LKL kartu su „Compensa Vienna Insurance Group“.

Projekto pagrindiniai tikslai – prisidėti prie visuomenei svarbių klausimų sprendimo ir iniciatyvų įgyvendinimo.

Šiais metais ypatingas dėmesys skiriamas vaikų ir tėvų tarpusavio ryšio kūrimui ir stiprinimui, siekiama paskatinti tėvus praleisti kuo daugiau laiko su vaikais, dar kartą atkreipti jų dėmesį į tarpusavio ryšio svarbą šeimoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris