Trileris Alytuje baigėsi svarbia „Lietkabelio“ pergale po pratęsimo
LKL/BNS nuotr.

Trileris Alytuje baigėsi svarbia „Lietkabelio“ pergale po pratęsimo

Autorius: H. Augustynas
2019-04-11

Traumų išretintas Panevėžio „Lietkabelis“ (18/11) sugebėjo panaikinti dviženklį deficitą ir įrodyti savo pranašumą per pratęsimą prieš Alytaus „Dzūkijos“ (9/20) krepšininkus. Alytiškiai galėjo iškovoti pergalę dar po keturių kėlinių, tačiau Dominykas Domarkas, likus žaisti 4,7 sekundes, pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų, o komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Vos aštuoniese rungtyniavęs „Lietkabelis“ po atkaklios kovos 87:84 (21:19, 15:24, 16:17, 22:14, 13:10) įveikė jau ketvirtąjį pratęsimą per paskutines aštuonerias rungtynes žaidusią „Dzūkiją“.

Pratęsimo metu „Dzūkija“ dar buvo įsiveržusi į priekį 77:74, tačiau „Lietkabelis“ pelnė devynis taškus be atsako ir likus žaisti pusantros minutės pirmavo 83:77.

Du tritaškius iš eilės pataikęs D. Domarkas dar priartino „Dzūkiją“ prie varžovų (83:85), tačiau svarbų kamuolį puolime atkovojęs Saulius Kulvietis padidino svečių pranašumą iki keturių taškų, likus žaisti 16 sekundžių. Per likusį laiką alytiškiams išsigelbėti nepavyko.  

„Lietkabelio“ ekipą į pergalę vedė 20 taškų surinkęs Ikenna Iroegbu ir 18 pridėjęs S. Kulvietis.

„Dzūkijos“ ekipos neišgelbėjo ir po 16 taškų surinkę Paulius Petrilevičius bei Karemas Kanteris. Pastarasis taip pat atkovojo 11 kamuolių ir surinko ketvirtąjį dvigubą dublį per 10 rungtynių.

Antrosios rungtynių dalies pradžioje „Dzūkija“ sugebėjo įgauti ir dviženklį pranašumą (52:40).  Tačiau ketvirtajame kėlinyje „Lietkabelis“ sugebėjo surengti spurtą 12:2 ir tokiu būdu persverti rezultatą, likus žaisti pusketvirtos minutės – 67:65.

Nors dzūkai nesiruošė atiduoti pergalės taip lengvai, Stafanas Sinovecas smeigė tritaškį likus žaisti kiek daugiau negu minutę, o „Lietkabelio“ persvara siekė jau keturis taškus (74:70).

Vis dėlto, kitoje aikštės pusėje Dominykas Domarkas smeigė tritaškį nuo lentos (73:74), o alytiškiai sugebėjo apsiginti ir lemiamai atakai turėjo dar 18 sekundžių.

Tas pats D. Domarkas, likus žaisti 4,7 sekundės, verždamasis link krepšio išprovokavo pražangą, tačiau pataikė tik vieną baudos metimą ir išlygino rezultatą (74:74). Per likusį laiką Paulius Valinskas prametė sudėtingą dvitaškį ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius (6/8 dvit., 7 atk. kam., 26 n.b.) ir Karemas Kanteris (11 atk. kam.) po 16, Dominykas Domarkas 14 (6 rez. perd.), Mindaugas Sušinskas 13, Steponas Babrauskas 10 (3/9 trit.).

„Lietkabelis“: Ikenna Iroegbu 20 (3/6 trit.), Saulius Kulvietis 18 (4/7 trit.), Paulius Valinskas 15 (5 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 10, Marko Čakarevič 8 (8 atk. kam.).

Po susitikimo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas gyrė savo auklėtinius dėl jų charakterio, tačiau buvo nepatenkintas, kad varžovai atkovojo 15 kamuolių po jo ekipos krepšiu.

„Mes žinojome, kokių rungtynių turime tikėtis. Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais, kadangi nepasidavėme, nors turėjome tik aštuonis žaidėjus. Antroje rungtynių dalyje kur kas geriau gynėmės. Vienintelis dalykas, kuris manęs netenkino – kova dėl kamuolių po savo krepšiu“, – po susitikimo kalbėjo N. Čanakas.

Po skaudaus pralaimėjimo alytiškių vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas apgailestavo, kad buvo pralaimėtas dar vienas pratęsimas, kai jo komanda turėjo šansą iškovoti pergalę.

„Nepasakyčiau, kad mums trūksta patirties pratęsimuose. Bet iš septynių pratęsimų laimėjome tik vieną, kas yra labai blogai. Nesugebėjome pasinaudoti savo šansais, kuriuos turėjome. Šiandien prametėme laisvus metimus, jie juos pataikė, o vienas neatsitvėrimas nulėmė visas rungtynes“, – teigė A. Urlepas.

„Lietkabelis“ šiose rungtynėse buvo priverstas verstis be traumuotų Jamaro Wilsono, Simo Jasaičio ir Karolio Giedraičio. Tuo metu dzūkai vis dar verčiasi be ranką susilaužiusio Gedimino Žalalio.

Pergalę iškovojęs „Lietkabelis“ gali jaustis kiek saugiau dėl turimos ketvirtosios pozicijos. Šią savaitę jau suklupusios ir penktoje vietoje žengiančios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (16/13) nuo panevėžiečių atsilieka dviem laimėjimais.

Tuo metu dzūkai apsunkino savo situaciją kovoje dėl septintosios vietos turnyrinėje lentelėje. Kiek netikėtai pasvaliečius įveikusi Prienų „Skycop“ (11/18) turi dvejomis pergalėmis daugiau negu alytiškiai.

„Dzūkija“ šį atsilikimą galės sumažinti jau šį savaitgalį, kadangi stos į kovą su „Skycop“. „Lietkabelis“ savo pergalių seriją iki trijų galės bandyti pratęsti rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“, kuris pergalės skonio nėra patyręs nuo sausio mėnesio.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris