„Betsafe“ prognozė: „Ryto“ laukia dar vienas sunkus mūšis Utenoje
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: „Ryto“ laukia dar vienas sunkus mūšis Utenoje

Autorius: LKL.LT
2019-04-13

Trečiadienį uostamiestyje Klaipėdos „Neptūnui“ nusileidęs bei kovą dėl antrosios vietos čempionate tęsiantis Vilniaus „Rytas“ į pergalių kelią sugrįžti mėgins sekmadienį Utenoje.

Pirmąjį sezoną Lietuvoje rungtyniaujantis „Juventus“ Martinas Gebenas greitai spėjo įsitikinti, kad mačai su sostinės klubu uteniškiams turi ypatingą reikšmę.

„Teko tai pajusti, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Juventus“ aukštaūgis. – Ir visa organizacija, ir kai kurie buvę žaidėjai pastoviai šneka apie praėjusių sezonų mačus su „Rytu“. Ši komandų mikrodvikova jaučiasi tiek lygoje, tiek taurėje. Tai stiprus varžovas, kuriam mes būsime nusiteikę kovingai.“

Šį sezoną „Juventus“ su „Rytu“ kovėsi penkis kartus bei visus šiuos mūšius pralaimėjo – triskart „Betsafe–LKL“ čempionate bei abu kartus „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurėje.

Nors KMT ketvirtfinalyje „Juventus“ pralaimėjo, tačiau davė gerą kovą, kuomet įnirtingame mūšyje nusileido bendru 13 taškų skirtumu. Tai rezultatas, kuris neatspindi tuomet aikštelėje vykusios įtemptos kovos.

„Visų pirma, tai gynyba, – raktą į pergalę artėjančioje dvikovoje atskleidė M. Gebenas. – „Rytas“ turi daug gerų žaidėjų bei daug iš toli gerai pataikančių krepšininkų.

Reikės sumažinti jų pataikytų metimų iš toli skaičių. Turime susitvarkyti kovoje dėl atšokusių kamuolių – tiek gynyboje, tiek puolime.“

„Žalgiriui“ priklausantis, tačiau nuomos pagrindais Utenoje rungtyniaujantis M. Gebenas, „Betsafe–LKL“ čempionate žibėti ėmė jau debiutiniame sezone.

208 cm ūgio centras aikštelėje šį sezoną vidutiniškai praleidžia po 21 minutę, pelno po 11 taškų, atkovoja po 6,8 kamuolio (2 vieta lygoje) bei renka po 15,1 naudingumo balo (3 vieta lygoje).

„Manau, kad demonstruoju išties neblogą formą, – dėstė M. Gebenas. – Ar ji yra geriausia, ar ne, tai sunku palyginti. Šiuo metu jaučiuosi gerai, džiaugiuosi, kad tą pavyksta rodyti aikštelėje žaidimo metu.“

„Juventus“ vidurio puolėjo sekmadienį laukia sudėtingas testas – akistata su ketvirtu naudingiausiu lygos krepšininku Arciomu Parachouskiu.

Sezono metu prie „Ryto“ prisijungęs 31-erių baltarusis naudą Dainiaus Adomaičio kariaunai davė iškart – jis stipriai prisidėjo prie vasarį iškovotos „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės bei patekimo į Europos taurės ketvirtfinalį.

A. Parachouskis „Betsafe–LKL“ čempionate šį sezoną spėjo sužaisti 16 mačų, vidutiniškai ant parketo praleidžia po 22 minutes, pelno po 11,1 taško, atkovoja po 7,3 kamuolio (1 vieta lygoje) bei renka po 14,9 naudingumo balo (4 vieta lygoje).

„Aukšto kalibro žaidėjas, labai stiprus fiziškai, tad reikės žaisti susikaupus, – apie artėjančią mikrodvikovą kalbėjo M. Gebenas. – Savaime aišku, kad A. Parachouskio stabdymas bus labai svarbus, tačiau tai nebus užduotis tik man vienam.

Nežinau kokią gynybą mes taikysime, bet kuo geriau sužaisiu aš ir kuo prasčiau jis, tai iš to daugiausiai naudos gaus „Juventus“, ir atvirkščiai.“

Vilniaus komanda į Uteną atvyks įpykusi. „Rytas“ trečiadienį svarbiame mūšyje nusileido „Neptūnui“ bei išsilygino pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą (22-7).

Sostinės komanda „Betsafe–LKL“ čempionate dėl geresnio taškų santykio tarpusavio mačuose su „Neptūnu“ vis dar žengia antri, tačiau bet koks kluptelėjimas „Rytą“ nustumtų į trečią poziciją.

„Mes turime laimėti likusias rungtynes, tuomet viskas bus gerai, – tinklalapiui LKL.LT teigė A. Parachouskis. – Mes privalome atsitiesti po pralaimėjimo „Neptūnui“. Mūsų laukia sunkūs varžovai, bet kiekvienai dvikovai turime ruoštis atskirai, žingsnis po žingsnio. Tikiuosi, kad laimėsime likusias septynerias rungtynes.“

„Ryto“ aukštaūgis negailėjo komplimentų ir būsimam varžovui, su kuriuo šį sezoną jis spėjo susikauti keturis kartus.

„Utenos komanda žaidžia labai agresyviai, ypatingai namuose, – teigė A. Parachouskis. – Turėjome jau ne vieną sudėtingą mačą prieš „Juventus“, tad laukia dar vienas sudėtingas mūšis.

„Juventus“ žaidžia žaidžia kietą ir fizine jėga paremtą krepšinį, puikiai kovoja dėl kamuolių. Turime atsakyti agresija, išlikti susitelkę, kontroliuoti dvikovą nuo pirmųjų jos minučių.“

Kontroliuoti mačo nuo pirmųjų minučių vilniečiams nepavyko Klaipėdoje, kuomet jau pirmajame kėlinyje jie turėjo 16 taškų deficitą, o dvikovą pralaimėjo 74:89.

„Neatsakėme prieš „Neptūno“ agresiją, – pralaimėjimo priežastis vardino baltarusis. – Žinojome, kad klaipėdiečiai bus agresyvūs žaisdami namie. Jie pataikė tolimus metimus mačo pradžioje, o mes paleidome rungtynes. Tai buvo svarbiausias dvikovos momentas – klydome, nesugebėjome rezultatyviai baigti atakų. Tai kainavo mums pergalę.“

Prieš artėjantį mačą Utenoje A. Parachouskis pabrėžė koncentraciją.

„Turime būti labiau susikoncentravę. Mes kartais prarandame kontrolę žaisdami tiek gynyboje, tiek puolime. Kartais darome tokias klaidas, kurios yra nepateisinamos. Privalome būti labiau susitelkę, daugiau klausyti, ką sako trenerių štabas. Tuomet viskas bus gerai“,  – teigė „Ryto“ lyderis.

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad vilniečiai atsities po pralaimėjimo Klaipėdoje bei išvykoje įveiks „Juventus“ krepšininkus.

„Juventus“ – „Rytas“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Atšalusios „Pieno žvaigždės“ pralaimėjo pastaruosius du susitikimus namuose Klaipėdos bei Prienų ekipoms. Jei Gedimino Petrausko auklėtiniai dar svajoja sugrįžti į ketvirtąją vietą pirmenybėse, jie privalo šiandien nukauti penkių pralaimėjimų serijoje esančius „Šiaulius“.

„Pieno žvaigždės“ – „Šiauliai“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Žūtbūtinis mūšis dzūkams – į Alytų sekmadienį atvyks lentelės kaimynė „Skycop“ komanda. Pralaimėjimo atveju „Dzūkijos“ šansai pakilti iš aštuntosios vietos liktų tik teoriniai, o tai reikštų akistatą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape su „Žalgiriu“.

„Dzūkija“ – „Skycop“ sekmadienį 18.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

„Lietkabelis“ tvirtina savo pozicijas ketvirtoje „Betsafe–LKL“ pozicijoje, o sekmadienį į Aukštaitijos sostinę atvyks ginklus pagalandęs „Nevėžis“. Kėdainiečiai pergalės skonio nepatyrė jau 11 pastarųjų susitikimų. Siekiant išlipti iš lentelės dugno, Dariaus Dimavičiaus auklėtiniams kiekviena pergalė yra aukso vertės.

„Lietkabelis“ – „Nevėžis“ sekmadienį 18.15 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Šiandien vykti turėjusi dvikova tarp „Žalgirio“ ir „Neptūno“, kauniečių prašymu bei klaipėdiečių ir lygos sutikimu, nukelta į gegužės mėnesį. Šarūno Jasikevičiaus kariauna įtemptai ruošiasi Eurolygos ketvirtfinalio serijai, kuri startuos jau kitą savaitę Turkijoje.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris