Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidę „Šiauliai“ išrašė „Pieno žvaigždėms“ trečiąjį pralaimėjimą iš eilės
LKL/BNS nuotr.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidę „Šiauliai“ išrašė „Pieno žvaigždėms“ trečiąjį pralaimėjimą iš eilės

Autorius: H. Augustynas
2019-04-13

Dėl išlikimo „Betsafe–LKL“ pirmenybėse kovojanti „Šiaulių“ (6/24) ekipa susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (16/14) ir nutraukė penkių pralaimėjimų iš eilės seriją.

„Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą pagerinę „Šiauliai“ 111:97 (22:29, 32:16, 25:27, 32:25) įveikė pasvaliečius, kuriems tai buvo jau trečiasis pralaimėjimas iš eilės.

Iki šiol rezultatyvumo rekordas priklausė „Pieno žvaigždėms“ ir Alytaus „Dzūkijai“, kurios buvo pelniusios po 110 taškų.

„Mes nesame verti penktos vietos“, – G. Petrauskas

„Šiaulių“ ekipą į pergalę vedė karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojęs Kristupas Žemaitis, kuris surinko 17 taškų. Tiek pat pridėjo „Šiaulių“ kapitonas Arminas Urbutis, kai Evaldas Šaulys surinko 16.

„Pieno žvaigždžių“ gretose išsiskyrė 24 taškus surinkęs Yannickas Franke ir po 16 pelnę Vytautas Šulskis, Tomas Lekūnas bei Jay Threattas.

Pasvaliečių strategas Gediminas Petrauskas neslėpė nusivylimo ir teigė, kad apie ketvirtąją vietą jo vadovaujama ekipa galvoti negali.

„Aš nelabai matau būdų, kaip su tokiu žaidimu išsaugoti penktą vietą. Mes nesame verti penktos vietos. Mes čia spangstame apie ketvertą. Apie kokį ketvertą galime čia spangti? Su tokiu žaidimu dabar turime žiūrėti kitų rezultatus iš apačios. Turime žiūrėti, kad nelaimėtų šeštoje-septintoje vietoje esančios komandos. Čia nereikia užriesti galvų ir galvoti, kad mes esame geri“, – griežtai kalbėjo G. Petrauskas.

Įspūdingu 19:4 spurtu antrąjį ketvirtį pradėję „Šiauliai“ perėmė rungtynių iniciatyvą ir įgijo aštuonių taškų persvarą – 41:33.

Trečiąjį ketvirtį „Šiauliai“ taip pat pradėjo kur kas geriau ir pelnę šešis taškus paeiliui turėjo 15 taškų persvarą – 60:45. Į šį svečių išpuolį pasvaliečiai atsakė spurtu 19:8 ir sumažino savo deficitą iki 4 taškų – 66:70.

Po Antano Udro dviejų taškų su pražanga ir K. Žemaičio penkių taškų iš eilės „Šiauliai“ susigrąžino 12 taškų persvarą ketvirtajame kėlinyje (89:77). Likus žaisti dar keturias minutes aikštės šeimininkai sumažino savo deficitą iki 7 taškų (85:92), tačiau „Šiauliai“ pelnė penkis taškus be atsako, o likus žaisti tris minutes komandas ir vėl skyrė 12 taškų – 97:85.

Per likusį laiką aikštės šeimininkai išsigelbėti nesugebėjo, o Šiaulių krepšininkai sugebėjo pagerinti ir rezultatyvumo rekordą.

„Pieno žvaigždės“ kaip reikiant apsunkino savo situaciją kovoje dėl ketvirtosios vietos reguliariajame sezone, kadangi Panevėžio „Lietkabelis“ (18/11) galės atitrūkti jau trejomis pergalėmis, jeigu iškovos pergalę prieš Kėdainių „Nevėžį“ rytoj. Tuo metu „Šiauliai“ jau dviem laimėjimais lenkia paskutinėje turnyro lentelės vietoje esantį „Nevėžį“ (4/25).

Susitikimo baigti negalėjo vienas pasvaliečių lyderių Žygimantas Skučas, kuris susižeidė antrajame kėlinyje ir į aikštę nebegrįžo.

„Šiaulių“ strategas Antanas Sireika po susitikimo džiaugėsi, kad jo komanda sugebėjo atsigauti po to, kai praėjusią savaitę į jo vadovaujamos ekipos krepšį Kauno „Žalgiris“ įmetė 109 taškus.

„Man patiko, kad vyrai turi ambicijų. Kai mums „Žalgiris“ įmetė 109 taškus ir visi kalbėjo, kad mus sutriuškino, tai jie buvo užsivedę, kad gerai einasi, tai norėjo ir patys daug įmesti. Smagu, kad jie sugebėjo įmesti daugiau negu kartais praleidžia“, – teigė A. Sireika.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 24 (4/6 trit., 21 n.b.), Vytautas Šulskis (8 atk. kam., 4/8 trit.), Tomas Lekūnas (8 atk. kam.) ir Jay Threattas (6 atk. kam., 7 rez. perd., 5 kld., 22 n.b.) po 16, Karolis Petrukonis 9.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis (7 atk. kam., 8/9 dvit., 21 n.b.) ir Kristupas Žemaitis (7/8 met., 21 n.b.) po 17, Evaldas Šauliys 16 (7 rez. perd., 4 per. kam., 22 n.b.), Benas Griciūnas ir Ignas Vaitkus (6 atk. kam.) po 13, Karolis Lukošiūnas 11, Antanas Udras 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris