„Lietkabelį“ priimantys „Šiauliai“ nenustoja tikėtis atkrintamųjų
LKL / BNS nuotr.

„Lietkabelį“ priimantys „Šiauliai“ nenustoja tikėtis atkrintamųjų

Autorius: LKL.lt
2019-04-18

Kai „Šiauliai“ savaitgalį pasiekė „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą ir nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, komandoje sugrįžo tikėjimas.

„Šiaulių“ komanda šį vakarą priima Panevėžio „Lietkabelį“ ir sieks iškovoti antrą pergalę iš eilės bei išsaugoti viltį žaisti atkrintamosiose varžybose.

„Mums realiai reikia viską laimėti ir tikėtis palankių rezultatų. Bet neturime ko prarasti – kovosime dėl pergalės“, – bendraudamas su LKL.lt sakė vienas „Šiaulių“ lyderių Evaldas Šaulys.

26-erių gynėjas šeštadienį surinko 22 naudingumo balus ir buvo vienas pagrindinių pergalės prieš „Pieno žvaigždes“ kalvių 111:97.

Paskutinės 5 rungtynės „Betsafe–LKL“
„Šiauliai“ „Lietkabelis“
„Pieno žvaigždės“ +14 „Nevėžis“ +41
„Juventus“ -14 „Dzūkija“ +3
„Žalgiris“ -26 „Juventus“ +18
„Dzūkija“ -13 „Žalgiris“ -22
„Žalgiris“ -15 „Dzūkija“ +7

Ši pergalė „Šiauliams“ buvo netikėta – pirma po penkių nesėkmių paeiliui. Bet ji įkvėpė tikėjimo, kad „Šiauliai“ gali pavyti aštuntoje vietoje esančią Alytaus „Dzūkiją“ – nuo jos atsilieka 4 pergalėmis.

Pirmas žingsnis tikslo link – šį vakarą namie priimant „Lietkabelį“, rungtynių pradžia 18 val., jas tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Favoritais vėl laikomi „Šiaulių“ varžovai. Bet kaip „Šiaulius“ apibūdino „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas Žygimantas Skučas, tai yra „nenuspėjamiausia lygos komanda“.

„Gal esame tokie, nes žaisdami prieš favoritus jaučiame neturintys ko prarasti, todėl esame atsipalaidavę, – svarstė E. Šaulys. – Gal ir lyderiai pažiūri, kad žais su paskutine komanda, gal jų požiūris pasikeičia.“

E. Šaulio vertinimo, komandą sustiprino naujokas Sethas Allenas. Jis į Šiaulius atvyko per FIBA langą vasarį, bet patyrė traumą, tad debiutavo tik besibaigiant kovui.

S. Allenas tapo vienu komandos lyderių ir tvirtu starto penketuko nariu.

„Jis gerai įsiliejo. Jei ne trauma treniruotės metu atvažiavus, būtų mums padėjęs anksčiau. Dar ir dabar jis žaidžia su kažkokiais skausmais, turbūt jie neleidžia iki galo atsiskleisti. Bet jis įnešė naudos, kai reikia, imasi iniciatyvos ir gali timptelti komandą į priekį“, – teigė E. Šaulys.

Pakilios nuotaikos į Šiaulius šį vakarą atvyks ir „Lietkabelis“ – jis laimėjo pastarąsias trejas rungtynes vidutiniškai rinkdamas po 94,7 taško. Svečiai tikisi po dviejų su puse savaičių pertraukos savo gretose turėti traumą išsigydžiusį Simą Jasaitį.

„Lietkabelis“ ir „Šiauliai“ šį sezoną žaidė tris kartus. Nors visus sykius laimėjo panevėžiečiai, jų persvara tik kartą buvo dviženklė – 12 taškų per susitikimą vasarį.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris