„Neptūnas“ pranoko „Dzūkiją“ ir sugrįžo į antrą poziciją
Foto: M. Baranauskas (Neptūnas)

„Neptūnas“ pranoko „Dzūkiją“ ir sugrįžo į antrą poziciją

Autorius: LKL.lt
2019-04-18

37 minutes snaudęs Klaipėdos „Neptūnas“ atgijo besibaigiant mačui, išplėšė pergalę ir sugrįžo į antrą „Betsafe–LKL“ čempionato vietą.

„Neptūnas“ po spurto lemiamu rungtynių metu 70:68 (20:23, 13:13, 16:16, 21:16) pranoko Alytaus „Dzūkiją“ ir turnyro lentelėje aplenkė Vilniaus „Rytą“.

„Neptūnas“ atsiliko didžiąją dalį rungtynių, o likus trims minutėms „Dzūkija“ pirmavo 63:59.

Paulius Danisevičius tuomet pataikė tritaškį, Jerai Grantas įdėjo į krepšį ir blokavo varžovo metimą, o spurtą dvitaškiu baigęs Osvaldas Olisevičius leido „Neptūnui“ atitrūkti 66:63 – tai buvo didžiausia „Neptūno“ rungtynių persvara.

Komandos paskutinę minutę keitėsi baudų metimais ir Elijah Brownas likus 11 sek. priartino „Dzūkiją“ iki minimumo – 66:67.

Tomas Delininkaitis likus 2 sekundėms pataikė tik pirmą baudą, o E. Browno metimas iš savo aikštės pusės buvo netikslus.

 „Tai buvo darbinė, sunki pergalė, – po susitikimo teigė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Iš vienos pusės yra nesmagu, kad atėjome į rungtynes ne tokie kovingi, kaip „Dzūkija“. Jie parodė savo tikrąjį veidą, kokį kontaktą duoda, kaip kovoja dėl pergalės. Tad iš kitos pusės džiugu, kad rungtynių pabaigoje pavyko pakeisti rungtynių tėkmę.“

„Neptūnas“: Deividas Gailius 15 (5/12 metimų), Tomas Delininkaitis 13, Jerai Grantas 10, Gytis Masiulis 8, Paulius Dambrauskas 6.

„Dzūkija“: Elijah Brownas 15, Paulius Petrilevičius 14 (11 atk. kam.), Paulius Danisevičius ir Karemas Kanteris po 8.

„Deja, tačiau likus penkioms minutėms priėmėme prastus sprendimus, nesumetėme gerų metimų, – po pralaimėjimo teigė „Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas. – Kitas dalykas, tai leidome jiems atkovoti per daug kamuolių puolime (14). Kai kuriose situacijose buvo stūmimai į nugaras, tačiau teisėjai nešvilpė pražangų. Vis dėlto, galiu pasakyti, kad didžiuojuosi savo žaidėjais, mes sužaidėme geras rungtynes.“

Šiose rungtynėse alytiškių toliašaudė artilerija buvo kaip reikiant užsikirtusi. „Dzūkija“ realizavo tris tolimus metimus iš 14 (21 proc.). Pasigirti tritaškių pataikymu negali ir „Neptūnas“, kuris iš 31 bandymo pataikė 8 metimus (26 proc.).

Nors „Dzūkija“ už varžovus klydo mažiau (11:16), svečiams pritrūko komandos lyderio Karemo Kanterio didesnio indelio. Po 17,7 taško ir 19,9 naudingumo balo renkantis turkas į klaipėdiečių krepšį įmetė 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus.

„Neptūnas“ laimėjo 23-ąjį kartą ir aplenkė tiek pat pergalių turintį, tačiau vieneriomis rungtynėmis daugiau žaidusį „Rytą“.

„Dzūkija“ liko aštuntoje čempionato pozicijoje ir vis dar viena pergale atsilieka nuo Prienų „Skycop“, bet šie dar žaidę rungtynėmis mažiau.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris