Dviženklį deficitą ketvirtajame kėlinyje panaikinę „Šiauliai“ išsivežė pergalę iš Prienų
LKL/BNS nuotr.

Dviženklį deficitą ketvirtajame kėlinyje panaikinę „Šiauliai“ išsivežė pergalę iš Prienų

Autorius: LKL.LT
2019-04-22

„Šiaulių“ (7-25) krepšininkai vis dar išsaugo teorines viltis žengti į „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias varžybas. Antano Sireikos auklėtiniai dar kartą sugebėjo panaikinti dviženklį Prienų „Skycop“ (11-20) pranašumą ir namo grįžti su pergale. Laimėjimas šį kartą buvo pasiektas 90:88 (22:19, 25:35, 14:19, 29:15).

Šiauliečiai per keturis lygos ratus varžovus iš Prienų sugebėjo nugalėti triskart.

Šeimininkų negelbėjo ir du pakartoti sezono rekordai. Malcolmas Grantas įmetė 7 tritaškius ir pakartojo Mindaugo Girdžiūno pasirodymą, o Darjušas Lavrinovičius su 4 blokuotais metimais pakartojo geriausią asmeninį ir lygos sezono rezultatą. 

Prieniškių neištempė ir geriausios Martyno Gecevičiaus sezono rungtynės. Gynėjas pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 31 naudingumo balą.

Norint įšokti į atkrintamųjų traukinį šiauliečiai turi ne tik laimėti likusias ketverias rungtynes, tačiau ir tikėtis, jog savo bagažo nei viena pergale nepapildys ir Alytaus „Dzūkija“ bei tie patys Prienų „Skycop“. Su dzūkais šiauliečiai dar kartą žais ir patys.

Kai jau atrodė, kad dviženklę persvarą (76:63) sukaupę prieniškiai ramiai užbaigs rungtynes, Šiaulių krepšininkai pradėjo artintis ir sumažino atsilikimą – 73:78. Įpusėjus kėliniui Antanas Udras dvitaškiu komandą priartino dar labiau – 75:78. Tas pats A. Udras šiauliečius traukė ir toliau, sumažindamas deficitą iki minimumo – 82:83.

Likus žaisti mažiau nei dvi minutes pirmą savo dvitaškį pataikė Arnas Labuckas, taip suteikdamas savo komandai keturių taškų persvarą – 86:82. Tačiau čia pat šiauliečiai sėkmingai išnaudojo varžovų techninę pražangą ir po Armino Urbučio dvitaškio po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį 87:86. Po to komandos vėl keitėsi taikliais metimais – 89:88. Vėliau Evaldas Šaulys pridėjo vieną taiklų baudos metimą (90:88) ir šeimininkams išsigelbėti paliko dešimt sekundžių. Lemiamas metimas buvo patikėtas Mindaugui Lukauskiui, tačiau jo tritaškis skriejo pro šalį ir pergalę iškovojo „Šiaulių“ krepšininkai.

„Skycop“: M. Grantas 26 (7/13 trit.), D. Lavrinovičius 22 (5 atk. kam., 4 bl.), M. Gecevičius 14 (7 atk. kam., 10 rez. perd.). M. Lukauskis ir Vytenis Lipkevičius po 11;

„Šiauliai“: E. Šaulys 20 (5 atk. kam.), Antanas Udras 17 (5 atk. kam.), Sethas Allenas 11, A. Urbutis ir Ignas Vaitkus (7 atk. kam.) po 9; 

Šiauliečių treneris Antanas Sireikia po pergalės daug pozityvo tokiame mače neįžvelgė.

„Rungtynės buvo tokios velykinės. Jokio grožio, daug nervinės įtampos. Kažkada turėjo pasisekti ir mums, pasisekė šiandien. Tikrai nesakau, kad pavyko išnaudoti kažkokius privalumus, – sakė A. Sireika.

Mes nežiūrime į skirtumą, esame atakuojanti komanda ir turime žaisti tokį krepšinį, kad pataikytume. Galiu pasidžiaugti, kad vyrai sureagavo į tą skirtumą, tačiau tai, kad nereaguoja į mūsų pastabas, yra šiek tiek keista“. 

„Kitas rungtynes žaisime su „Juventus“, tad šį mačą norėjome laimėti ir palaikyti intrigą tose rungtynėse. Pralaimėjus dabar, kabintis už tos šeštos vietos bus labai sunku – pripažino „Skycop“ strategas Virginijus Šeškus. – Visos komandos, turinčios žemesnius vidurio puolėjus, prieš mus stengiasi keistis ginamaisiais. Ir D. Lavrinovičius šiandien įmetė nemažai taškų, tačiau pasikartojo tai, kas buvo daugelio rungtynių anksčiau metu – pabaigoje prarandame kamuolius. Vien ketvirtajame kėlinyje jie perėmė gal šešis kamuolius. 

Pabaigoje taip pat nepataikėme savo metimų, o dėl veiksmų gynyboje taip pat pagirti negalima nei vieno.

Nors šeimininkai pačioje rungtynių pradžioje pabandė pabėgti, tačiau šiauliečiai sėkmingai atlaikė pirmą varžovų atakų bangą, patys spurtavo 11:0 ir atitrūko 13:7. Po Virginijaus Šeškaus paprašytos minutės pertraukėlės prieniškiai trumpam buvo perėmę iniciatyvą, tačiau ketvirčio pabaigoje vėl sėkmingiau sužaidė svečiai, kurie po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 22:19.

Antrajame kėlinyje abi ekipos daugiausiai rėmėsi tritaškiais – tinklelį skrodė vienas metimas po kito, o persvaros neturėjo nei viena komanda – 35:35. Ir vėliau abi komandos taškus rinko sparčiu tempu, tačiau sėkmingiau tai darę „Skycop“ krepšininkai atitrūko ir ilsėtis išėjo jau pirmaudami 54:47.

Po pertraukos svečiai pradėjo nuosekliai mažinti deficitą ir netrukus priartėjo – 55:57. Tačiau vėliau „Skycop“ pradėjo tolti ir pasibaigus trims kėliniams buvo priekyje jau dviženkliu skirtumu 73:61.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris