Trenerių rokiruotę išgyvenęs „Nevėžis“ Šiauliuose pasitinka svarbiausią sezono mūšį
Foto: LKL / BNS

Trenerių rokiruotę išgyvenęs „Nevėžis“ Šiauliuose pasitinka svarbiausią sezono mūšį

Autorius: LKL.LT
2019-04-25

Kėdainių „Nevėžis“ svarbiausią sezono mūšį Šiauliuose pasitinka atlikęs korekciją vyriausiojo trenerio rolėje. Vilčių iš lentelės dugno pakilti neprarandantiems kėdainiečiams vėl vadovaus Ramūnas Cvirka, o nuo gruodžio mėnesio komandai dirigavęs Darius Dimavičius grįžta į asistento vaidmenį.

Šiandien kėdainiečiai vyksta į Šiaulius, kur žūtbūtiniame mūšyje 18.15 val. surems ginklais su Antano Sireikos kariauna. Susitikimą transliuos LKL.lt.

Šį vakarą žaidžiamos ir dar vienos „Betsafe–LKL“ rungtynės. 19 val. Klaipėdoje „Neptūnas“ priims ant bangos esantį Utenos „Juventus“, kuriam pergalė būtina siekiant pasinaudoti netikėtai atsiradusia galimybe pakilti į penktą čempionato vietą.

Šio vakaro rungtynės „Nevėžiui“ – žūtbūtinės. Kėdainių komanda nuo Saulės miesto ekipos atsilieka dviem pergalėmis, o iki reguliaraus sezono pabaigos liko ketverios rungtynės.

„Tikiuosi, kad vyrai supranta, jog tai svarbiausias sezono mačas, – tinklalapiui LKL.lt rungtynių išvakarėse sakė dabar jau „Nevėžio“ trenerio asistentas D. Dimavičius. – Jei mes pralaimėsime, tuomet reikės laimėti likusias trejas rungtynes. Tą padaryti būtų labai sunku. Tikiuosi, kad žaidėjai supranta mačo svarbą ir eis į aikštelę pilnu atsidavimu už save ir klubą.“

Paskutinės 5 rungtynės „Betsafe–LKL“
„Šiauliai“ „Nevėžis“
„Skycop“ +2 „Juventus“ -32
„Lietkabelis“ -20 „Rytas“ +2
„Pieno žvaigždės“ +14 „Lietkabelis“ -41
„Juventus“ -14 „Žalgiris“ -32
„Žalgiris“ -26 „Skycop“ -5

„Nevėžio“ sirgaliai pastaruoju metu yra kamuojami permainingų emocijų. Kėdainių klubas prieš savaitę Vilniuje pateikė sensaciją ir nukovęs „Rytą“ nutraukė net 12 pralaimėjimų seriją, tačiau pergalingą susitikimą sostinėje sekė 32 taškų skirtumu patirtas pralaimėjimas namuose prieš Utenos „Juventus“.

Kaip komanda galėjo taip pasikeisti per tris dienas? D. Dimavičius bedė pirštu į nusiteikimą.

„Ne pirmą kartą šį sezoną paveda žaidėjų nusiteikimas ir motyvacija, – priežastis dėstė vėl R. Cvirkos asistentu tapęs D. Dimavičius. – Nėra stabilumo, vienas rungtynes galime sužaisti gerai prieš stiprų varžovą, o pralaimime prieš tuos, prieš kuriuos turime ir privalome laimėti.“

Kėdainiečiai prieš šios dienos mačą turi ir nemažai rezervų – per pastaruosius du susitikimus „Nevėžis“ pataikė vos 1 tolimą metimą iš 33 bandymų.

„Metimų selekcija buvo kaip ir nebloga, tačiau totaliai nekrito nė vienam žaidėjui, – aiškino D. Dimavičius. – Mes metėme tritaškius ir nedarėme jokių korekcijų žaidime, o reikėtų viską pradėti nuo gynybos.

Rungtynėms su „Juventus“ buvo pasiruošę du žaidėjai – Gabrielius Maldūnas ir Martinas Junakovičius, o devyni žaidėjai praktiškai atbuvo savo laiką aikštelėje su minusiniais koeficientais. Reikėtų ir kitų pagalbos.“

Pergalės trokštantis „Nevėžis“ privalės sustabdyti „Šiaulių“ puolimo mašiną. Šį sezoną Antano Sireikos auklėtiniai vidutiniškai renka po 82,5 taško, taip į priekį užleisdamas tik pirmojo penketuko komandas.

Dar įspūdingesnį puolimą šiauliečiai demonstravo per pastaruosius 10 mačų, kuomet vidutiniškai rinko net po 88,8 taško per rungtynes. Toks rezultatas „Šiaulių“ ekipa bendrame lygos kontekste keltų į pirmą vietą visoje lygoje.

„Puolimas pas mus niekada nestrigo, turime daug metikų ir žaidžiame greitą krepšinį, – tinklalapiui LKL.lt teigė šiauliečių vidurio puolėjas Antanas Udras. – Didžiausia problema yra gynyba. Mums trūksta geresnio susiklausymo, savo aikštės pusėje mes neatidirbame taip, kaip turėtume.“

Prasta „Šiaulių“ gynyba atsispindi ir skaičiuose – šį sezoną A. Sireikos vadovaujama ekipa varžovams vidutiniškai leidžia įmesti net po 90,9 taško, o tai yra ženkliai blogiausias rezultatas lygoje. Antrąją vietą pagal praleidžiamus taškus užima Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (vid. 87,2 tšk.).

„Manau, kad pergalę lems gynyba, – dėstė A. Udras. – Kėdainių komanda yra panaši į mūsų, turinti daug metikų, dažnai žaidžianti vienas prieš vieną, daug metanti ir lipanti lentos, energinga ir nenuspėjama komanda.

Kuri komanda bus stabilesnė gynyboje, rodys didesnį norą ir geriau pataikys – ta šiandien ir laimės.“

9-oje vietoje žengiantys „Šiauliai“ dar turi teorinių šansų patekti į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, kad šis scenarijus išsipildytų, šiauliečiai privalo laimėti visas ketverias rungtynes bei tikėtis tiek pat pralaimėjimų iš Prienų „Skycop“ ar Alytaus „Dzūkijos“.

„Mes apie tai negalvojome, tiesiog stengiamės sezoną pabaigti kuo geriau, iškovoti kuo daugiau pergalių,  – teigė A. Udras. – Apie atkrintamąsias mes nemąstome, mūsų visa koncentracija yra rungtynėms su „Nevėžiu“.

Tai svarbus mūšis, nes Kėdainiai dar gali kabintis į 9-ąją vietą. Šiuo metu, tai mums svarbiausia sezono dvikova, nes mes norime būti ramūs, kad neliksime paskutiniai.“

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris