Triuškinamą persvarą iššvaistęs „Nevėžis“ išsigelbėjo Šiauliuose ir išsaugojo šansus pakilti iš dugno
LKL/BNS nuotr.

Triuškinamą persvarą iššvaistęs „Nevėžis“ išsigelbėjo Šiauliuose ir išsaugojo šansus pakilti iš dugno

Autorius: H. Augustynas
2019-04-25

Kėdainių „Nevėžio“ ekipa iššvaistė 24 taškų persvarą, tačiau Armino Urbučio metimas su sirena nebuvo įskaitytas ir kėdainiečiai išsigelbėjo Šiauliuose. Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidusio Martino Junakovičiaus vedamas „Nevėžis“ išvengė katastrofos, palaužė „Šiaulius“ ir išsaugojo viltis pakilti iš turnyrinės lentelės dugno.

Ramūno Cvirkos sugrįžimas į „Nevėžio“ vyriausiojo trenerio postą buvo pažymėtas dramatiška pergale 88:87 (15:17, 31:12, 23:18, 19:40) prieš turnyrinės lentelės kaimynus.

Trečiąjį ketvirtį „Nevėžis“ užbaigė būdamas priekyje 67:45 ir turėjo saugų pranašumą prieš ketvirtąjį kėlinį. Vis dėlto, lemiamą ketvirtį „Šiauliai“ pradėjo atkarpa 16:5 ir sumažino savo deficitą (61:72).

„Nevėžis“ pelnė penkis taškus paeiliui, susigrąžino 16 taškų persvarą (77:62) ir vėl nutolo nuo savo varžovų.

Į lemiamą šturmą kilę „Šiauliai“ dar surengė spurtą 13:3 ir sumažino savo atsilikimą iki vienženklio likus žaisti kiek mažiau negu pusantros minutės (76:82). Likus žaisti 50 sekundžių svečiai dar turėjo aštuonių taškų persvarą (84:76), tačiau Kristupas Žemaitis smeigė du tritaškius ir priartino Šiaulių ekipą iki dviejų taškų (84:86). 

Lius žaisti 13 sekundžių Zaidas Hearstas pataikė du baudų metimus ir vėl atitolino kėdainiečius (88:84). Po minutės pertraukėlės tas pats Z. Hearstas prasižengė prieš Evaldą Šaulį, kuris metė iš trijų taškų zonos. Pastarasis pataikė visus baudų metimus, o aikštės šeimininkai, likus žaisti 10 sekundžių priartėjo iki vieno taško - 87:88.

Negana to, kėdainiečiai suklydo išsimesdami kamuolį ir taip suteikė šiauliečiams šansą išplėšti pergalę. Tačiau A. Urbučio metimas su sirena nebuvo įskaitytas, kadangi šiauliečių kapitonas išmetė kamuolį per vėlai. 

Puikias rungtynes sužaidęs M. Junakovičius pelnė 28 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

„Šiaulių“ gretose rezultatyviausiai rungtyniavo iniciatyvos lemiamu metu ėmęsis Sethas Allenas, kuris surinko 23 taškus.

Po šių rungtynių paaiškėjo visos aštuonios atkrintamosiose varžybose žaisiančios komandos. „Nevėžio“ ir „Šiaulių“ krepšininkai per likusią sezono dalį kovos tik dėl 9-10 pozicijų. 

Antrąjį ketvirtį įspūdingu 20:2 spurtu pradėjęs „Nevėžis“ įgijo dviženklį pranašumą ir pabėgo nuo varžovų – 35:19. Puikiai rungtyniavę kėdainiečiai į ilgąją pertrauką išėjo turėdami 19 taškų persvarą (46:29).

„Nevėžis“ sėkmingai pradėjo ir antrąją rungtynių dalį, o po spurto 11:4 turėjo jau 24 taškų persvarą – 57:33.

„Panašu į tai, – paklaustas ar M. Junakovičius šiuo metu yra geriausios sportinės formos teigė naujasis „Nevėžio“ treneris R. Cvirka. – Aišku, jis šiek tiek pavargo pabaigoje ir jį galbūt reikėjo keisti. Reikėjo priimti sprendimą, ar laikyti jį, ar leisti žaidėją, kuris ne taip jaučia žaidimą. Pasirodė, kad geriau likti su kiek pavargusiu.“

„Labai apmaudžios rungtynės, – pripažino „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. – Anksčiau sakydavau, kad jeigu pralaimi namuose vienu tašku, tai kažkas yra kaltas. Žaidėjai buvo per daug įsitempę, kadangi tai yra principinis mačas.“

Jeigu abi komandos surinks vienodai pergalių pasibaigus reguliariajam sezonui, aukštesnę poziciją užims kėdainiečiai, kurie laimėjo tarpusavio seriją 3-1.

„Šiauliai“: Sethas Allenas 23 (4/5 trit., 29 n.b.), Kristupas Žemaitis 13 (6 per. kam.), Evaldas Šaulys 12, Ignas Vaitkus (7 atk. kam.) ir Benas Griciūnas po 11.

„Nevėžis“: Martinas Junakovičius 28 (11/13 baud., 6 rez. perd., 31 n.b.), Gintautas Matulis 13 (6 atk. kam., 4 per. kam., 5 kld.), Nikita Balašovas 12 (5/6 dvit.), Martynas Varnas 9.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris