„Šiaulius“ parklupdžiusio „Neptūno“ sąskaitoje – istorinis klubo pasiekimas
LKL/BNS nuotr.

„Šiaulius“ parklupdžiusio „Neptūno“ sąskaitoje – istorinis klubo pasiekimas

Autorius: H. Augustynas
2019-05-05

Aštuntąją pergalę iš eilės pasiekęs Klaipėdos „Neptūnas“ (28/7) užsitikrino, kad reguliariajame sezone nenukris žemiau antrosios vietos ir pasiekė geriausią rezultatą klubo istorijoje. Klaipėdiečiai sugebėjo susitvarkyti su fantastiškai rungtyniavusio Beno Griciūno vedamais „Šiauliais“ (7/29).

Devido Gailiaus vedamas „Neptūnas“ 96:75 (26:18, 23:27, 27:14, 20:16) po ilgosios pertraukos išsprendė reikalus su Šiaulių ekipa, kuri reguliariajame sezone užėmė paskutinę vietą.

Istorinį sezoną žaidžiantis „Neptūnas“ turi dar ir teorinių šansų pakilti iki pirmosios vietos, tačiau paskutiniame ture privalo nugalėti Kauno „Žalgirį“ (29/4) ir turi laukti kauniečių pralaimėjimų kituose dviejuose mačuose. Iki šiol geriausias klaipėdiečių pasiekimas buvo trečioji vieta reguliariajame sezone.

„Šiaulius“ vedęs B. Griciūnas buvo arti geriausio sezono rezultato, kurį vakar užfiksavo Martinas Gebenas (44 n.b.). „Šiaulių“ vidurio puolėjas surinko 27 taškus ir 39 naudingumo balus bei sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Klaipėdiečius į pergalę atvedė 5 tritaškius iš 7 pataikęs ir 17 taškų surinkęs D. Gailius. Tuo metu NBA rungtyniaujančių jaunesniųjų brolių Jerami ir Jeriano Grantų „Švyturio“ stebimas Jerai Grantas surinko 13 taškų.

Per pirmąjį ketvirtį 4 tritaškius iš 6 pataikęs „Neptūnas“ jau po 10 minučių turėjo aštuonių taškų persvarą – 26:18. „Šiauliai“ antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 19:6 ir išsiveržė į priekį (37:32).

Vis dėlto, devynis tritaškius iš 16 per pirmąją rungtynių dalį pataikęs „Neptūnas“ į ilgąją pertrauką vis tiek išėjo pirmaujant 49:45.

Po ilgosios pertraukos klaipėdiečiai surengė spurtą 20:7 ir sugebėjo įgauti dviženklį pranašumą (69:52).

Lemiamo ketvirčio metu „Šiauliai“ dar buvo sumažinę savo atsilikimą iki 12 taškų (68:80). Tačiau į tai „Neptūnas“ atsakė spurtu 8:1 ir nutolo nepavejamai – 88:69.

„Pergalė šiandien buvo svarbiausia, – teigė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Šiek tiek bandėme eksperimentuoti pirmoje pusėje, bet tai nelabai pavyko, „Šiauliai“ gana neblogai tuo pasinaudojo. Džiaugiamės, kad užėmėme antrąją vietą reguliariajame sezone, dabar galėsime pradėti ramiau ruoštis atkrintamosioms. Padarėme tai, ką reikėjo.“

„Klaipėdiečiai yra geroje formoje ir neturi silpnų vietų, – teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Galvoju, kad mūsiškiai kaip galėjo, taip stengėsi, o kai kurie išvis viršino savo galimybes, kas mane labai džiugina. Gaila, kad tai buvo jau paskutinės sezono rungtynės, nes tai galėjo būti anksčiau.“

„Neptūnas“: Deividas Gailius 17 (5/7 trit.), Jerai Grantas 13 (7 atk. kam.), Laimonas Kisielius, Tomas Delininkaitis (3/4 trit.) ir Lorenzo Williamsas (5 rez. perd.) po 11.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 27 (9/11 met., 7 at. kam., 39 n.b.), Sethas Allens 15 (12 rez. perd.), Evaldas Šaulys 10, Antanas Udras 9 (6 atk. kam.).

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris