„Betsafe“ prognozė: reguliaraus sezono finiše – grandų mūšis Kaune
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: reguliaraus sezono finiše – grandų mūšis Kaune

Autorius: LKL.LT
2019-05-12

Reguliarusis „Betsafe–LKL“ sezonas pasiekė finišo tiesiąją – šiandien bus sužaistos paskutinės rungtynės, o jau antradienį startuos atkrintamosios varžybos.

Sezono pabaigą paženklins grandų mūšis Kaune, kur vietos „Žalgiris“ priims Vilniaus „Ryto“ krepšininkus. Mačo pradžia – 17.20 val., o dvikovą tiesiogiai transliuos BTV.

Nors rungtynės komandų pozicijoms turnyrinėje lentelėje įtakos neturi, kauniečiai užsitikrinę pirmąją, o vilniečiai – trečiąją vietą, tačiau praėjusio sezono finalininkai nežada taupytis.

„Nemanau, kad kažkas taupysis, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas. – Svarbus mačas, norėdami gerai pradėti atkrintamąsias turime pasidėti pamatą ir gerai užbaigti reguliarųjį sezoną. Varžovas bus principinis, sirgaliai į šią dvikovą žiūri rimtai ir jų visada laukia.“

Žalgiriečiai per pastarąsias 10 dienų, po pralaimėjimo „Skycop“ ekipai Prienuose, laimėjo 4 pergales iš eilės.

Nors „Žalgiris“ žygiuoja pergalingu ritmu, tačiau žaidimo kokybė Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių dar nedžiugina.

„Negalime pasigirti geru žaidimu, – dėstė E. Ulanovas. – Energijos ir noro yra pas visus, kaunamės, bet pritrūksta geresnių sprendimų ar geresnio pataikymo. Noras niekur nedingęs, tiesiog trūksta geresnio išpildymo detalėse.“

„Žalgiris“ praėjusį ketvirtadienį namuose 90:80 pranoko Klaipėdos „Neptūną“. Tai buvo pirmoji kauniečių pergalė prieš uostamiesčio ekipą po trijų pralaimėjimų paeiliui.

E. Ulanovas neslepia, kad ši dvikova turėjo ypatingą reikšmę daugkartiniams Lietuvos čempionams.

„Ambicijos po pralaimėjimų turi būti užgautos, jos ir buvo užgautos, – mintimis dalijosi 27-erių puolėjas. – Pergalė buvo svarbi, į mačą buvo žiūrėta rimtai, vienintelis minusėlis, kad žaidimas momentais nebuvo pats tobuliausias.

Momentais atrodė, kad turime gerą pranašumą ir galime nueiti į priekį, bet nepavykdavo. Norėtųsi, kad didžiąją rungtynių dalį žaistume stabiliau.“

„Ryto“ ir „Žalgirio“ mūšiai sutraukia didžiulį sirgalių dėmesį, o gausaus vilniečių būrio Kaune tikimasi ir šiandien.

„Visų pirma, tai laukiu gero namų komandos sirgalių palaikymo. Tikimės tokios pat pagalbos iš aistruolių kaip Eurolygoje ir, kad „Žalgirio“ fanai koncentruosis į žaidėjų palaikymą, o ne į ginčus su varžovų sirgaliais. Mums, žaidėjams, gerbėjų palaikymas yra svarbus, tačiau jis turi būti protingas“, – sakė E. Ulanovas.

Paskutinės 5 rungtynės „Betsafe–LKL“
„Žalgiris“ „Rytas“
„Neptūnas“ +10 „Skycop“ +27
„Dzūkija“ +32 „Šiauliai“ +35
„Lietkabelis“ +5 „Lietkabelis“ -9
„Juventus“ +14 „Pieno žvaigždės“ +6
„Skycop“ -5 „Nevėžis“ -2

Ginklus prieš šio vakaro mūšį galaną ir „Ryto“ krepšininkai, kurie šį sezoną Kauno ekipą pranoko tik vieną, bet ypatingai svarbų kartą – „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finale.

„Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone visas tris pergales iškovojo „Žalgiris“.

„Svarbus mačas, nes tai pagrindinis mūsų varžovas, – tinklalapiui LKL.LT dėstė „Ryto“ centras Martynas Echodas. – Smagu būtų sirgaliams padovanoti pergalę, ji mūsų komandą prieš atkrintamąsias pakylėtų emociškai.

Laukia sunki dvikova, bet treniruojamės 120 proc., rungtynėse irgi stengsimės atsiduoti maksimaliai. Tikimės laimėti.“

Sostinės ekipos stovykloje – pozityvūs ženklai. Vos dvi pergales per penkerias rungtynes iškovojęs „Rytas“ atsitiesė bei „Šiaulių“ ir „Skycop“ ekipas pranoko vidutine 31 taško persvara.

„Šiuo mačuose demonstravome tikrai neblogą žaidimą, – įvertino M. Echodas. – Žinoma, prieš tai kovojome su aukštesnio lygio komandomis, jeigu galima taip pasakyti, bet pastarosiose dvejose rungtynėse ėjome teisinga linkme. Norime tokį žaidimą demonstruoti ir toliau.“

Aukštesnio lygio komanda „Ryto“ krepšininkų lauks šį vakarą. 31 pergalę iškovojęs „Žalgiris“ penktą kartą paeiliui užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojo titulą.

„Tikrai aukšto lygio komanda, – varžovus prieš artėjantį mačą įvertino M. Echodas. – Po Eurolygos gal kiek atsipalaidavo, turėjo pora sunkesnių rungtynių, bet demonstruoja tikrai solidų žaidimą.

Turėsime primesti savąjį žaidimą, turėsime būti fiziškesni. Tokiose rungtynėse pergalę lemia ne deriniai, o fiziškumas ir didesnis parodytas charakteris.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris