M. Gebenas – naudingiausias sezono krepšininkas
LKL / BNS nuotr.

M. Gebenas – naudingiausias sezono krepšininkas

Autorius: LKL.lt
2019-05-13

Į profesionalų krepšinį Martinas Gebenas žengė tvirčiau nei pats tikėjosi – Utenos „Juventus“ aukštaūgis pripažintas naudingiausiu „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono krepšininku.

Nė vienų reguliariojo sezono rungtynių nepraleidęs 24-erių centras vidutiniškai rinko po 16,4 naudingumo balo – tai geriausias rodiklis lygoje.

Naudingiausi pastarojo dešimtmečio žaidėjai
Žaidėjas Komanda Sezonas
Egidijus Dimša „Nevėžis“ 2009-10
Aurimas Kieža „Juventus“ 2010-11
Jonas Valančiūnas „Lietuvos rytas“ 2011-12
Gediminas Orelik „Prienai“ 2012-13
Juan Palacios „Lietuvos rytas“ 2013-14
Antanas Kavaliauskas „Lietuvos rytas“ 2014-15
Vytautas Šulskis „Vytautas“ 2015-16
Jamar Diggs „Juventus“ 2016-17
Laurynas Birutis „Šiauliai“ 2017-18
Martinas Geben „Juventus“ 2018-19

„Prasidedant sezonui galvojau, kad norėčiau tapti galbūt geriausiu lygos naujoku, bet negalvojau apie naudingiausią sezono žaidėją, – LKL.lt džiaugsmo neslėpė M. Gebenas. – Mano tikslas buvo įsilieti į profesionalų krepšinį.

Tai geriau nei tikėjausi, geriau nei norėjau. Visi Utenoje priėmė šiltai, pasitiki manimi aikštėje ir padėjo aklimatizuotis. Dėkoju jiems už pagalbą ir pastangas.“

Per reguliariojo sezono rungtynes M. Gebenas vidutiniškai pelnydavo po 11,6 taško (12 rezultatas lygoje), o pagal atkovotus kamuolius (vid. 7,2) ir blokuotus metimus (vid. 1,1) pirmauja lygoje.

Pagal dvitaškių taiklumą (64,5 proc.) M. Gebenas yra šeštas, o pagal surinktų dvigubų dublių (8) skaičių – akivaizdus lyderis, daugiau nei dvigubai lenkiantis artimiausią varžovą.

Praėjusią vasarą studijas JAV baigęs M. Gebenas pasirašė sutartį su Kauno „Žalgirio“ klubu, bet šalies čempionai paskolino aukštaūgį „Juventus“ komandai.

M. Gebenas neslepia, kad jo tikslas – žengti Lauryno Biručio pėdomis. Jaunas aukštaūgis tapo praėjusio reguliariojo „Betsafe–LKL“ sezono naudingiausiuoju ir vasarą įsiliejo į „Žalgirio“ gretas.

„Tikiuosi, kad toks apdovanojimas padės man įsitvirtinti „Žalgirio“ sudėtyje“, – sakė M. Gebenas.

Reguliariajame sezone „Juventus“ laimėjo 15 rungtynių ir užėmė šeštą vietą.

M. Gebenas tapo trečiu „Juventus“ krepšininku po Aurimo KIežos ir Jamaro Diggso, pripažintu naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju.

Naudingiausias reguliariojo sezono krepšininkas įprastai apdovanojamas per LKL apdovanojimų ceremoniją pasibaigus sezonui.

Vis dėlto birželį M. Gebenas planuoja atšokti savo vestuves JAV, todėl pasibaigus sezonui skubės už Atlanto ir apdovanojimų ceremonijoje nedalyvaus.

Prizas M. Gebenui bus įteiktas penktadienį, kai „Juventus“ savo aikštėje priims Vilniaus „Rytą“ per antras „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynes. Susitikimą transliuos BTV televizija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris