D. Lavrinovičiaus vedama „Skycop“ parodė charakterį ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą
LKL/BNS nuotr.

D. Lavrinovičiaus vedama „Skycop“ parodė charakterį ir išlygino ketvirtfinalio serijos rezultatą

Autorius: LKL.LT
2019-05-17

Iš dviženklio deficito išsikapsčiusi Prienų „Skycop“ komanda namie 94:85 (33:22, 18:36, 16:13, 27:14) revanšavosi Klaipėdos „Neptūnui“ ir išlygino „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalio serijos rezultatą.

Prienų komandai tai buvo pirmoji sezono pergalė prieš „Neptūną“ po septynių prieš tai sekusių nesėkmingų bandymų.

Paskutinis serijos mačas vyks sekmadienį Klaipėdoje, pradžia – 16 val. Tai reiškia, kad „Betsafe–LKL“ pusfinaliai startuos gegužės 21 dieną, kuomet kausis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. 

Darjušas Lavrinovičius sužaidė geriausias savo rungtynes „Betsafe–LKL“ nuo 2016 m. įvykusio sugrįžimo į Lietuvą. Jis pelnė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.  

Galingą puolimą rungtynių pradžioje pademonstravusi Prienų komanda buvo susikrovusi 15 taškų persvarą, tačiau iniciatyvą vėliau perėmė „Neptūnas“, atitrūkęs dviženkliu skirtumu (67:55).

Vis tik nuo trečio kėlinio pabaigos „Skycop“ ėmė atsitiesti: Gintaras Leonavičius ir D. Lavrinovičius rezultatą persvėrė, o po atkarpos 15:3 prieniškiai jau buvo priekyje 82:74.

Prie pergalės artėjusius „Skycop“ krepšininkus pristabdyti bandė iš toli pataikęs Tomas Delininkaitis, tačiau svarbiu tritaškiu jam atsakė Martynas Gecevičius, palikęs varžovams 83 sekundes išsigelbėti – 89:81.

Paulius Dambrauskas dar pataikė kelis metimus, bet baudomis „Skycop“ pergalę įtvirtino.

Prienų ekipa visas rungtynes rodė neeilinį pataikymą iš dviejų taškų zonos: iki ilgosios pertraukos buvo prametusi vos vieną dvitaškį (13 iš 14), o susitikimą baigė su 81 proc. taiklumu (25 iš 31).

Nuo pirmųjų minučių abi ekipos dažnai naudojo ir tolimus metimus. Tik jei „Skycop“ taiklumas šlubavo (27 proc.), tai „Neptūnas“ atakavo labai tiksliai (57 proc. – 12 iš 21).  

Šiame mače „Skycop“ vertėsi be Malcolmo Granto, kuris yra patyręs kelio traumą, ir nugaros problemų turinčio Vytenio Lipkevičiaus.

„Skycop“: Žygimantas Janavičius 20, Darjušas Lavrinovičius 19 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Mindaugas Lukauskis (5/5 dvit.) ir Martynas Gecevičius (4/9 trit., 7 atk. kam.) – po 15, Arnas Labuckas 13, Gintaras Leonavičius 10.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 14 (4/4 trit.), Paulius Dambrauskas 13, Laimonas Kisielius 12 (4/4 trit.), Jerai Grantas 11.

Virginijus Šeškus po susitikimo pasidžiaugė savo auklėtinių parodytu noru, kuris tapo pergalės pamatu.

„Įrodėme, kad galime žaisti. Gynyboje nereikia gudrybių, reikia tik noro, azarto ir viskas automatiškai gausis geriau. Nepralaimėjome greitame puolime, kaip buvo Klaipėdoje, kuomet mums po klaidų sumetė daug taškų.

Vyrai šaunuoliai, matėte, kad mūsų rotacija nėra didelė, bet žaidėme, kaip galėjome, džiugu, jog grįšime į Klaipėdą. Tai, kad su tokiu tritaškių pataikymu sugebėjome laimėti, parodo, jog kitur dirbome tikrai neblogai. Klaipėdoje bus sunku, tokios rungtynės, žinome, kad labai pasijaučia.

„Neptūnas“ ne veltui užėmė antrą vietą reguliariajame sezone ir triskart nugalėjo „Žalgirį“. Derinių gali prigalvoti kiek nori, bet reikia paprastai, kaimiškai mesti ir pataikyti tritaškius“, – kalbėjo „Skycop“ strategas.

„Neptūną“ treniruojantis Kazys Maksvytis kalbėjo apie greito puolimo ir taškų po klaidų svarbą.

„Laimėjo komanda, kuri buvo geresnė tris kėlinius. Mes atkovojome tik vieną kamuolį puolime, nebuvome tokie agresyvūs. Nors tikėjomės, kad pavyks nuvarginti prieniškius, bet jie žaisdami septyniese atrodė šviežesni nei mes, žaisdami su 10 žmonių rotacija.

Įvyko normali atkrintamųjų stadija, gaila, kad pralaimėjome, bet vykstame į Klaipėdą išsiaiškinti, kas pateks į kitą etapą“, – sakė treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris