Dramą namuose išgyvenęs „Neptūnas“ antrus metus iš eilės pasidabino bronzos medaliais
LKL/BNS nuotr.

Dramą namuose išgyvenęs „Neptūnas“ antrus metus iš eilės pasidabino bronzos medaliais

Autorius: H. Augustynas
2019-05-31

Klaipėdos „Neptūno“ ekipa užbaigė mažojo finalo seriją be kluptelėjimų ir antrus metus iš eilės iškovojo „Betsafe–LKL“ bronzos medalius. Serijoje iki trijų pergalių 3-0 triumfavę klaipėdiečiai trečią kartą klubo istorijoje užėmė trečią vietą šalies pirmenybėse.

Dar kartą namų tvirtovę apgynę klaipėdiečiai 84:77 (17:17, 28:23, 15:18, 24:21) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ ir geriausią reguliarųjį sezoną klubo istorijoje vainikavo bronzos medaliais.

Rungtynių likimas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje, kurį „Neptūnas“ pradėjo turėdamas dviejų taškų pranašumą – 60:58. Lemiamą ketvirtį klaipėdiečiai pradėjo spurtu 9:2 ir nutolo nuo savo varžovų 69:60.

„Lietkabelis“ turėjo į tai atsakymą ir po devynių taškų iš eilės išlygino rezultatą (69:69). Prasidėjus priešpaskutinei rungtynių minutei po galingo Jerai Granto dėjimo „Neptūno“ pranašumas siekė tris taškus (76:73).

Po Pauliaus Valinsko ir Stefano Sinoveco netikslių metimų šeimininkų persvarą dar labiau padidino Lorenzo Williamsas (79:73), kurio tritaškis ir buvo lemiamas dūris bronzinėje serijoje.

Klaipėdiečius į pergalę vedė 24 taškus surinkęs Tomas Delininkaitis ir 20 taškų bei 8 atkovotus kamuolius pridėjęs Deividas Gailius. 

„Lietkabelio“ gretose išsiskyrė po 18 taškų surinkę Jamaras Wilsonas ir Mindaugas Kupšas. Pastarasis taip pat sugriebė11 atšokusių kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų.

Antrajame kėlinyje po spurto 9:3 „Lietkabelis“ buvo perėmęs rungtynių iniciatyvą ir pirmavo 28:23. Vis dėlto, pirmąją rungtynių dalį „Neptūnas“ užbaigė sėkminga atkarpa 11:2 ir į ilgąją pertrauką išėjo turint penkių taškų persvarą (45:40).

Bronzinėje serijoje triumfavęs „Neptūnas“ revanšavosi „Lietkabeliui“ už pralaimėjimą bronzinėse rungtynėse Karaliaus Mindaugo taurėje. Panevėžiečiams tai būtų buvusi pirmoji „Betsafe–LKL“ bronza klubo istorijoje. Iki šiol „Lietkabelis“ kartą buvo pasidabinęs sidabro medaliais, kuriuos iškovojo 2016-17 metų sezone.

„Iki pilnos laimės mums tik trūko geriau pasirodyti Karaliaus Mindaugo taurėje. Norėjome ir LKL pusfinalyje geriau pasirodyti, tačiau yra kaip yra. Bronzos medaliai taip pat yra labai gerai ir tikrai džiaugiuosi, kad pavyko iškovoti trečią vietą“, – po pergalingos serijos kalbėjo Kazys Maksvytis.

„Jie žaidė geriau už mus šioje serijoje, – pripažino Nenadas Čanakas. – Jaučiu, kad nepasiekėme sau iškeltų tikslų. Sumokėjome kainą to, kad nesitreniravome penkis mėnesius penki prieš penkis. Nepaisant visko, šioje serijoje mano komanda nežaidė gerai, tačiau aš pats dėl to jaučiu atsakomybę. Labai apmaudu, kad sezoną užbaigėme taip, nemanau, kad tokios baigties nusipelnėme.“

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 24 (5/9 trit., 21 n.b.), Deividas Gailius 20 (8 at. kam., 25 n.b.), Lorenzo Williamsas 15 (7 rez. perd.), Gytis Masiulis 12 (0/4 trit., 5 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Mindaugas Kuošas (11 atk. kam., 30 n.b.) ir Jamaras Wilsonas po 18, Paulius Valinskas 11, Stefanas Sinovecas 9, Saulius Kulvietis 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris