„Žalgiris“ – „Betsafe–LKL“ čempionas
LKL / BNS nuotr.

„Žalgiris“ – „Betsafe–LKL“ čempionas

Autorius: LKL.lt
2019-06-01

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai devintą kartą iš eilės iškovojo Lietuvos čempionų titulą.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šeštadienį namie 92:54 (20:9, 23:11, 33:16, 16:18) pranoko Vilniaus „Rytą“ ir finalo seriją laimėjo 3-0.

„Žalgiris“ LKL čempionu tapo 21-ą kartą per 26-erių metų lygos gyvavimo istoriją.

„Džiugu už šitą finalo seriją, kad kontroliavome nuo pat pradžių, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Džiugu už paskutines dvejas rungtynes – parodėme tikrąjį veidą ir man kaip treneriui buvo labai malonu. Komanda žaidė kosminį krepšinį. Smagu, kad ne tik laimėjome, bet ir nudžiuginome fanus gražiu krepšiniu.“

Edgaras Ulanovas vėl buvo naudingiausias – puolėjas pelnė 15 taškų (5/7 dvitaškių) ir surinko 24 naudingumo balus, o jam būnant aikštėje „Žalgiris“ pelnė net 37 taškais daugiau nei varžovai.

Brandonas Daviesas ir Aaronas White‘as pridėjo po 13 taškų. Abu amerikiečiai ant suolelio atsisėdo nesibaigus trečiajam kėliniui, o žiūrovai išlydėjo juos ovacijomis atsistoję. Šią vasarą abu krepšininkai paliks „Žalgirį“.

„Rytui“ daugiausia taškų pelnė Martynas Echodas – 17, Arciomas Parachouskis surinko 14, Derekas Needhamas – 10.

„Matėte finalo seriją, kurioje viena komanda pradėjo vienu tempu ir žaidė vienu tempu, kita komanda – kur mažėjo jėgos ir viskas ėjo žemyn pas mus“, – po rungtynių sakė Dainius Adomaitis, „Ryto“ treneris.

 „Žalgirio“ pranašumas finalo serijoje nekėlė abejonių. Kaip per pirmus du susitikimus, taip ir trečiajame kauniečiai dar pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą.

Šį kartą Edgaras Ulanovas pataikė tritaškį, Deonas Thompsonas pelnė 4 taškus ir blokavo varžovo metimą, o atkarpą „Žalgiris“ laimėjo 12:1 ir po pirmojo kėlinio buvo priekyje 20:7.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą, o po Thomaso Walkupo tritaškio persvara pasiekė 18 taškų (29:11, 14-ąją min.).

Po dviejų kėlinių komandas skyrė 23 taškai, o antra susitikimo pusė tebuvo formalumas.

LKL finaluose „Žalgiris“ ir „Rytas“ susitiko jau 18-tą kartą, „Žalgiris“ savo pranašumą įrodė 13-tą sykį.

Šį kartą finalo serijoje intrigos nebuvo – visus tris susitikimus „Žalgiris“ laimėjo dviženkle persvara.

Trečiose serijos rungtynėse Kaune „Rytas“ pirmavo tik sykį – 2:0. Tai buvo tik trečias kartas serijoje, kai „Rytas“ buvo priekyje. Visus tris sykius „Ryto“ pranašumas siekė tik 2 taškus.

„Pagal sudėtį esame pranašesni už „Rytą“, tai jautėme, – pripažino Š. Jasikevičius. – Ir tas žudikiškas instinktas suveikė ir antrose rungtynėse, ir šiandien. Žinome, kad esame geresni, bet ne visada geresnis laimi. Malonu, kad taip šiandien mėgavomės energija. Protingai žaidėme visą seriją, išnaudojome varžovų problemas ir tai atspindi rezultatas.“

„Visas mūsų sezonas buvo kaip kelionė per kalnus, – pabrėžė D. Adomaitis. – Lipome sunkiai dirbami, užlipame ant kalnelio ir koks vėjas, audra nubloškia atgal. Vėl lipame, užlipame ir mus vėl nubloškia atgal. Norėčiau šioje vietoje pagirti vyrus, pasakyti ačiū. Buvo sunkus sezonas ir mums treneriams, ir žaidėjams. Ačiū, kad atėjo iki šio taško.“

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15, Brandon Davies 13, Aaron White 13, Deon Thompson 10, Marius Grigonis 8, Nate Wolters 8.

„Rytas“: Martynas Echodas 17, Artsiom Parakhouski 14, Derek Needham 10, Einaras Tubutis 4, Rok Stipčevič 4.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris