„Žalgiris“ sudarė ilgalaikę sutartį su R. Jokubaičiu
Foto: LKL / BNS

„Žalgiris“ sudarė ilgalaikę sutartį su R. Jokubaičiu

Autorius: zalgiris.lt
2019-06-14

Vienas talentingiausių jaunųjų Lietuvos krepšininkų Rokas Jokubaitis susiejo savo ateitį su Kauno „Žalgirio“ komanda. Lietuvos čempionai su 18-mečiu gynėju pasirašė trejų metų sutartį.

Vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą įgavęs jaunasis talentas praėjusį sezoną jau turėjo savo vietą pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje vietinėse pirmenybėse žaisdamas po 11 minučių bei per jas rinkdavęs po 4,3 taško ir po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Parašą po ilgalaikiu kontraktu padėjęs R.Jokubaitis praėjusiais metais sulaukė pripažinimo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) tapdamas geriausiu jaunuoju lygos krepšininku. Antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje žalgirietis vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško, atlikdavo po 5,2 rezultatyvaus perdavimo (3 vieta NKL), atkovodavo po 3,4 kamuolio ir surinkdavo po 17,3 naudingumo balo.

Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas džiaugėsi Kaune išlaikęs vieną perspektyviausių Europos gynėjų bei siejo su juo didžiules viltis.

„Nors Rokas tik visai neseniai sulaukė pilnametystės, jo žaidimo suvokimas ir darbo etika atitinka aukščiausio lygio žaidėjų. Tai ne tik vienas talentingiausių Lietuvos krepšininkų, bet ir vienas perspektyviausių Europos gynėjų, todėl išlaikyti jį Kaune buvo didžiulis visos komandos prioritetas. Džiugu, kad ir pats Rokas yra patenkintas jam sudarytomis sąlygomis ir, sudaręs ilgalaikę sutartį, parodė pasitikėjimą mumis“, – kalbėjo jaunųjų krepšininkų sąlygomis itin besirūpinantis R.Javtokas.

Iš Mažeikių kilęs R.Jokubaitis šiuo metu pluša Druskininkuose vykstančioje vaikinų jaunimo (iki 19 metų) rinkinės stovykloje.

Su metais vyresniais sportuojantis žalgirietis jau prieš dvi vasaras sėkmingai gynė devyniolikmečių rinktinės garbę, o šiemet šio amžiaus vaikinai Graikijoje varžysis pasaulio pirmenybių A grupėje. Čempionatas Kretoje vyks birželio 27 – liepos 7 dienomis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris