M. Valinskas apie N. Čanaką: „Jis moka išsireikalauti maksimumo“
Foto: LKL / BNS

M. Valinskas apie N. Čanaką: „Jis moka išsireikalauti maksimumo“

Autorius: kklietkabelis.lt
2019-06-24

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda žvelgia į ateitį, todėl pasirašė ilgalaikę sutartį su Mariumi Valinsku, kuris šiuo metu lieja prakaitą su Lietuvos 20-mečių rinktine.

187 cm ūgio gynėjas prie „Lietkabelio“ prisijungė praėjusio sezono pabaigoje ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) spėjo sužaisti aštuonerias rungtynes, iš kurių šešerios buvo atkrintamosiose varžybose.

Interviu „kklietkabelis.lt“ M.Valinskas papasakojo apie treniruotes 20-mečių rinktinėje, darbą su vyriausiuoju treneriu Nenadu Čanaku ir norą ateityje vėl žaisti kartu su broliu Pauliumi.

– Kaip sekasi ruoštis čempionatui su 20-mečių rinktine?
– Sekasi gerai, sunkiai dirbame treniruotėse, turėjome jau trejas draugiškas rungtynes, per kurias visi pradedame geriau suprasti, ko reikalauja treneris iš kiekvieno žaidėjo.

– Kokias užduotis aikštelėje jums skiria treneris Donaldas Kairys?
– Treneris mėgsta gerą gynybą ir greitą puolimą, todėl stengiuosi maksimaliai įgyvendinti jo uždavinius. Kaip sekasi tai daryti, reikėtų klausti trenerio.

– Kodėl nusprendėte pasirašyti ilgalaikę sutartį su „Lietkabeliu“?
– Nes pasiūlė geras sąlygas. Sezono pabaigoje buvau pakviestas padėti komandai ir likau labai patenkintas tiek treneriu, tiek pačiomis sąlygomis.

– Praėjusiame sezone spėjote apšilti kojas LKL. Kokius įžvelgei skirtumus tarp LKL ir NKL?
– Iš karto pastebėjau, kad užtvaros čia daug kietesnės ir prie to reikėjo priprasti. Taip pat gerokai skiriasi krepšinio supratimas.

– Kokį įspūdį jums apskritai paliko „Lietkabelio“ organizacija?
– Manau, kad „Lietkabelis“ man gera vieta tobulėti. Čia esu viskuo patenkintas, todėl su klubu pasirašiau ilgalaikį kontraktą.

– Kaip manote, kas sutrukdė rimčiau pakovoti dėl LKL bronzos su „Neptūnu“?
– Kai prisijungiau prie komandos, ją itin persekiojo traumos. Treniruotėse net negalėdavome pažaisti penki prieš penkis, todėl tai manau ir pakišo koją.

– „Lietkabelyje“ liko Nenadas Čanakas. Kokį įspūdį paliko darbas su šiuo treneriu?
– Apie trenerį galiu pasakyti tik gerus žodžius. Jis moka išsireikalauti iš žaidėjo maksimumo, o kai labai reikia – nuraminti. Džiaugiuosi, jog ir toliau galėsime dirbti kartu.

– Kokio vaidmens tikitės komandoje kitą sezoną?
– Kiek būsiu vertas, tiek ir žaisiu. Viskas priklausys nuo manęs paties – reikės išsikovoti pačiam „vietą po saule“.

– Spėjote pažaisti kartu su broliu. Ką jums reiškia žaidimas kartu su juo? Ar ateities planuose yra noras vėl žaisti su Pauliumi?
– Reiškia tikrai daug. Visada svajojome žaisti vienoje komandoje ir esame sutarę, kad dar tikrai sužaisime vienoje ekipoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris