„Šiaulius“ sustiprino centras R. Gustys

„Šiaulius“ sustiprino centras R. Gustys

Autorius: bcsiauliai.lt
2019-08-08

„Šiaulių” krepšinio komanda baigė komplektuoti priekinę būsimo Lietuvos krepšinio lygos sezono sudėties liniją, į ją pakviesdama vidurio puolėją Roką Gustį, su kuriuo buvo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1”.

206 cm ūgio 24 m. krepšininkas į Lietuvą grįžta iš Ispanijos, kur praėjusį sezoną rungtyniavo Palencijos „Chocolates Trapa” gretose antroje pagal pajėgumą šalies lygoje. Komandos starto penkete įsitvirtinęs puolėjas vidutiniškai rinkdavo po 6,8 taško ir atkovodavo po 5,5 kamuolio per 19 aikštėje praleistų minučių.

Į Europą R.Gustys atvyko iš Jungtinių Valstijų, kur mokėsi ir žaidė Hofstros universiteto komandoje NCAA lygoje. Paskutiniais studijų metais jis per vienerias rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 10,6 taško, sugriebdavo po 12 atšokusių kamuolių bei atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo per 30 rungtynėse žaistų minučių. 

Aukštaūgis atstovavo Lietuvos jaunių U18 ir jaunimo U19 rinktinėms 2012 m. Europos ir 2013 m. pasaulio čempionate, padėdamas joms iškovoti sidabro ir bronzos medalius.

Kalbėdamas apie vidurio puolėją, klubo vadovas Mindaugas Žukauskas sakė tikįs, kad R.Gustys taps trūkstama komandos jėga po krepšiais.

„Rokas tapo paskutine figūra mūsų priekinėje linijoje. Jis – stiprus ir fiziškai galingas krepšininkas, o būtent jėgos mums labai truko praėjusiame sezone, kai turėjome nemažų problemų kovojant dėl atšokusių kamuolių po lenta. Neblogai atakuoja iš vidutinio nuotolio, gali pataikyti iš toli, statyti solidžias užtvaras, todėl tikimės indėlio ne tik komandos žaidime gynyboje, bet ir puolime. Su Roko atėjimu dabar sudėtyje turėsime įvairaus tipo centrus, galėsiančius kovoti su įvairiais varžovais”, – kalbėjo „Šiaulių” klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Be R.Gusčio tarpsezoniu „Šiaulius” jau papildė gynėjai Eimantas Stankevičius, latvis Davis Gekas ir amerikietis Kevinas Hardy bei puolėjai Aurimas Urbonas ir amerikietis Akeemas Wrightas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris