Pergales mėgstantis „Ryto“ naujokas nekantrauja pradėti naują karjeros iššūkį Vilniuje
Foto: piratasdelbasket.net

Pergales mėgstantis „Ryto“ naujokas nekantrauja pradėti naują karjeros iššūkį Vilniuje

Autorius: LKL.LT
2019-08-10

Francisco Javieras Cruzas Saldívaras arba tiesiog „Pako“ – Vilniaus „Ryto“ naujokas iš Meksikos, kuris labai mėgsta pergales.

Pastaruosius trejus metus Ispanijoje rungtyniavęs 29-erių 191 cm ūgio atakuojantis gynėjas šią vasarą papuolė į sostinės ekipos radarą, o prieš apsispręsdamas keltis į Vilnių patarimo jis klausė žmogaus, kuris puikiai pažįsta Lietuvos krepšinį.

Ilgametis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas kroatas Marko Popovičius su Pako Fuenlabrados „Montakit“ ekipoje rungtyniavo pastaruosius tris sezonus bei padėjo jam apsispręsti.

„Marko buvo vienas pirmųjų žmonių, į kurį kreipiausi, – tinklalapiui LKL.lt sakė F. Cruzas. – Jis minėjo daugybę gerų dalykų apie šalį, komandą ir miestą. Jis padėjo man apsispręsti keltis į Vilnių.“

Pako keliai su Vilniaus ekipa buvo susikirtę ir prieš dvejus metus Europos taurėje. Grupių etape tuometis „Lietuvos rytas“ su „Montakit“ pasidalino po pergalę, o F. Cruzas šiuose mačuose atitinkamai pelnė 5 ir 15 taškų.

„Žinojau, kad „Rytas“ yra gera komanda. Tai Europos taurės ekipa, visada žaidžianti aukštame lygyje. Apie komandą girdėjau tik gerus dalykus – trenerį, žaidėjus, miestą, Lietuvos žmones, kuriems krepšinis yra labai svarbus. Mano pasirinkimą jungtis prie „Ryto“ nulėmė daugybė priežasčių“, – motyvus keltis į Vilnių dėstė „Ryto“ naujokas.

F. Cruzas į Vilnių atvyksta po karjeros sezono Ispanijoje. Atstovaudamas „Montakit“ ekipai meksikietis ACB lygoje per 25 minutes vidutiniškai pelnė po 14,4 taško (40,9 proc. trit.), atkovojo po 2,8 atkovoto kamuolio, atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 11,2 naudingumo balo statistiką.

FRANCISCO CRUZ
Aš esu komandinis žaidėjas, kuris labai mėgsta laimėti. Jei laimėsime, tuomet visiems nuo to bus geriau – kažkam atsivers naujos galimybės. Kai laimi, tuomet viskas yra gerai. Tai pagrindinis mano tikslas. Aš labai mėgstu pergales ir varžytis aukštame lygyje.

Čempionų lygoje gynėjas per 22 minutes fiksavo po 13 taškų (43,4 proc. trit.), 2,4 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 8,6 naudingumo balo.

Vis dėlto dėl asmeninės statistikos gynėjas galvos nesuka. Svarbiausia – pergalės.

„Aš esu komandinis žaidėjas, kuris labai mėgsta laimėti, – sirgaliams pristatė Pako. – Jei laimėsime, tuomet visiems nuo to bus geriau – kažkam atsivers naujos galimybės. Kai laimi, tuomet viskas yra gerai. Tai pagrindinis mano tikslas. Aš labai mėgstu pergales ir varžytis aukštame lygyje.“

„Ryto“ naujokas nebus vienintelis meksikietis „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Už 100 kilometrų nuo Vilniaus įsikūrusiame Kauno „Žalgiryje“ rungtyniaus 26-erių įžaidėjas Alexas Perezas.

Geri bičiuliai yra kartu rungtyniavę Meksikos rinktinėje, yra ir tarpusavyje varžęsi Meksikos pirmenybėse.

„Alexas yra mano draugas, dėl kurio aš labai džiaugiuosi. Jis yra labai geras žaidėjas, kuris daug dirba ir irgi trokšta laimėti. Nesu nustebęs, kad Alexas pasirašė kontraktą su Eurolygos komanda“, – sakė F. Cruzas.

A. Perezo laukia nelengvas iššūkis – iš Čempionų lygoje rungtyniavusios Bandirmos „Banvit“ į „Žalgirį“ persikėlęs meksikietis pakeis išvykusį Leo Westermanną bei vadovaus kauniečių atakoms tiek „Betsafe–LKL“ čempionate, tiek Eurolygoje.

Koks žaidėjas yra A. Perezas?

„Alexas labai gerai žaidžia gynyboje – yra greitas ir atletiškas. Jis gali rinkti taškus bei vadovauti komandai. Manau, kad jam Kaune seksis tikrai gerai“, – gerų žodžių bičiuliui negailėjo „Ryto“ legionierius.

Pako jau kitą savaitę atvyks į Vilnių bei prisijungs prie sezonui besiruošiančios sostinės ekipos. Puikiu metimu bei gebėjimu rinktis taškus garsėjantis meksikietis turėjo pokalbį su „Ryto“ strategu Dainiumi Adomaičiu apie jo laukiančią rolę ekipoje.

„Jis iš manęs tikisi daug, o aš pasiruošęs atiduoti visas jėgas, kad turėtume gerą sezoną, – dėstė Pako. – Noriu padėti klubui siekti užsibrėžtų tikslų. Man svarbiausia pergales, noriu laimėti kuo daugiau rungtynių bei jausti atsakomybę. Esu pasiruošęs daryti viską, ko prašys treneris. Šiam iššūkiui noriu atiduoti visą save.“

„Ryto“ legionierius nekantrauja prisijungti prie ekipos. „Esu labai laimingas. Noriu susipažinti su sirgaliais, noriu susipažinti su miestu, naujais žmonėmis bei nauju karjeros iššūkiu“, – sakė P. Cruzas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Year 8! ready for whats next! #rytas #rytasbasketball #lithuania #eurocup #vilnius #blessed

A post shared by pakocruz9 (@pakocruz9) on

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris