„Juventus“ gretose – jaunas uteniškis M. Žvirblis

„Juventus“ gretose – jaunas uteniškis M. Žvirblis

Autorius: utenosjuventus.lt
2019-08-09

Artėjančiam sezonui komandos sudėtį komplektuojančioje Utenos „Juventus“ ekipoje – jaunas uteniškis. Prie komandosprisijungė Utenoje gimęs ir augęs 16 metų 188 cm ūgio žaidėjas Martynas Žvirblis.

2003 metais gimęs uteniškis treniravosi ir rungtyniauja vieno „Juventus“ ekipos trenerių Ernesto Leipaus vadovaujamoje Utenos DSC ekipoje, su kuria varžėsi Moksleivių krepšinio lygoje ir buvo vienas geriausių savo komandos žaidėjų.

„Martynas yra Utenos krepšinio ateitis. Žinoma, kad jo laukia labai daug darbo, tačiau mes tikimės, kad šis žaidėjas ateityje tikrai gali pasiekti bent jau Lietuvos krepšinio lygos lygį. Būtent todėl su žaidėjų buvo sudaryta ilgalaikė sutartis, jis bus jungiamas prie pagrindinės komandos, dalyvaus treniruočių procese. Žaidėją taip pat registruosime ir Lietuvos krepšinio lygos kovoms, kur jis galbūt turės vieną kitą galimybę pasirodyti aikštele“,  – kalbėjo „Juventus“ ekipos direktorius Eimantas Skersis.

Žaidėjas džiaugiasi, kad jo darbas neliko nepastebėtas bei atsiradusia galimybe treniruotis aukščiausiame lygyje.

„Kai treneris Žydrūnas pasiūlė prisijungti prie „Juventus“ ekipos, aš tiesiog bandžiau susilaikyti. Į šį pasiūlymą reagavau, kaip į savo pastangų krepšinio aikštelėje įvertinimą. Šis pasiūlymas taip pat reiškia ir tai, kad treneris Ernestas Leipus mane veda tinkama linkme. Man, kaip jaunam krepšininkui, ši galimybė suteikia dar daugiau pasitikėjimo savimi, galimybę pasisemti patirties ir treniruotis su geriausiais“, – apie kvietimą prisijungti prie komandos šnekėjo Martynas.

Vyrų krepšinyje M. Žvirblis nebus naujokas. Krepšininkas jau dvejus metus atstovavo Utenos „Policijos“ komandai Utenos rajono krepšinio lygoje. Jaunasis krepšininkas sužibėjo finalo rungtynėse, kur per 25 minutes pelnė 17 (dvitaškiai 5/10, tritaškiai 1/3, baudos 4/6) taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, du sykius suklydo, išprovokavo 4 varžovų pražangas, tiek pat sykių prasižengė bei surinko 14 naudingumo balų.

„Visada kalbėjome, kad reikia kelių metų, kol daromas darbas duos savo dividendus. Martynas – pirmoji kregždė. Utenoje auga nemažai perspektyvių ir įdomių vaikų, kuriems durys į mūsų komandą visada yra atviros. Situacija šioje srityje gerėja, trenerių darbo progresas tikrai matomas, todėl ateityje uteniškių mūsų komandoje turėtų tik daugėti“, – džiaugėsi E. Skersis.

M.Žvirblis komandoje prisidės prie treniruočių proceso bei pakeis mokytis į Kauno LSU išvykstantį Ugnių Nikitiną.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris