L. Kisielius: apie sugrįžimą į Pasvalį ir kapitono pareigas
Foto: bcpienozvaigzdes.lt

L. Kisielius: apie sugrįžimą į Pasvalį ir kapitono pareigas

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2019-09-11

Kai rugpjūčio pradžioje Laimonas Kisielius sulaukė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymo, krepšininkas ilgai nedvejojęs sutiko.

Puolėjui Pasvalyje apsiprasti laiko nereikės – čia krepšininkas rungtyniavo 2014-2015 metų sezone, o anot žaidėjo, per ketverių metų laikotarpį nelabai kas ir pasikeitė šiek tiek daugiau nei 6 tūkst. gyventojų turinčiame mieste.

„Kavinės tos pačios, salė ta pati, žmonės kol kas irgi panašūs, tik keturiais metais pasenę“, –  tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ kalbėjo L. Kisielius.

2014-2015 metų sezone L. Kisielius buvo vienas komandos lyderių ir vidutiniškai per 31 minutę rinko po 12,7 taško ir 13,5 naudingumo balo.

Būtent viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl veteranas nusprendė grįžti į „Pieno žvaigždes“, buvo noras turėti didesnį vaidmenį komandoje.

„Norėjau eiti į komandą, kurioje žinojau, kad turėsiu svarbesnį vaidmenį ir nenorėjau ilgai laukti, medžioti geresnių pasiūlymų. Tiesiog sutapo mūsų norai ir sąlygos bei grįžau į Pasvalį“, – teigė pašnekovas.

Artėjantį sezoną 34-erių krepšininkas bus neabejotinai vyriausias komandos žaidėjas – už L. Kisielio pagal metus „Pieno žvaigždžių“ klube rikiuojasi Arvydas Šikšnius, kuriam spalį sukaks 32-eji.

Veterano statusą Pasvalyje turėsiantis L. Kisielius iškart gavo ir naujas pareigas – krepšininkas buvo išrinktas komandos kapitonu, tačiau tai pačio puolėjo nenustebino.

„Kai esi trejais metais vyresnis už antrą vyriausią, tai, iš tiesų, nusimatė tokios pareigos, – apie tapimą kapitonu šnekėjo L. Kisielius. – Smagu, kad komandos draugai tai patikėjo man. Esu buvęs ne kartą kapitonu ir žinau, ko reikalauja šios pareigos, bei stengsiuosi būti geras visiems.“

O darbo kapitonui tikrai netrūks – iš praėjusio sezono komandos Pasvalyje liko vienintelis Ivars Žvigurs. Vis dėlto atsakingas pareigas gavęs L. Kisielius, nors ir pripažįsta, kad prireiks laiko vienas kitą pažinti, to nesureikšmina.

„Tiesiog reikia laiko susižaisti, pažinti vienas kitą aikštelėje. Lietuvoje labai nedaug komandų yra, kurios išlaiko 8-10 žaidėjų iš praeito sezono. Kiekvienas klubas su tuo dirba ir kuris anksčiau su tuo susitvarko, gerai susižaidžia“, – tikino vilnietis.

„Pieno žvaigždžių“ „Betsafe–LKL“ sezono starte laukia rimti iššūkiai – rugsėjo 21-ąją mačas Vilniuje su vietos „Rytu“ ir rugsėjo 25-ąją susitikimas Kaune su lygos čempionu „Žalgiriu“.

Vis dėlto puolėjas nepergyvena dėl sunkaus tvarkaraščio sezono starte, o iki jo pasvaliečiai iš viso bus sužaidę septynerias draugiškas rungtynes.

„Treniruojamės, dirbame, šlifuojame tas žaidimo detales, kur mums reikia daugiau atidirbti, ir ruošiamės sezonui, – apie pasiruošimo etapą kalbėjo L. Kisielius. – Sezonas laukia ilgas. Žinote, ruošiesi pirmoms rungtynėms, o po jų antroms, kai jos baigiasi, ruošiesi trečioms. Tas tvarkaraštis, ar pirmos dvi rungtynės su „Žalgiriu“, ar su kita ekipa, mums nėra skirtumo, vis tiek žaisime keturis ratus.“

L. Kisielius praėjusius du sezonus praleido Klaipėdos „Neptūne“, o dar metus prieš tai – Vilniaus „Ryte“ ir trejus metus paeiliui pateko į „Betsafe–LKL“ stipriausiųjų ketvertuką. Ar pamatysime veteraną „Betsafe–LKL“ pusfinalyje ketvirtą sezoną paeiliui?

„Nežinau sportininko, kuris nenori pasiekti maksimumo. Mums dar trūksta kelių žaidėjų, bet, žinoma, kiekvieneriose rungtynėse kovosime, stengsimės laimėti. 

Man asmeniškai, tai, ką praėjau per karjerą, norisi laimėti kiekvieną mačą, patekti į ketvertą, pasiekti kuo daugiau. O kaip bus, žiūrėsime sezono eigoje“, – baigė L. Kisielius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris