Ketvirtajame kėlinyje dzūkus gynyboje surakinęs „Neptūnas“ iškovojo antrąją pergalę
LKL/BNS nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje dzūkus gynyboje surakinęs „Neptūnas“ iškovojo antrąją pergalę

Autorius: LKL.LT
2019-09-25

Pirmajame kėlinyje įspūdingai iš toli šaudęs Klaipėdos „Neptūnas“ (2-0) vėliau atsipalaidavo ir atidavė iniciatyvą Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (1-1) komandai, tačiau laiku susizgribo, ketvirtajame kėlinyje suspaudė varžovus geležinėje gynyboje, vėl išsiveržė į priekį ir, išlaikę persvarą iki rungtynių pabaigos, iškovojo pergalę 74:67 (26:15, 14:25 17:24, 17:3).

Alytiškiai visiškai sustojo paskutiniame kėlinyje, per kurį pelnė vos 3 taškus.

Rungtynių pradžioje atrodė, kad didelės intrigos mače nebus, mat pirmajame rungtynių kėlinyje šeimininkai įspūdingai metė iš toli – tikslą pasiekė net 7 tritaškiai iš 9. Nesunkiai taškus rinkę klaipėdiečiai po pirmo kėlinio jau turėjo dviženklę persvarą (26:15).

Antrojo kėlinio pradžioje klaipėdiečiai dar kurį laiką turėjo iniciatyvą, tačiau tada mačo kontrolę į savo rankas perėmė svečiai ir, nuosekliai mažindami deficitą, pačiame kėlinio finiše sugebėjo visiškai jį panaikinti ir į pertrauką išeiti rezultatui esant lygiam (40:40).

Dzūkai nebuvo nusiteikę sustoti ir trečiajame kėlinyje, vedami Pauliaus Danisevičiaus, sugebėjo išsiveržti į priekį ir po trijų kėlinių valdė rungtynes (64:57).

Paskutinis ketvirtis prasidėjo vangiai, bet tada iniciatyvos Klaipėdos komandoje ėmėsi Darrinas Dorsey – po penkių paeiliui amerikiečio taškų šeimininkų deficitas sumažėjo iki minimumo (64:65).

Galų gale „Neptūno“ spaudimas davė vaisių – po Gyčio Masiulio metimo su pražanga šeimininkai vėl išsiveržė į priekį (69:67).

Per likusį laiką klaipėdiečiai pergalingos persvaros iš savo rankų nebeišleido ir į savo taupyklę pridėjo antrąją pergalę.

„Rungtynės buvo labai banguotos, manau, kad šiemet tokias turėsime ne vienas, kadangi komandoje yra daug jaunimo, daug noro, bet tas noras ne visada gali pavirsti rezultatu. Gali būti nuo labai iki duobių, tai yra natūralu. Sezono pradžia, turime link kur dirbti“, – po pergalės teigė klaipėdiečių vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius.

„Sunku kalbėti, kai pralaimi rungtynes, bet, visų pirma, noriu pasveikinti „Neptūną“, kadangi jie atlaikė mūsų spaudimą, išsiveržė į priekį ir laimėjo tikrai įdomias ir sunkias rungtynes. Mes lemiamame ketvirtyje pridarėme per daug klaidų. Kai jie bėga, juos labai sunku sustabdyti. Noriu padėkoti savo žaidėjams, kurie kovojo iki pat galo, pabaigoje šiek tiek pritrūko rotacijos, jėgų ir reikia, kad kiti žaidėjai pasitemptų ir mums padėtų“, – žinutę savo komandai pasiuntė Alytaus ekipos strategas Valdemaras Chomičius.

Verta paminėti, kad klaipėdiečių taiklumas iš toli po pirmojo kėlinio krito. Jei per pirmąsias dešimt minučių tikslą pasiekė 7 tritaškiai iš 9, tai rungtynes „Neptūnas“ baigė su 10 tolimų metimų iš 30

Alytaus komandoje sublizgėjo Paulius Danisevičius, surinkęs 18 taškų ir gerai atakavęs iš toli (4/6 trit., 66 proc).

„Neptūnas“: Simas Galdikas ir Tomas Delininkaitis po 11, Matas Jogėla 10, Tadas Sedekerskis ir Gytis Masiulis po 8;

„Sintek–Dzūkija“: P. Danisevičius 18, Artūras Jomantas 17, Adrianas Bowie 10, Egidijus Dimša ir Mindaugas Sušinskas po 8;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris