Rungtynių pabaigoje 17 taškų be atsako pelniusios „Pieno žvaigždės“ išsigelbėjo prieš „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Rungtynių pabaigoje 17 taškų be atsako pelniusios „Pieno žvaigždės“ išsigelbėjo prieš „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2019-09-28

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (1/2) krepšininkai net dukart sugebėjo panaikinti dviženklį pranašumą ir iškovoti dramatišką pergalę, kurią atnešė tritaškį smeigęs Miha Lapornikas, likus 9 sekundėms.

Rungtynių pabaigoje 17:0 spurtą surengę pasvaliečiai 89:84 (19:34, 26:15, 14:18, 30:17) palaužė „Šiaulių“ (0/3) ekipą, kuri dar pirmoje rungtynių pusėje turėjo 20 taškų pranašumą.

„Pieno žvaigždes“ į pergalę atvedė legionierių duetas: Johnas Gillonas ir rungtynių didvyriu tapęs M. Lapornikas. Jie atitinkamai pelnė 23 ir 22 taškus.

„Šiaulių“ gretose išsiskyrė Pasvalio arenos palubėse skrajojęs Kevinas Hardy, kuris ne tik atliko įspūdingus dėjimus, tačiau taip pat surinko 14 taškų. Tiek pat pridėjo ir Aurimas Urbonas bei Benas Griciūnas.

Nuostabiai rungtynes pradėję svečiai nuo savo varžovų buvo pabėgę jau pirmajame kėlinyje, kai po A. Urbono tritaškio ir Antano Udro šešių taškų iš eilės komandas skyrė jau 18 taškų (34:16).

„Šiaulių“ pranašumas buvo padidėjęs ir iki 20 taškų (44:24), tačiau pasvaliečiai pelnė 11 taškų be atsako ir sumažino deficitą iki vienženklio – 35:44. Sėkmingas spurtas 21:5 leido aikštės šeimininkams prieš ilgąją pertrauką atsilikti vos keturių taškų skirtumu – 45:49.

Nors po pertraukos šeimininkai jau buvo persvėrę rezultatą savo naudai, K. Hardy vedami „Šiauliai“ sugebėjo susigrąžinti dviženklį pranašumą – 65:54.

Likus žaisti minutei pasvaliečiai po 12 iš eilės pelnytų taškų sumažino savo atsilikimą iki minimumo – 83:84. Kitoje aikštės pusėje Evaldo Šaulio tolimas metimas net nelietė lanko, o kitoje aikštės pusėje M. Lapornikas smeigė tolimą metimą ir išvedė pasvaliečius į priekį – 86:84.

Šiauliečiai po minutės pertraukėlės suklydo ir stebuklingai išsigelbėję pasvaliečiai iškovojo pirmąją sezono pergalę.

„Pavyko iškovoti pergalę negražiu būdu, negražiu žaidimu, – pripažino pasvaliečių strategas Gediminas Petrauskas. – Pabaigoje pavyko rasti penketą, kuris lžpabaigoje labai gerai apsigynė ir pavyko spurtuoti 17:0. Aišku, prisidėjo ir sėkmės faktorius. Jeigu Miha būtų išmetęs tritaškį vos akimrika vėliau, rungtynės būtų pasisukusios visiškai kitaip.“ 

„Reikėjo suprasti, kad kai varžovai pralaimi, tai jie rizikuoja. Jeigu jų mažas žmogus dengia mūsų vidurio puolėją, tai reikia nutraukti derinį ir dalintisi kamuoliu. Vienas dalykas – dalintis kamuoliu“, – iššvaistytos persvaros priežastis vardino Antanas Sireika. 

„Pieno žvaigždės“: Johnas Gillonas 23 (6 rez. perd., 25 n.b.), Miha Lapornikas 22 (8 atk. kam., 4/7 trit., 23 n.b.), Paulius Petrilevičius 10, Arvydas Šikšnius 7 (1/5 trit.).

„Šiauliai“: Kevinas Hardy (6 atk. kam.), Aurimas Urbonas (7 atk. kam., 7 rez. perd., 6 kld.) ir Benas Griciūnas (7/9 dvit.) po 14, Akeemas Wrightas 12, Antanas Udras 10.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris