„Rytas“ po permainingos kovos įveikė „Neptūną“
Foto: LKL/BNS

„Rytas“ po permainingos kovos įveikė „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2019-09-28

Vilniaus „Rytas“ įsirašė trečiąją pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate, namų arenoje 85:75 (20:18, 25:14, 22:20, 18:23) įveikdamas Klaipėdos „Neptūno“ ekipą.

Nuo pat rungtynių pradžios abi komandos žaidė taškas į tašką – „Rytą“ pirmajame kėlinyje į priekį vedė solidžiai po krepšiais žaidę Martynas Echodas ir Cameronas Bairstow, o „Neptūną“ – iš toli taikliai šaudęs Gytis Masiulis.

Po pirmojo ketvirčio sostinės ekipa pirmavo 20:18 ir nuo varžovų ryškiau atitrūko įpusėjus antrajam, kai tolimus metimus pataikė Eimantas Bendžius bei Deividas Sirvydis.

Tomas Rinkevičius po tolimų varžovų šūvių iškart paprašė minutės pertraukėlės, tačiau vaizdas aikštėje nesikeitė.

Prieš ilgąją pertrauką „Rytas“ spėjo efektyviai išnaudoti savo puolėjus ir iki kėlinio pabaigos likus žaisti tris minutes įgavo dviženklę persvarą – 40:30.

Paskutinėmis ketvirčio sekundėmis šeimininkų pranašumą dar padidino meksikietis Pako Cruzas, sudėtingą dvitaškį pataikęs po reido į baudos aikštelę.

Po pasitarimo ant parketo grįžęs „Rytas“ tempo ir toliau nelėtino.

M. Echodo vedami šeimininkai įpusėjus trečiajam kėliniui jau pirmavo 62:41, o T. Rinkevičius savo auklėtinių žaidimą užkurti vėl bandė imdamas minutės pertraukėlę.

Ir panašu, kad šįkart trenerio nurodymai suveikė – „Neptūnas“ lemiamame kėlinyje atgijo ir likus žaisti kiek daugiau nei penkias minutes, Gytis Masiulis tritaškiu svečių deficitą braukė iki trijų taškų (67:70).

Tuo metu Dainius Adomaitis nuo šoninės linijos suskubo styguoti auklėtinių gynybą ir vėl atitrūkę saugiu dešimties taškų skirtumu, vilniečiai užtikrintai baigė rungtynės.

„Ryto“ gretose labiausiai išsiskyrė P. Cruzas, kurio sąskaitoje – 16 taškų, bei M. Echodas, surinkęs 14 taškų ir atkovojęs 5 kamuolius.

Svečių gretose žibėjo G. Masiulis, pelnęs 20 taškų bei atlikęs du blokus.

„Rytas“: Pako Cruzas 16, Martynas Echodas 14, Arnas Butkevičius 12, Cameronas Bairstow 10 taškų.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 20, Darrinas Dorsey 16, Tomas Delininkaitis 11 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris