E. Tubutis: „Žaidimas „Ryte“ reiškia, kad kažką darau gerai“
Foto: LKL/BNS

E. Tubutis: „Žaidimas „Ryte“ reiškia, kad kažką darau gerai“

Autorius: rytasvilnius.lt
2019-10-04

Praėjusį sezoną pagrindinėje „Ryto“ komandoje debiutavęs jaunasis Einaras Tubutis šį sezoną dar laukia savojo šanso. Prasidėjus „Betsafe-LKL“ ir „Vikinglotto NKL“ kovoms pakalbinome aukštaūgį Einarą, kuris šį sezoną žais su dviguba licencija tiek „Ryto“, tiek „Perlo“ komandose.

– Einarai, esi vienas iš žaidėjų, turinčių dvigubą – LKL ir NKL – licenciją. Ką apie žaidimo laiką „Ryte“ ar „Perle“ kalbėjote su treneriais?

– Na kalbėta šiuo klausimu nebuvo, nes kiekvienas jaunas žaidėjas turi užsidirbti tas minutes ir per jas stengtis kuo labiau padėti komandai. Tuo labiau suprantu, kad tokiai komandai, kaip „Rytas“, svarbi kiekviena pergalė. Todėl kartais treneriui tų minučių rasti gali būti sunku.

– Ar dažnai tave bus galima išvysti žaidžiant „Vikinglotto NKL“ pirmenybėse?

– Manau, sezono pradžioje bus galima dažniau pamatyt mane NKL, bet sezonui įsibėgėjant tikiuosi, kad sulauksiu progų ir pagrindinėje „Ryto“ komandoje.

– Esi tas aukštaūgis, kuris nebijo atakuoti iš toli. Kokius savo žaidimo elementus dar bandei tobulinti vasarą?

– Daugiausiai dirbau ties fiziniu pasirengimu. Man, be abejonių, šiuo metu to labiausiai trūksta norint įsitvirtinti aukštesniame lygyje. Taip pat stengiausi patobulinti savo techniką, individualius įgūdžius.

– Ką tau reiškia žaidimas pagrindinėje sudėtyje? 

– Žaidimas „Ryte“ reiškia, kad kažką darau gerai kaip žaidėjas, jog mane pastebi ir duoda progų parodyt save tokio aukšto lygio komandoje. Pradedu suprasti, dėl ko dirbu ir tai suteikia dar daugiau motyvacijos.

– Ar turi asmeninių tikslų šiam sezonui? Kas jame bus svarbiausia? 

– Visų pirma, manau, kad dar turiu ką įrodyti ir NKL lygoje. Visų pirma sau ir kitiems. Na ir įsibėgėjus sezonui, kaip ir kiekvieno dublerių komandos žaidėjų tikslas – įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje.

– Ką treneriai akcentuoja treniruotėse, ties kuo dirbate?

– Kiekvienoje treniruotėje svarbiausia išlaikyti koncentraciją ir įsiklausyti į tai, ko nori treneris. Kiekviena smulkmena gali lemti labai daug. Kai kuriose vietose suklydus, vyresni žaidėjai tai kompensuoja patirtimi, o mums, jaunesniems – svarbu visada būti susikaupusiems.

– Kaip apibūdintum fanų palaikymą?

– Nuo pat pirmu varžybų praeitais metais, kai debiutavau „Ryte“, supratau, kad mūsų fanai yra labai didelė mūsų komandos dalis. Tikrai labai malonu, kai fanai palaiko, net ir sunkiausiomis akimirkomis. Toks palaikymas suteikia labai daug motyvacijos laimėti, nes žinai, kad kažkas stovi tau už nugaros.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris