Pirmoji pergalė: „Šiauliai“ sudavė netikėtą antausį „Neptūnui“
BC Šiauliai nuotr.

Pirmoji pergalė: „Šiauliai“ sudavė netikėtą antausį „Neptūnui“

Autorius: LKL.lt
2019-10-05

Klaipėdos „Neptūnas“ (2-2) patyrė netikėtą nesėkmę „Betsafe-LKL“ čempionate. Antrą kartą iš eilės suklupusi uostamiesčio ekipa pralaimėjo „Šiauliams“ (1-3).

Pergalių sąskaitą atsidarę Antano Sireikos auklėtiniai išvykoje panaikino 16 taškų deficitą bei triumfavo 94:90 (23:27, 20:28, 28:18, 23:17).

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 18 taškų surinkęs Akeemas Wrightas, o naudingumu niekas neprilygo Rokui Gusčiui, kuris per 24 minutes pelnė 15 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 29 naudingumo balus.

Tomo Rinkevičiaus kariaunos neišgelbėjo po 18 taškų įmetę Deividas Gailius bei Darrinas Dorsey.

Solidžiai startavęs „Neptūnas“ greitai įgijo dviženklį pranašumą 12:2, o antrajame kėlinyje dar ir spurtavo 16:2 bei nutolo 43:27.

Vis dėlto po pertraukos intriga sugrįžo. Šiauliečiai laimėjo atkarpą 19:6 bei pasiviję 59:61 pradėjo žaisti su varžovais taškas į tašką.

Iniciatyvą perėmę „Šiauliai“ ketvirtajame kėlinyje surengė spurtą 14:4 bei pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį 87:79.

Klaipėdiečiai dar sugebėjo pasivyti 88:89, tačiau Kevino Hardy ir Akeemo Wrighto baudų metimai leido „Šiauliams“ išsivežti iš uostamiesčio pergalę.

„Buvo nelengva pradžia, bet kai žmonės sugeba savyje surasti jėgų ir drąsos, nebijoti atakuoti, tai yra džiuginantis dalykas. Žaidi taip, kaip leidžia varžovai. „Neptūnas“ kažkiek atsipalaidavo, o mes trečią kėlinį pradėjome agresyviai. Tai ko gero varžovams buvo netikėta“, – pergale džiaugėsi A. Sireika.

„Rungtynėse dominavo puolimas. Mums trūko geresnės gynybos. Pirmoje pusėje mus gelbėjo puolimas, tačiau antroje pusėje jis pastrigo. Gynyba buvo bloga abejose pusėse“, – po pralaimėjimo sakė T. Rinkevičius.

Praėjusį sezoną keturis kartus „Šiaulius“ nugalėjęs „Neptūnas“ prieš šią komandą pralaimėjo pirmą kartą nuo 2018 metų balandžio.

„Neptūnas“: Deividas Gailius ir Darrinas Dorsey po 18, Osvaldas Olisevičius 14, Gytis Masiulis 11, Andre Williamsonas ir Tadas Sedekerskis po 8.

„Šiauliai“: Akeemas Wrightas 18, Rokas Gustys 15 (11 atk. kam., 29 n.b.), Evaldas Šaulys 14, Benas Griciūnas ir Kevinas Hardy po 12, Justas Furmanavičius 11.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris