Gynybą po ilgosios pertraukos pagerinęs „Žalgiris“ sutriuškino „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

Gynybą po ilgosios pertraukos pagerinęs „Žalgiris“ sutriuškino „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2019-10-06

Kauno „Žalgirio“ (4/0) ekipa turėjo problemų pirmoje rungtynių dalyje stabdant varžovų puolimą, tačiau visas problemas išsprendė po ilgosios pertraukos ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Prieš dvi dienas Eurolygoje žaidę ir pirmąjį sezono pralaimėjimą patyrę kauniečiai visą pyktį išliejo ant Panevėžio „Lietkabelio“ (2/1) ir namuose 96:69 (22:27, 26:18, 25:10, 23:14) susitvarkė su svečiais iš Panevėžio.

Aikštės šeimininkai itin gerai išnaudojo varžovų klaidas, po kurių pelnė net 27 taškus, kai panevėžiečiai po varžovų klaidų surinko vos 4. 

Kauniečius į pergalę vedė Edgaras Ulanovas bei Zachas LeDay, kurie surinko po 15 taškų ir po 22 naudingumo balus.

„Lietkabelio“ neišgelbėjo ir karjeros rungtynes sužaidęs Martynas Sajus. Aukštaūgis į savo buvusios ekipos krepšį įmetė 17 taškų ir pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Asmeninį rezultatyvumo rekordą pagerino ir Marius Valinskas, kuris surinko 12 taškų. Prieš tai gynėjo asmeninis rekordas šalies pirmenybėse buvo vos 3 taškai.

Net 5 tritaškius per pirmąjį kėlinį pataikęs „Lietkabelis“ po pirmųjų 10 minučių pirmavo 27:22.

Kauniečiai į priekį išsiveržė pirmą kartą įpusėjus antrajam kėliniui, kai tritaškį smeigė Z. LeDay (37:36). Kiek pagerinę gynybą kauniečiai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaujant trimis taškais – 48:45.

Aikštės šeimininkai antrąją rungtynių dalį pradėjo pelnydami 8 taškus be atsako ir pirmą kartą rungtynėse įgavo dviženklį pranašumą – 56:45. „Žalgiris“ trečiąjį ketvirtį užbaigė sėkminga atkarpa 7:1 ir prieš lemiamą ketvirtį įgavo 18 taškų pranašumą (73:55).

Ketvirtasis kėlinys tarp komandų buvo tik formalumas, kurio metu „Žalgiris“ savo persvarą tik dar labiau padidino.

„Lietkabelis“ šiame susitikime buvo priverstas verstis be vieno komandos lyderių Tomo Lekūno, kuris sulaukė šeimos pagausėjimo.

„Priekaištai per petrauką buvo dėl gynybos, – po pergalės kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – 45 taškai per pirmą rungtynių pusę po pralaimėjimo Eurolygoje yra neatleistinas dalykas. Kažkiek tai sprendėme savo problemas, tačiau tikrai nesupratau, kodėl taip įvyko. Nesustabdėme kamuolio, komandinė gynyba buvo labai prasta.“

„Į aikštę po pertraukos žengėme be jokio susikaupimo, – nusivylimo neslėpė Nenadas Čanakas. – Vienas faktas gali paaiškinti visą antrą rungtynių pusę: mes atlikome mažiau metimų negu suklydome kartų. Antroje pusėje atlikome 17 metimų ir praradome 18 kamuolių. Nesu girdėjęs nieko panašaus tokio lygio krepšinyje. Žaidimas puolime antroje rungtynių dalyje buvo tiesiog siaubingas.“

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas (4/4 dvit., 22 n.b.) ir Zachas LeDay 15 (6 rez. perd., 3/3 trit., 22 n.b.), Alexas Perezas 12, Paulius Jankūnas ir Marius Grigonis (3/3 trit.) po 11.

„Lietkabelis“: Martynas Sajus 17 (6/8 dvit., 22 n.b.), Marius Valinskas 12 (5/5 dvit.), Tomas Dimša 9, Olufemi Olujobi 8.

Rungtynių komentarai: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris