Antrajame kėlinyje pabėgęs „Žalgiris“ nepaliko vilčių „CBet“
LKL/BNS nuotr.

Antrajame kėlinyje pabėgęs „Žalgiris“ nepaliko vilčių „CBet“

Autorius: LKL.lt
2019-10-27

Antrajame kėlinyje dominavęs Kauno „Žalgiris“ (7-0) greitai išsprendė visas problemas bei „Betsafe-LKL“ pirmenybėse į savo sąskaitą įsirašė lengvą pergalę.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 87:55 (17:11, 34:16, 21:18, 15:10) sutalžė Prienų „CBet“ (4-3) krepšininkus bei nutraukė jų keturių pergalių seriją.

Sužaidus pusę pirmojo kėlinio Lietuvos čempionai atsilikinėjo 2:8, tačiau netrukus jie surengė galingą spurtą 32:6 bei nutolo 42:17.

Varžovus toli į priekį paleidę prieniškiai atsitiesti ir sugrąžinti intrigos nesugebėjo. Po pertraukos „Žalgiris“ toliau didino pranašumą bei šventė įtikinamą pergalę.

„Rungtynės pavyko, situaciją kontroliavome. Sunku tik pasakyti, kodėl kartais rungtynių pradžia būna lėta. Ateityje tikėsimės geresnių startų“, – patenkintas savo auklėtiniais po pergalės sakė Š. Jasikevičius.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė Zachas LeDay, kuris per 14 minučių pelnė 14 taškų (3/3 dvit., 0/1 trit., 8/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Amerikietis tapo naudingiausiu nepaisant to, jog pagal žaidimo laiką jis pranoko tik vieną žalgirietį Edgarą Ulanovą, kuris rungtyniavo 13 minučių.

Nugalėtojams 16 taškų surinko Jockas Landale'as, po 9 – Karolis Lukošiūnas ir Paulius Jankūnas. Prienų klubui 14 taškų pelnė „Žalgiriui“ priklausantis Arnas Velička.

Tiesa, „CBet“ lyderis iš žaidimo įmetė tik 5 metimus iš 19 bei pataikė tik 1 tritaškį iš 8. Iš toli nekrito ir kitam Kauno klubui priklausančiam gynėjui Lukui Uleckui, kuris prametė visus 7 tritaškius ir pelnė 9 taškus.

Visa Prienų ekipa iš toli pataikė tik 3 metimus iš 24 (12 proc. taikl.), kuomet šeimininkai – 9 iš 25 (36 proc. taikl.). Po krepšiais dominavęs „Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 49:29.

„Žaisti prieš „Žalgirį“ yra geriausia pamoka. Šiandien perdegėme, šiek tiek per lėtai kamuolys vaikščiojo, kai kas nebuvo savas aikštelėje. Vis dėlto tai yra normalu, nes tai pirmos tokios rungtynės“, – sakė Mantas Šernius.

„Žalgiris“: Jockas Landale'as 16 (6 atk. kam.), Zachas LeDay 14, Edgaras Ulanovas 10, Karolis Lukošiūnas ir Paulius Jankūnas po 9, Martinas Gebenas 8.

„CBet“: Arnas Velička 14 (1/8 trit.), Skylaras Spenceris 13 (6 atk. kam.), Lukas Uleckas 9 (0/7 trit.), Martynas Varnas 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris