Rungtynes kontroliavęs „Lietkabelis“ pratęsė „Sintek-Dzūkijos“ nesėkmių ruožą
LKL/BNS nuotr.

Rungtynes kontroliavęs „Lietkabelis“ pratęsė „Sintek-Dzūkijos“ nesėkmių ruožą

Autorius: LKL.LT
2019-10-27

Panevėžio „Lietkabelio“ (4/2) komanda nuo pradžių uždavė gerą toną rungtynėms ir „Betsafe–LKL“ namų mače 91:73 (30:14, 13:17, 25:13, 23:29) užtikrintai įveikė Alytaus „Sintek-Dzūkiją“ (1/5).

Sezoną pradėjus pergale prieš Kėdainių „Nevėžį“, alytiškiams tai – penkta nesėkmė iš eilės.

Jau pirmajame kėlinyje „Sintek-Dzūkija“ susikūrė problemų. Nors rungtynės prasidėjo apylygiai, vėliau sekė šeimininkų spurtas 15:0, leidęs „Lietkabeliui“ galingu puolimu atitrūkti – 30:14.

Adrianas Bowie pabandė skirtumą mažinti, bet įsibėgėję šeimininkai laikėsi saugesnio dviženklio pranašumo ir jo neprarado nei iki ilgosios pertraukos, nei vėliau. Mačo kontrolė „Lietkabelio“ rankose išliko iki finalinės sirenos.

„Lietkabeliui“ 16 taškų pelnė Željko Šakičius (6 atk. kam.), 14 – Martynas Sajus, blokavęs 5 metimus ir surinkęs 21 naudingumo balą. 13 taškų pridėjo Tomas Dimša, 9 – Femi Olujobi.

„Sintek-Dzūkijai“ 19 taškų pridėjo A. Bowie (6 atk. kam.), 11 – Chauncey Collinsas, 10 – Radoslavas Pekovičius (6 atk. kam.)

„Sintek-Dzūkijos“ puolimas stipriai strigo: „iš žaidimo“ buvo atakuota 56 kartus, o tikslą pasiekė 22 metimai (39 proc.). Beje, tritaškiai buvo tikslesni už dvitaškius (47 prieš 33 proc.).

„Lietkabelis“ gerokai pranoko varžovus rezultatyvių perdavimų grafoje – 25 prieš 12, o taip pat dominavo greitajame puolime: tokiu būdu šeimininkai pelnė 28 taškus, o „Sintek-Dzūkija“ – 3.

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas pasidžiaugė tuo, kaip mačą pradėjo jo komanda.

„Tai – gera pergalė mums, ypač po dviejų pralaimėjimų Čempionų lygoje ir dviejų sunkių kelionių. Pradėjome mače su gera, intensyvia gynyba ir mane liūdino tik 29 taškai, kuriuos „Sintek-Dzūkija“ pelnė paskutiniame kėlinyje. Tai nėra dalykas, kurį norėčiau matyti savo komandoje“, – sakė N. Čanakas.

Sulaukęs klausimo apie galimą sutarties pasirašymą su Prancūziją palikusiu Pauliumi Valinsku, strategas šyptelėjo.

„Jis mano mėgstamas žaidėjas, su kuriuo keliausime susitikti, bet dabar turime pilną sudėtį ir nėra laikas kalbėti apie tai“, – teigė jis.

„Sintek-Dzūkijos“ treneris Valdemaras Chomičius apgailestavo, kad problemos Alytuje neleido turėti kokybiškų treniruočių.

„Galvojau, kad sunkumai gali sukoncentruoti ir priversti žaisti geriau, nei galime. Bet pasirodo, jog sunkumai mums pakirto kojas. Treniravomės mažoje, šaltoje salėje, kur lankai – daug žemesni. Šiandien nejautėme nei erdvės, nei žaidimo. Pabariau žaidėjus dėl spragų gynyboje ir metimų pasirinkimo, bet pasakiau, kad turėtos problemos liko, turime dirbti toliau“, – sakė treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris