D. Gailiaus vedamas „Neptūnas“ iškovojo didžiausią sezono pergalę
Foto: LKL/BNS

D. Gailiaus vedamas „Neptūnas“ iškovojo didžiausią sezono pergalę

Autorius: LKL.lt
2019-11-02

„Betsafe-LKL“ lentelės kaimynų dvikovoje svarbią pergalę iškovojo Klaipėdos „Neptūnas“ (4/4), išvykoje 101:59 (23:18, 28:22, 25:5, 25:14) sutriuškinęs Prienų „CBet“ ekipą (4/4).

101 taškas – rezultatyviausias pasirodymas tarp visų „Betsafe-LKL“ komandų šiame sezone.

Šis mačas buvo ypatingas ir Deividui Gailiui. Puolėjas sužaidė geriausias savo sezono rungtynes ir surinko 19 taškų, 3 atkovotus kamuolius bei 5 rezultatyvius perdavimus.

Mačas prasidėjo taškas į tašką – nors po Žygimanto Janavičiaus metimo „Neptūnas“ prabėgus kelioms minutėms pirmavo 6:3, kitoje aikštės pusėje rezultatą persvėrė Vaido Čepukaičio ir Martyno Varno metimai.

Svečiai vėl atitrūkti pradėjo įpusėjus ketvirčiui, kai tolimą metimą pataikė Gytis Masiulis, o netrukus dvylikos taškų solo šou surengė ir Ž. Janavičius – 23:13.

Prienų ekipai iki ketvirčio pabaigos pavyko kiek sušvelninti rezultatą ir jis baigėsi 23:18. Komandoms grįžus ant parketo, Mindaugas Lukauskis nieko nelaukdamas varžovams įsūdė tritaškį ir deficitą mažino iki poros taškų.

Visgi tai „CBet“ spurto neįkvėpė – dažnai klydę šeimininkai leido D. Gailiui sėkmingai pelnyti lengvus taškus ir „Neptūnas“ vėl išsiveržė į priekį dviženkliu skirtumu.

Paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis Prienų klubo atsilikimą kiek sumažino Luko Ulecko tritaškis ir komandos į rūbinę patraukė rezultatui esant 51:40. Per pirmąją mačo dalį „Neptūnas“ pataikė devynis tolimus metimus.

Po ilgosios pertraukos iniciatyvą vėl turėjo svečiai – G. Masiulis pataikė tritaškį, o Simas Galdikas pasižymėjo dviem taškais su pražanga.

Įpusėjus trečiajam kėliniui, uostamiesčio krepšininkai jau pirmavo dvidešimties taškų skirtumu (65:45), o per ketvirtį vos penkis taškus pelnęs „CBet“ jokio atsako varžovams taip ir nebepateikė.

Mačo pabaigoje ant parketo pasirodė jaunasis Tadas Pažėra, kuriam tai buvo debiutas šiame „Betsafe-LKL“ sezone. 

Dėl dvigalvio šlaunies raumens patempimo „Neptūnui“ rungtynėse padėti negalėjo gynėjas Darrinas Dorsey.

„CBet“: Arnas Velička 20, Karolis Guščikas 11, Martynas Varnas 8 taškai.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 19, Žygimantas Janavičius 18, Matas Jogėla 15, Gytis Masiulis 10 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris