Penktosios LKL akademijos laidos startas – susitikime su lygos administracija
Foto: LKL

Penktosios LKL akademijos laidos startas – susitikime su lygos administracija

Autorius: LKL akademijos studentė A. E. Barbaravičiūtė
2019-11-04

Lietuvos krepšinio lyga jau penktus metus vykdo LKL akademijos projektą. Paskutinę spalio savaitę į pirmąją paskaitą apie LKL veiklą susirinko 14 jaunuolių iš visos Lietuvos.

LKL akademija – socialinis projektas, į kurį atrinkti studentai vieną krepšinio sezoną turi galimybę prisidėti prie lygos veiklos ir taip išbandyti save sporto organizacijoje rinkodaros, komunikacijos bei renginių organizavimo srityse.

„Sveikinu tapus LKL akademijos studentais. Jūs – žmonės, kurie savo užsispyrimu, drąsa ir didelėmis pastangomis įrodėte, kad esate verti būti čia“, – pabrėžė LKL akademijos projekto vadovė Ugnė Paškevičiūtė.

Akademikus, tapusius LKL projekto dalimi, pasveikino ir lygos vadovai. Su rinkodaros sritimi jaunuolius supažindino LKL marketingo direktorius Arvydas Tamašauskas.

Jis pasakojo studentams, kokie yra pagrindiniai lygos finansiniai šaltiniai, kaip užmezgamas ryšys su rėmėjais ir kaip siekiama tapti verslui patrauklia organizacija.

Susitikimo metu akademikai domėjosi ir tuo, kokią įtaką verslui daro besikeičiantys reklamos įstatymai bei kaip su tokiais iššūkiais susidoroti.

Komunikacijos paslaptis, darbą su socialiniais tinklais ir interviu meną pristatė LKL komunikacijos direktorius Šarūnas Mazalas. Jis demonstravo blogus ir gerus klubo komunikacijos pavyzdžius, išskyrė didžiausias klubų klaidas bei gyrė tuos, kuriems šioje srityje sekasi vis geriau.

Susipažinimo paskaitoje apsilankė ir LKL rungtynių režisierius Mykolas Adamavičius.

Jis naujiesiems LKL akademijos studentams atskleidė, kaip atrodo televizijos rungtynių transliacija iš vidaus. Studentai sužinojo, kad kiekvienų rungtynių  transliacijos metu dirba daug žmonių, o jai ruošiamasi tris ar keturias dienas.

Paklausus, nuo ko reikia pradėti, norint dirbti šį darbą, M. Adamavičius pasidalino patirtimi: „Aš pradėjau nuo asistavimo jungiant įrangą, domėjausi, kaip veikia tiesioginės transliacijos, – kalbėjo jis. – laikui bėgant tapau pakartojimų operatoriumi, o šiandien esu rungtynių režisierius ir vadovauju visos transliacijos eigai.“

Susitikimą apibendrino U. Paškevičiūtė, kuri teigė, kad LKL akademija – puiki proga duoti startą sėkmingai karjerai sporto vadybos bei kitose srityse.

„Kiekvienas akademijos narys turi visas galimybes atskleisti save atliekant skirtas užduotis, dirbti ir gilinti žinias su pasirinktos srities specialistais, – kalbėjo ji. – Po praktikos vis daugiau jaunuolių įsitvirtina sporto ar kitose organizacijose.

Vienas pagrindinių šio projekto tikslų – atverti kelią darbo paieškose. Puikus pavyzdys yra praėjusių laidų studentai, kurie pasinaudojo šio projekto teikiamomis galimybėmis ir gavo puikių darbo pasiūlymų.“

Trečiosios laidos akademijos studentė Benita Balsytė tapo LKL projektų vadove, o Tadas Virbickis visus stebina Panevėžio „Lietkabelio“ klubo grafikos dizaino sprendimais.

Ketvirtosios LKL akademijos laidos studentas Vaidas Jukavičius sėkmingai įsiliejo į Vilniaus „Ryto“ organizaciją, Vaidotas Kazlauskas dirba LRT sporto žurnalistu, Kamilė Mykolaitytė darbuojasi LKL komunikacijos skyriuje, o Gintarė Žiukaitė šiuo metu dirba kartu su LKL projektų vadove U. Paškevičiūte.

Akademijos studentai praėjusį sezoną prisidėjo prie LKL klubų komunikacijos, rinkodaros, rengė šventines rungtynes arenose, LKL akademijos projektą pristatė aukštosioms mokykloms. Jie taip pat padėjo organizuoti Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, LKL konferenciją ir kitus lygos projektus.

Naujoji LKL akademijos laida pirmojo susitikimo metu jau susipažino su laukiančiomis užduotimis. Studentų pristatymus, pirmąsias veiklas, projektus ir rezultatus galite stebėti oficialioje LKL akademijos „Instagram“ paskyroje @lklakademija

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris