Savaitgalio rungtynių desertas – „Lietkabelio“ vizitas į Klaipėdą („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Savaitgalio rungtynių desertas – „Lietkabelio“ vizitas į Klaipėdą („Betsafe–LKL“ prognozė)

Autorius: LKL.lt
2019-11-09

Betsafe–LKL“ čempionate šeštadienį startuos devintasis pirmenybių turas. Jame į aikšteles išbėgs visos dešimt turnyro komandų, o pagrindinis dėmesys kryps į Klaipėdą, kur susitiks du praėjusio sezono pusfinalio dalyviai – „Neptūnas“ savo arenoje priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Tiesioginę rungtynių transliacija šeštadienį žiūrovų lauks BTV kanalu ir LKL.lt.

Pastaruoju metu komandų keliai susiduria svarbiausiuose Lietuvos turnyrų etapuose – praėjusiame sezone ekipos kovėsi dėl trečiosios vietos tiek Karaliaus Mindaugo turnyre, tiek ir „Betsafe–LKL“ čempionate.

Taurės rungtynėse pergale džiaugėsi ir bronzą iškovojo panevėžiečiai, tačiau uostamiesčio ekipa atsirevanšavo mažajame čempionato finale, kuriame seriją laimėjo „sausai“ 3:0.

Šiuo metu komandos lentelėje taip pat rikiuojasi greta, mat abi yra iškovojusios po keturias pergales. Tiesa, laipteliu aukščiau (trečioje vietoje) yra Panevėžio komanda, mat ji tokį pergalių skaičių pasiekė sužaidusi mažiau rungtynių – Nenado Čanako komanda dabar yra sužaidusi šešerias rungtynes, tuo tarpu „Neptūnas“ į aikštelę žengė jau aštuonis kartus.

Klaipėdos „Neptūne“ vienu svarbiausių žaidėjų tik prieš šį sezoną į komandą įsiliejęs Matas Jogėla. Šis renka vidutiniškai po 7,6 taško ir kaupia po 9,8 naudingumo balus ir pagal šį rodiklį komandoje nusileidžia tik Gyčiui Masiuliui ir Tadui Sedekerskiui.

Kaip sakė pats krepšininkas – adaptacija naujoje komandoje ilgai neužtruko.

Viskas gerai, jau apsipratau, puiki organizacija, komanda, priėmė šiltai. Pažinojau daugumą žaidėjų jau prieš tai, tai nebuvo sunku“, – LKL.lt pasakojo krepšininkas.

Šiuo metu „Neptūnas“ yra gerame kelyje – Lietuvos čempionate ir FIBA čempionų lygoje yra iškovoję keturias pergales paeiliui, o M. Jogėla mano, jog komanda vis sparčiau artėja prie norimo žaidimo lygio.

Tai aišku, visada treneriai nori matyti tokį žaidimą ir iš mūsų to reikalauja. Daug treniruojamės, sunkiai dirbame ir dabar esame tikrai gerame kelyje, iškovojome keturias pergales iš eilės visuose turnyruose. Viskas gerai ir tikimės, kad ir toliau pavyks eiti tuo sėkmingu keliu“, – teigė M. Jogėla.

prognozes-1108
Apie tai, jog Klaipėdos komanda šiuo metu yra itin pavojinga, kalbėjo ir Panevėžio „Lietkabelio“ naujokas Gabrielius Maldūnas.

Jie pavojingi tuo, kad visi žaidėjai labai pajėgūs ir panašaus lygio, neaišku, kas kuriose rungtynėse gali iššauti. Turi daug galimybių, kur gali mus nubausti. Ties tritaškiu yra Deividas Gailius, Tomas Delininkaitis, labai patyrę žaidėjai, tad reikia gerai žiūrėti juos.

Taip pat jų komanda turi dydį, „trečios“ pozicijos žaidėjai aukštesni, bet mums reikia išnaudoti savo pranašumus ir viskas bus gerai“,sėkmės paslaptis LKL.lt nurodė G. Maldūnas.

Į gimtąjį Panevėžį prieš šį sezoną grįžęs G. Maldūnas pripažįsta, jog jo vaidmuo čia nėra toks didelis, koks buvo atstovaujant Kėdainių „Nevėžiui“, tačiau džiaugiasi, jog pati organizacija yra itin aukšto lygio.

Manau, jo čia įsilieju neblogai. Žinoma, jaučiasi skirtumai ir treniruotėse ir pačiame klubo viduje, čia viskas aukštesniame lygyje. Čempionų lygos kovos irgi prideda tobulėjimo galimybių. Tačiau darau savo darbą taip, kaip anksčiau dariau „Nevėžyje“ ar dar prieš tai – Ispanijoje. Minučių gaunu šiek tiek mažiau, bet darbą atlieku taip, kaip galiu.

Pagal savo stilių esu ne taškų darytojas, tai iš manęs treneriai labiausiai tikisi energijos, geros gynybos, atkovotų kamuolių ir žaisti komandiškai. Nesu labai stiprus individualiai, tai labiausiai stengiuosi žaisti komandai, pagal trenerio nurodymus“, – aiškino po 4,8 taško ir 5,2 naudingumo balo per mačą renkantis krašto puolėjas.

Pagyrų būsimiems varžovams negailėjo ir M. Jogėla.

Tikrai žinome, kad jie yra puiki komanda, gerai sukomplektuota, mėgsta greitą žaidimą, gerai pataiko iš toli. Taip pat turi gerus didelius žmones, Željko Šakičių, kuris mėgsta atkovojęs kamuolį bėgti per visą aikštelę. Tai reikia sustabdyti jų greitas atakas ir viskas bus gerai“, – LKL.lt kalbėjo M. Jogėla.

Įdomu tai, jog M. Jogėla būtent prieš „Lietkabelį“ sužaidė geriausias savo karjeros „Betsafe–LKL“ rungtynes.

Praėjusiame sezone, dar atstovaudamas Alytaus „Dzūkijai“, krašto puolėjas panevėžiečiams atseikėjo 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus (taip pat karjeros rekordas), o viską vainikavo surinkti 26 naudingumo balai.

Pats krepšininkas teigė tas rungtynes prisimenantis labai gerai.

Pamenu tas rungtynes puikiai, labai gerai sekėsi, tada ir komanda gerai žaidė, ir mano metimai sukrito, atkovojau kamuolių puolime, sukūriau progas kitiems žaidėjams. Tikrai gerai atsimenu, nes buvo geriausios mano karjeros rungtynės“, – tą įsimintiną pasirodymą atsiminė M. Jogėla.

Pastaruoju metu „Lietkabelio“ sudėtyje įvyko permainų – išvykusį Kendricką Browną komandoje pakeitė dar praėjusiame sezone čia rungtyniavęs Paulius Valinskas.

G. Maldūno teigimu, su juo komanda gali demonstruoti komandiškesnį žaidimą.

Be Browno prarandame šiek tiek individualių sugebėjimų, buvo tikrai meistriškas žaidėjas, bet gal ne tiek žaidė komandiškai. O su Pauliumi, manau, būsime labiau komandiški ir sieksime pergalių tokiu būdu“,LKL.lt skirtumus tarp žaidėjų nusakė G. Maldūnas.

Savo ruožtu M. Jogėla teigė, jog pastarieji pasikeitimai varžovų gretose šiek tiek keičia jo komandos pasiruošimo planą, tačiau pagrindiniai akcentai išlieka tie patys.

Kažkiek gal tai ir keičia, mat su Brownu jie gal mėgdavo tokį greitesnį žaidimą, bet prisijungė Paulius Valinskas, manau, kad ir toliau stilius liks panašus. Tiek jis, tiek kiti žaidėjai mėgsta bėgti į greitas atakas, tad detalės gal keičiasi, bet braižas išlieka tas pats“, – pasakojo M. Jogėla.

Betsafe“ ekspertai dvikovos favoritais laiko „Neptūną“ ir skiria jam 68,8 procento tikimybes iškovoti pergalę.

Šeštadienį laukia ir dar dvejos rungtynės.

Kėdainiuose „Nevėžis“ priims Vilniaus „Rytą“, o dvikovą nuo 16.30 bus galima stebėti per LKL.lt. Čia ryškiais favoritais laikomi savaitės viduryje Europos taurės varžybose pergalę iškovoję vilniečiai – jų šansai vertinami 87 procentais.

17 valandą startuos ir dvikova Utenoje, kur „Juventus“ susitiks su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Mačo transliacija – tiesiogiai per LKL.lt.

Čia geriau vertinami šeimininkų šansai – 64,8 procento prieš 35,2 procento, skiriamų Pasvalio ekipai.

Sekmadienį šalies čempionai Kauno „Žalgiris“ keliaus į Alytų, kur susikaus su vietos „Sintek–Dzūkija“. Žalgiriečiams čia didelių sunkumų neprognozuojama (94,3 procento tikimybių iškovoti pergalę). Tiesioginė dvikovos transliacija – nuo 17 valandos per BTV ir LKL.lt.

Paskutinis turo mačas vyks Šiauliuose – čia vietos krepšininkai pratęs trijų rungtynių seriją su Prienų „CBet“.

Šiaulių ir Prienų komandos per savaitę tarpusavyje sužais trejas rungtynes, įskaitant šalies pirmenybes ir antrąjį KMT etapą.

Pirmąjį mačą KMT turnyre laimėjo šiauliečiai, tačiau šį kartą geriau vertinami svečių šansai (54,2 proc. prieš 45,8 proc). Tiesioginė mačo transliacija – sekmadienį nuo 17 valandos per LKL.lt.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris