Po pertraukos tritaškiais prapliupusi „Juventus“ įveikė „Sintek–Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

Po pertraukos tritaškiais prapliupusi „Juventus“ įveikė „Sintek–Dzūkiją“

Autorius: LKL.lt
2019-11-16

Utenos „Juventus“ pirmąjį „Betsafe–LKL“ pirmenybių ratą užbaigė pergale.

Po 2 kėlinių uteniškiai atsilikinėjo 3 taškų skirtumu, tačiau po pertraukos atsigavo ir nugalėjo Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ rezultatu 88:75.

Iki pertraukos nei viena komanda nedemonstravo geros gynybos. Taškas į tašką vykusiose rungtynėse komandos išnaudojo skirtingus ginklus – dzūkai puikiai atakavo iš toli, o „Juventus“ naudojosi savo pranašumais po krepšiu.

Dar kartą stebino Artūras Jomantas. Prasto snaiperio etiketę praeityje užsitarnavęs Alytaus ekipos puolėjas šį sezoną patobulino tritaškių pataikymą (47,6 proc.), o šeštadienį įmetė tris tolimus metimus iš penkių.

Trečiajame kėlinyje „Juventus“ suaktyvino gynybą, o puolime itin padėjo tritaškiai – pirmoje pusėje uteniškiai pataikė vos vieną tritaškį, o po pertraukos įskraidino septynis.

Utenos ekipa išlaikė pranašumą iki pat rungtynių pabaigos ir paliko svečius iš Dzūkijos turnyrinės lentelės dugne.

„Juventus“ į pergalę vedė Žygimantas Skučas ir Gytis Radzevičius. Jie atitinkamai pelnė po 21 ir 19 taškų. G. Radzevičius praėjusią savaitę tapo naudingiausiu savaitės ƒ„Betsafe–LKL“ žaidėju, tačiau šią savaitę jį perspjovė Ž. Skučas – pastarasis surinko 27 naudingumo balus, o G. Radzevičius liko su 24.

Į uteniškių rikiuotę sugrįžo Ignas Vaitkus. Puolėjas mėnesį praleido be krepšinio. „Sintek–Dzūkijai“ jis atseikėjo 8 taškus ir surinko 9 naudingumo balus.

„Juventus“ šiose rungtynėse vertėsi be Norberto Gigos. Vidurio puolėjas patyrė traumą.

„Pergalę mums atnešė agresyvumas. Žinojome, kur rizikuojame, nuo ko rizikuojame ir tai puikiai įvykdėme. Pirmoje pusėje nepavyko rizikos, nes rizikavome su Bowie metimais. Duodame mesti Janavičiui  – prieš „Juventus“ viską pataiko. Visi rizikuoja, bet mums visada pataiko. Bowie įmetė vidutinius metimus, tritaškius. Jomantas irgi tritaškius įmetė... viskas, kaip snaiperį dengsime. Antroje pusėje baigėme tas rizikas, pradėjome gintis normaliai.

Smagu, kad tritaškiai įkrito. Turėjome laisvus metimus, bet tiesiog nepataikėme. Scottas, Šulskis metė laisvi, bet nepataikė. Nebūna taip, jog jie duoda mest metimus ir mes niekada nepataikysime. Antroje pusėje pagavome ritmą“, – po rungtynių kalbėjo uteniškių vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

„Juventus“: Žygimantas Skučas 21 (7/10 met., 27 naud. bal.), Gytis Radzevičius 19 (4/7 trit., 24 naud. bal.), Julius Jucikas 15.

„Sintek–Dzūkija“: Adrianas Bowie 18, Mindaugas Sušinskas 17, Artūras Jomantas (trit. 3/5) 15.

Trečiadienį šios dvi ekipos į mūšį stos dar kartą.Tiesa, šį kartą akistata vyks Alytuje.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris