„Juventus“ braunasi į „Betsafe–LKL“ ketvertuką (šio vakaro rungtynių prognozė)
Foto: BC Juventus

„Juventus“ braunasi į „Betsafe–LKL“ ketvertuką (šio vakaro rungtynių prognozė)

Autorius: LKL.lt
2019-11-20

Utenos „Juventus“ šį vakarą sieks antrą kartą per penkias dienas įveikti Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ ir pagal pergales pavyti ketvirtoje „Betsafe–LKL“ čempionato vietoje esantį Panevėžio „Lietkabelį“.

„Šiauliai“ ir Kėdainių „Nevėžis“ šį vakarą sieks ketvirtosios pergalės pirmenybėse ir atitolti nuo čempionato dugne esančių alytiškių.

Šiandien „Betsafe–LKL“ pirmenybėse žaidžiamos dvejos iš pirmojo rato nukeltos rungtynės.

Alytaus „Sintek–Dzūkija“ – Utenos „Juventus“ 18.30 val. tiesiogiai per LKL.lt
„Betsafe“ prognozė: 43,8% prieš 56,2%

Šios rungtynės turėjo vykti pirmajame „Betsafe–LKL“ rate, bet dėl gaisro Alytuje buvo nukeltos.

Komandos jau spėjo sužaisti tarpusavio rungtynes antrajame rate ir jos vyko praėjusį savaitgalį – „Juventus“ namie pranoko alytiškius 88:75. Utenos komanda bus laikoma favorite ir šį vakarą.

„Jaučiamės gerai, bet ne dėl to, kad nugalėjome „Sintek–Dzūkiją“ savaitgalį, o dėl to, kad mūsų žaidimas neblogas, – prieš rungtynes sakė „Juventus“ puolėjas Darius Tarvydas. – Puikiai dalijamės kamuoliu, esame neblogai susižaidę, jaučiame vienas kitą. Vienas malonumas žaisti. Viduje gera nuotaika ir jaučiamės stiprūs.“

D. Tarvydas prie „Juventus“ prisijungė tik spalio pradžioje. 28-erių puolėjas tapo svarbia komandos figūra ir padėjo Utenos komandai laimėti trejas iš penkerių rungtynių. Iki D. Tarvydo atvykimo uteniškiai turėjo tik pergalę po keturių turų.

Praėjusią savaitę „Juventus“ paskelbė, kad pratęsė mėnesį galiojusį D. Tarvydo kontraktą iki sezono pabaigos.

„Nemanau, kad tai pridėjo pasitikėjimo, bet smagu grįžti į Lietuvą, – džiaugėsi puolėjas, pastaruosius ketverius metus praleidęs Prancūzijoje. – Per tuos keturis sezonus patobulėjau, Prancūzija mane stipriai pakeitė tiek fiziškai, tiek psichologiškai. O Lietuvoje žaisti įdomu. Šiemet LKL atrodo kaip niekada lygus, neaišku, kas užims paskutinę ar 5-6 vietas.“

Abi komandos šį vakarą turėtų rungtyniauti pajėgiausių sudėčių.

„Šiauliai“ – Kėdainių „Nevėžis“ 19 val. tiesiogiai per LKL.lt
„Betsafe“ prognozė: 69,6% prieš 30,4%

„Nevėžis“ prieš kiek daugiau nei savaitę pranoko Vilniaus „Rytą“, tačiau po to Karaliaus Mindaugo taurės turnyre neprilygo „Sintek–Dzūkijai“, o praėjusį savaitgalį neturėjo vilčių prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Tad nenuostabu, jog šį vakarą favoritais bus laikomi namie žaisiantys šiauliečiai.

Kai prieš mėnesį „Šiauliai“ išvykoje pranoko „Nevėžį“ 98:85, Laurynas Beliauskas sužaidė prasčiausias sezono rungtynes – pelnė tik 3 taškus.

Vienas rezultatyviausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų vis dar gydosi prieš daugiau nei tris savaites patirtą traumą. Jis bandė žaisti prieš 8 dienas per KMT rungtynes Alytuje, bet vos po 4 minučių aikštėje sėdo ant suolelio ir dėl skausmų į aikštę negrįžo.

L. Beliauskas praleido ir praėjusio savaitgalio rungtynes Panevėžyje, o ar šiandien žais – neaišku.

„Šiaulių“ gretose vėl nebus Kristupo Žemaičio, kuris nepakilo nuo suolelio savaitgalio rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Greičiausiai atsisveikinsime, – po savaitgalio rungtynių spaudos konferencijoje sakė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Mes nepatenkinti jo role. Jis turėjo dvejus puikius metus, turėjo daryti pažangą. O dabar aš jos nelabai mačiau.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris