Lemiamu metu lyderiu tapęs E. Dimša padėjo „Sintek–Dzūkijai“ revanšuotis uteniškiams
LKL/BNS nuotr.

Lemiamu metu lyderiu tapęs E. Dimša padėjo „Sintek–Dzūkijai“ revanšuotis uteniškiams

Autorius: LKL.LT
2019-11-20

Praėjus vos kelioms dienoms „Betsafe–LKL“ pirmenybėse vėl susitiko Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (3/7) ir Utenos „Juventus“ (4/6) ekipos, o šįkart Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai namie revanšavosi varžovams už praeitą nesėkmę – 84:77 (28:18, 12:17, 19:18, 25:24).

Prieš 4 dienas vykusią kovą „Juventus“ buvo laimėjusi 88:75.

„Sintek–Dzūkija“ rungtynes pradėjo galingai ir vedama Mindaugo Sušinsko buvo grėsmingai atitrūkusi nuo varžovų dar pirmame kėlinyje – 26:13. Vis tik skirtumas palaipsniui tirpo per antrąjį dešimtį minučių ir vėliau užvirė labai įnirtinga kova – 55:53.

„Sintek–Dzūkijai“ turint 2 taškų persvarą Artūrą Jomantą iš kovos eliminavo techninė pražanga už vaidybą, o Marius Runkauskas realizavo baudos metimą – 70:71. Tuo tarpu dėl išnaudoto pražangų limito „Juventus“ kiek anksčiau jau buvo netekusi Vytauto Šulskio, vėliau prarado ir Julių Juciką.

Šeimininkams svarbų metimą pridėjo Adrianas Bowie, o savo progas šaltakraujiškai išnaudojo ir Egidijus Dimša, skirtumą padidinęs iki 6 taškų – 77:71. Loganas McLane’as po Gyčio Radzevičiaus pražangos artino alytiškius prie pergalės, palikdamas varžovams gelbėtis tik minutę (79:71), o Igno Vaitkaus tritaškis gyvybės „Juventus“ ekipai įpūtė jau per vėlai.

Prie pergalės 19 taškų pridėjo M. Sušinskas, 14 – E. Dimša (8 atk. kam.), po 10 – Chauncey Collinsas (0/6 trit., 7 rez. perd.), L. McLane’as ir Radoslavas Pekovičius.

Uteniškiams 14 taškų surinko Bryantas Crawfordas, 13 – I. Vaitkus, po 11 – Žygimantas Skučas ir G. Radzevičius.

„Juventus“ ekipa pasižymėjo net 19 puolime atkovotų kamuolių.

Po susitikimo „Sintek–Dzūkijos“ treneris V. Chomičius džiaugėsi, kad jo auklėtiniai sureagavo į praėjusį mačą.

„Kai laimi, pirmiausiai reikia padėkoti žaidėjams, kurie kovėsi nuo pirmos iki paskutinės minutės. Labai gerbiu „Juventus“ ekipą, kuri visada kovoja ir rodo jėgą. Šiandien parodėme pavyzdį, kaip reikia rungtyniauti po pralaimėtų rungtynių. Buvo sunkių momentų, kai varžovai pradėjo pataikyti, aktyviau gynėsi, bet mes atlaikėme spaudimą ir laimėjome. Kiekvienas žaidėjas šiandien atidavė 100 procentų“, – sakė treneris.

Tuo tarpu „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas teigė, kad jo komandos lauks botagėlis už tokį nusiteikimą mačui.

„Šlykščiai pradėjome rungtynes – kaip būdami nerealūs favoritai po pergalės namie. Pasisekė tos pirmos atakos, įžaidėme kamuolį teisingai ir viskas, rankytes nuleidome, jokių baudų, jokių „bonuso“ situacijų naudojimo. Pradžioje gynyba buvo tragedija. Tai žmogiška, bet, po velnių, neatleistina. Tokius užmigusius gražuolius gyvenimas visada baudžia – mes šiandien tokie buvome“, – kalbėjo Ž. Urbonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris