Pirmajame kėlinyje atitrūkę „Šiauliai“ namuose parbloškė „Nevėžį“
LKL/BNS nuotr.

Pirmajame kėlinyje atitrūkę „Šiauliai“ namuose parbloškė „Nevėžį“

Autorius: LKL.lt
2019-11-20

„Šiaulių“ (4-6) krepšininkai atsitiesė po nesėkmės prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir savo arenoje pratęsė Kėdainių „Nevėžio“ (3-8) nelaimėtų rungtynių išvykoje seriją.

Antano Sireikos vadovaujama komanda savų žiūrovų akivaizdoje svečius iš Kėdainių įveikė 96:81 (20:10, 21:18, 23:28, 32:25), taip priversdami „Nevėžio“ komandą patirti jau šeštąją nesėkmę išvykose iš tiek pat galimų.

Kėdainių krepšininkai rungtynėse pirmavo tik pačioje pradžioje, kai spurtavo „sausa“ atkarpa 6:0. Tačiau tada savo pabėgimą surengė šiauliečiai – jie kelių minučių atkarpą pirmame kėlinyje laimėjo 13:0 ir išsiveržė į priekį 13:6.

Per likusį laiką šeimininkai atgal nebesidairė ir visą laiką išlaikė persvarą, neleisdami „Nevėžiui“ rimčiau pagalvoti apie sugrįžimą.

Šiauliečių persvara trečiajame kėlinyje buvo šoktelėjusi ir iki 20 taškų (61:41), o viskas, ką kėdainiečiams pavyko padaryti – šiek tiek sumažinti atsilikimą.

Tai buvo jau antroji „Šiaulių“ komandos pergalė prieš „Nevėžį šiame sezone – pirmojo rato dvikovą išvykoje Antano Sireikos auklėtiniai buvo laimėję 98:85.

Įdomu ir tai, kad „Nevėžis“ lygoje vis dar nėra iškovojęs pergalės išvykoje – visus tris laimėjimus Mariaus Kiltinavičiaus kariauna iškovojo savo namuose, o svečių arenos jiems kol kas išlieka neįmenama mįsle.

Verta paminėti, jog pirmą kartą nuo lapkričio 2-osios dienos savo šanso „Šiaulių“ komandoje sulaukė Kristupas Žemaitis. Nors ir pats komandos treneris Antanas Sireika anksčiau buvo užsiminęs, kad žaidėjas turbūt paliks klubą, šį kartą strategas parodė pasitikėjimą gynėju ir išleido į aikštelę.

Ten jis praleido dešimt minučių, per kurias taškais nepasižymėjo, bet atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir dvikovą baigė su 2 naudingumo balais.

Šiose rungtynėse į aikštelę su „Šiaulių“ apranga pirmą kartą išbėgo ir prieš sezoną komandą papildęs Aistis Pilauskas. Pirmose savo rungtynėse gynėjas sužaidė dvi minutes ir spėjo pataikyti vieną baudos metimą.

Tuo tarpu „Nevėžiui“ trūko indėlio iš savo lyderių brolių Kalaitzakių. Abu jie ilgai šaudė prie šalį, o jų taiklumas buvo nepavydėtinas, mat „iš žaidimo" abu krepšininkai pataikė vos 4 metimus iš 22.

Po rungtynių šiauliečių vyriausiasis treneris Antanas Sireika pasidžiaugė pergalė ir pagyrė mačo pabaigoje sužibėjusį varžovų jaunąjį gynėją.

„Prieš rungtynes išskyriau tris punktus, pirmas jų buvo kova dėl atšokusių kamuolių. To neįvykdėme ir dėl to vyko toks nervingas žaidimas. Ir negražios, ir kovingos rungtynės. Visada sakiau, kad reikia žaisti protingai, efektingai.

Visos rungtynės atrodė neblogai, juokavau, kad Z. Vediščevas galės būti pavyzdys mūsų žaidėjams. Jei žaidėjas jaučia metimą, tada pykstu ant žaidėjo, kad tik tiek metė. Turi mesti daugiau, nes esi „karštas“, tai man patinka tokie pavyzdžiai, metė nebe tik laisvas, bet ir per rankas, ir iš atstumo“, – pasakojo A. Sireika.

Tuo tarpu „Nevėžio“ ekipos strategas Marius Kiltinavičius teigė, jog jo komandai pritrūko energijos, o prie to galėjo prisidėti ir intensyvus komandos pastarųjų savaičių tvarkaraštis.

„Jei norime šitoje lygoje kautis, turime žaisti su labai gera energija, turime gintis ne taip, kaip šiandien. Neturėjome energijos, nežinau priežasčių, viena iš jų gal ta, kad turėjome labai daug rungtynių, mažai rotacijos dėl traumų.

Bet man sunku nuovargiu paaiškinti tai, kad pirmoje pusėje laisvi iš po krepšio prametėme šešis metimus. Viską susikuriame, bet nepataikome į krepšį, tai labai duoda į galvą, ypač jauniems žaidėjams ir gaunasi, kad prasideda klaidos ir laivas tampa visai nebekontroliuojamas“, – vaizdingai situaciją nupasakojo M. Kiltinavičius.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 22 (5/5 trit.), Justas Furmanavičius 19, Antanas Udras 18, Benas Griciūnas 10;

„Nevėžis“: Zakharas Vediščevas 21 (5/8 trit.), Ignas Labutis 13, Panagiotis Kalaitzakis 11 (3/12 met.);

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris