G. Masiulio vedamas „Neptūnas“ KMT ketvirtfinalio starte įgijo trijų taškų persvarą
LKL/BNS nuotr.

G. Masiulio vedamas „Neptūnas“ KMT ketvirtfinalio starte įgijo trijų taškų persvarą

Autorius: LKL.lt
2019-11-27

Pirmasis Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio susitikimas Alytuje tarp vietos „Sintek–Dzūkijos“ ir Klaipėdos „Neptūno“ žiūrovams dovanojo dramą, įspūdingus asmeninius pasirodymus ir intrigą iki paskutinių sekundžių, o pergalę ir nedidelį pranašumą prieš antrąjį mačą įgijo uostamiesčio krepšininkai, alytiškius nugalėję 92:89 (29:23, 28:28, 21:21, 14:17).

Atsakomosios serijos rungtynės vyks vasario 11 dieną Klaipėdoje, jose alytiškiams, norint žengti toliau, reikės pergalės bent keturių taškų persvara.

Pirmajame mače uostamiesčio krepšininkai kelis kartus buvo nutolę, o trečiajame kėlinyje jų persvara pasiekė rekordinę ribą (72:61), tačiau alytiškiai nesutriko ir netrukus priartėjo (70:72).

Tada iniciatyvą į savo rankas vėl perėmė svečiai ir jų pranašumas vėl buvo kiek didesnis (80:72).

Vėliau žaidimas kiek apsiramino, kelius link varžovų krepšio sunkiau rado abi komandos, tačiau tada nesportine pražanga buvo nubaustas Džiugas Slavinskas, o tuo pasinaudoję šeimininkai dar labiau priartėjo (79:82).

Čia pat dar vieną tritaškį šovė Chauncey Collinsas ir, likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes, rezultatas po ilgos pertraukos tapo lygus (82:82).

„Neptūno“ krepšininkai vėl iškišo nosis į priekį, tačiau dzūkai varžovų toli nepaleido (86:89).

Alytaus komandą viso mačo metu į priekį tampęs Ch. Collinsas pataikė dar vieną tritaškį ir iš klaipėdiečių persvaros liko vienas taškas (90:89).

Rungtynes dvitaškiu iš po krepšio baigė Tadas Sedekerskis, tad prieš atsakomąją dvikovą Klaipėdos krepšininkai įgijo trijų taškų persvarą (92:89).

Verta paminėti, jog klaipėdiečiai įspūdinga serija pradėjo dvikovą – tikslą pasiekė pirmieji devyni jų mesti tritaškiai, o labiausiai „degė“ Gytis Masiulis – šis jau pirmoje rungtynių dalyje iš toli pataikė keturis kartus, antroje pusėje pradėjo dar du tritaškius ir iš viso dvikovą baigė su 32 taškais ir 31 naudingumo balu, taip sužaisdamas rezultatyviausias ir naudingiausias sezono rungtynes.

Tiek pat taškų surinko ir Alytaus komandą į priekį tempęs Ch. Collinsas, taip pat surengęs rezultatyviausią asmeninį sezono pasirodymą.

Abiems krepšininkams nedaug pritrūko ir iki KMT rezultatyvumo rekordo, tačiau rekordininku vis dar išlieka Laurynas Birutis, praėjusiais metais su „Šiaulių“ apranga įmetęs 35 taškus į Kauno „Žalgirio“ krepšį.

Po sunkios pergalės „Neptūno“ treneris Tomas Rinkevičius pripažino, jog komandai trūko energijos, o prie to prisidėjo ir intensyvus rungtynių tvarkaraštis.

„Šiose rungtynėse labiausiai pasigedau energijos, net tikrai turime įtemptą grafiką, gruodis laukia sunkus, su daug kelionių, čia papildomas galvos skausmas. Puolimas mūsų jau veikia neblogai, dalinamės kamuoliu, randame, ką norime surasti, bet ginantis energijos ir teisingų sprendimų prirūksta.

Čia bet kas gali aplošti bet ką, visos komandos yra pajėgios, ambicingos, čia važiuodami lengvų rungtynių nesitikėjome, to ir laukėme“, – taip pat ir varžovams pagyrų negailėjo T. Rinkevičius.

Tuo tarpu alytiškių treneris Valdemaras Chomičius, nepaisant nesėkmės, savo auklėtinių blogu žodžiu neminėjo.

„Taurės rungtynės, aišku, stengėmės išlaikyti rezultatą ties vienu tašku ir pabaigoje dar atakuoti, tačiau neatsitvėrėme kamuolio, jie atkovojo ir pakartojo metimą. Aišku, prieš tokį jų pataikymą yra sunku žaisti, bet mes vis tiek atlaikėme, buvome rungtynėse ir esu labai patenkintas dėl to, kaip vaikinai reagavo į visas situacijas aikštelėje. Buvo ir sunku, atrodė, kad beviltiškai pradedame atsilikti, bet sugebėjome sugrįžti.

Manau, kad mūsų žaidimas gerėja, žaidėjai įgauna geresnę formą ir tikiuosi, kad kitose rungtynėse galėsime parodyti ne blogesnį krepšinį nei šiandien“, – vylėsi strategas.

„Neptūnas“: G. Masiulis 32 (6/11 trit., 4 atk. kam, 31 naud.), Tadas Sedekerskis 11, Žygimantas Janavičius 10 (9 rez. perd.), Andre Williamsonas 8;

„Sintek–Dzūkija“: Ch. Collinsas 32 (12/22 met., 4 kl., 20 naud.), Adrianas Bowie, Artūras Jomantas ir Egidijus Dimša po 12.

Šios poros laimėtojai KMT pusfinalyje susikaus su Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ poros nugalėtojais.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris