Galingą spurtą antrame kėlinyje surengęs „Lietkabelis“ savo arenoje įveikė „Rytą“
LKL/BNS nuotr.

Galingą spurtą antrame kėlinyje surengęs „Lietkabelis“ savo arenoje įveikė „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2019-11-28

Vilniaus „Ryto“ (7-4) krepšininkai ir toliau krenta prieš praėjusio sezono „Betsafe–LKL“ pusfinalio dalyvius. Kiek anksčiau pralaimėję Kauno „Žalgiriui“ ir Klaipėdos „Neptūnui“, šį kartą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai iš pirmo rato atkeltose rungtynėse svečių arenoje 74:83 (17:23, 15:24, 21:15, 21:21) nusileido ir Panevėžio „Lietkabeliui“ (7-3).

Po šios dvikovos su 7 pergalėmis ir 3 nesėkmėmis panevėžiečiai aplenkė tiek „Rytą“, tiek ir „Neptūną“ bei šoktelėjo į antrąją lentelės poziciją.

Pagrindinius pamatus panevėžiečiai pasidėjo antrojo kėlinio finiše – Tomo Dimšos ir Margirio Normanto vedami panevėžiečiai paskutinėmis kėlinio minutėmis vienu metimu po kito baudė sutrikusius svečius iš sostinės, laimėjo atkarpą net 22:1 ir po dviejų kėlinių buvo priekyje 47:32.

Ilgą laiką „Lietkabelis“ situaciją kontroliavo ir trečiajame kėlinyje, tačiau jo pabaigoje vilniečiai, vedami Martyno Echodo ir Tu Holloway, kiek atkuto ir sumažino atsilikimą iki vienženklio (53:62).

Tačiau jau pačioje ketvirto kėlinio pradžioje dviem tritaškiais svečių spurtą užgesino Tomas Lekūnas ir Tomas Dimša, taip vėl patraukę „Lietkabelį“ į priekį (68:52).

Per likusį laiką „Ryto“ krepšininkai dar bandė grįžti į rungtynes, kelis kartus dar sumažino deficitą iki vienženklio, tačiau panevėžiečiai solidžios persvaros nebeiššvaistė ir iškovojo pergalę, tuo tarpu sostinės ekipa Lietuvos pirmenybėse pralaimėjo jau ketvirtą kartą per paskutines šešerias rungtynes.

„Lietkabelio“ vedliu buvo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pakartojęs T. Dimša. Šis į varžovų krepšį įmetė 24 taškus ir taip pat pakartojo sezono starte užfiksuotą 24 taškų pasirodymą prieš Utenos „Juventus“.

Panevėžio ekipos treneris Nenadas Čanakas po pergalės džiaugėsi savo žaidėjų pasirodymu, tačiau padebesiais neskraidė.

„Visada smagu, kai nugali tokį varžovą, kaip „Rytas“, bet turime tai užmiršti, nes po dviejų dienų turime kitas rungtynes ir turime ruoštis joms. Kertinis momentas šiandien buvo antro kėlinio pabaigoje, kai perėmėme kelis kamuolius, pataikėme tritaškius, nors ta persvara ir neatspindėjo žaidimo, bet manau, kad to nusipelnėme savo gynyba.

Pradėję galvoti apie puolimą turėjome kelis blogus momentus, bet kai ką pakeitėme gynyboje ir vėl laikėmės savo plano. Aišku, „Rytas“ yra labai gera komanda, jie nepasidavė, bet manau, kad mes valdėme rungtynes, atkovotus kamuolius ir šiandien nusipelnėme pergalės“, – svarstė strategas.

Tuo tarpu vilniečių vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis pozityvo savo žaidėjų pasirodyme rado nedaug.

„Kiekvienas rungtynes analizuojame, ir kiekvienose kažką padarome blogai. Ką akcentuojame, to nekartojame, bet vis atsiranda naujos problemos. Tai yra linija, kurioje nebegalime sau leisti žaisti su tomis problemomis, turime daryti išvadas labai greitai, nes mūsų žaidimas yra kaip tie amerikietiški kalneliai.

Treniruotėse dirbame sunkiai, atrodome gerai, toms situacijoms pasiruošiame ir arba visi padaro labai gerai, arba kažkas vienas kažko nepadaro – turime problemų su atsakomybėmis ir disciplina“, – aiškino D. Adomaitis.

„Lietkabelis“: T. Dimša 24 (4/7 trit., 26 naud.), Vytenis Lipkevičius 13, Martynas Sajus 11 (3 blk.), Željko Šakičius ir Margiris Normantas po 9;

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas ir Evaldas Kairys po 14, Martynas Echodas 12 (8 atk. kam.), Deividas Sirvydis 8;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris