Spindėjęs G. Radzevičius nukalė „Juventus“ pergalę Prienuose
LKL/BNS nuotr.

Spindėjęs G. Radzevičius nukalė „Juventus“ pergalę Prienuose

Autorius: LKL.lt
2019-12-01

Gausios „Raudonųjų velnių“ pajėgos į Uteną keliauja puikiomis nuotaikomis. Utenos „Juventus“ (5/7) svečiuose 80:74 (14:20, 33:17, 14:18, 19:19) privertė pasiduoti Prienų „CBet“ (5/7).

Po šios pergalės Utenos klubas pavijo „CBet“ turnyrinėje lentelėje. Šios ekipos yra iškovojusios po 5 pergales ir dalinasi 5-6 vietas.

Akistatą labiau užsivedę pradėjo prieniškiai ir netrukus įgijo 9 taškų pranašumą (9:18). Žydrūno Urbono taktinės pamokos padėjo „Juventus“ sugrįžti į rungtynes ir po 6-0 spurto antrajame kėlinyje jau uteniškiai pirmavo (32:30).

Uteniškių gretose Žygimantas Skučas išsiskyrė pirmoje rungtynių pusėje. Pirmąjį kėlinį aukštaūgis žaidė be keitimo, o į rūbinę išėjo su 12 taškų savo sąskaitoje.

Kiti Ž. Urbono kariai buvo ne ką menkiau užsivedę – „Juventus“ iki pertraukos įmetė 7 tritaškius, o Darius Tarvydas iš jų pataikė 3.

33 taškų sprogimas antrajame kėlinyje leido uteniškiams į pertrauką išsinešti 10 taškų pranašumą (47:37).

Sunkiai rungtynės klostėsi „CBet“ įžaidėjams. Per pirmąsias 20 minučių Kerras Kriisa, Arnas Velička ir naujokas Donatas Sabeckis kartu sudėjus pelnė 6 taškus ir padarė 3 klaidas.

„Reikia mažiau daryti kvailų klaidų. Atrodė, kad jau turim rungtynes, bet leidom jiems prisirinkti lengvų taškų, pabėgti į greitą puolimą. Dėl to ir pralaimime dabar“, – per pertrauką mintimis dalinosi „CBet“ gynėjas Martynas Varnas.

Ketvirtajame kėlinyje „CBet“ pavyko sugrąžinti intrigą. Panaikinę skirtumą prieniškiai įgijo 4 taškų pranašumą (69:65), tačiau „Juventus“ laiku atsikvošėjo. Gyčio Radzevičiaus lemiamu metu ėmėsi iniciatyvos ir nukalė savo komandai pergalę.

G. Radzevičius sužaidė dar vienas sėkmingas rungtynes – pelnė 21 tašką ir surinko 28 naudingumo balus.

Uteniškių energija atsispindėjo atkovotų kamuolių eilutėje statistiniame protokole. Kovą dėl kamuolių „Juventus“ laimėjo 38:29, o puolime Ž. Urbono auklėtiniai atkovojo net 14 kamuolių.

„CBet“ aistruoliai pirmą kartą aikštėje išvydo klubo naująjį pirkinį Donatą Sabeckį. Gynėjas po metų pertraukos sugrįžo į „Betsafe–LKL“ kovas, bet dvikova prieš „Juventus“ jam nesusiklostė.

D. Sabeckis rungtyniavo 25 minutes, pelnė 7 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus (3 kl.) ir surinko 3 naudingumo balus.

„CBet“ šiose rungtynėse vertėsi be Lauryno Biručio. Vidurio puolėją užklupo šeimyninės problemos. Svečiams antrose rungtynėse iš eilės negalėjo padėti vienas lyderių Bryantas Crawfordas.

„Rungtynės kokių ir laukėme. Gavosi banguotos, bet to turėtų jau nebūti. Vis norisi, tai nurašyti jaunumui. Gynėjai šiandien turėjo daugiau kontroliuoti komandą. Džiaugiuosi už kovą, nes buvo situacijų, kai tikrai nesisekė. Buvo situacijų, kai darėme klaidų, bet ta kova, kurią rodėme mane džiugina“, – po rungtynių kalbėjo „CBet“ strategas Mantas Šernius.

„Žinojome, kad svarbu stabdyti Arną Veličką. Manau, kad mums pavyko. Buvo pora momentų, kai Sabeckiui leidome veržtis, kvailai darėme pražangas. Turime dar daug, kur dirbti ties tuo. Lietuviai daugiau, mažiau žino jį, bet užsieniečiui buvo sunkiau tai suprasti“, – apie varžovų žaidimo organizatorių stabdymą kalbėjo Ž. Urbonas.

„CBet“: G. Radzevičius 21 (8 atk. kam., 5/6 dvit., 3/4 trit., 28 naud. bal.), Ž. Skučas 17, D. Tarvydas 13 (4/5 trit.) taškų.

„Juventus“: Karolis Guščikas 12, Martynas Varnas ir Skylaras Spenceris (5/5 dvit., 5 atk. kam., 3 bl., 24 naud. bal.) po 11 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris