Vos neprisižaidusios „Pieno žvaigždės“ Alytuje iškovojo antrąją pergalę iš eilės
LKL/BNS nuotr.

Vos neprisižaidusios „Pieno žvaigždės“ Alytuje iškovojo antrąją pergalę iš eilės

Autorius: LKL.lt
2019-12-08

11 taškų pranašumą per tris minutes iššvaisčiusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ iškovojo sudėtingą pergalę dėka Adriano Bowie, kuris visiškai laisvas paskutinę rungtynių sekundę prametė iš vidutinio nuotolio.

Pasvaliečiai 75:74 (12:13, 21:19, 21:18, 21:24) palaužė Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ krepšininkus bei įsitvirtino septintoje turnyrinės lentelės vietoje.

Abi ekipos pirmoje rungtynių dalyje iš toli atakavo tragiškai. Alytiškiai realizavo 1 tritaškį iš 9 (11 proc.), kai svečiai iš Pasvalio pataikė vos 2 tritaškius iš 18 (11 proc.). Vis dėlto, po pirmosios rungtynių dalies „Pieno žvaigždės“ turėjo minimalų pranašumą – 32:33.

Prieš lemiamą ketvirtį nė vienai ekipai nepavyko susikurti apčiuopiamos persvaros ir po trijų ketvirčių priekyje vis dar buvo pasvaliečiai – 54:50. Vis dėlto, „Pieno žvaigždės“ nutolo nuo varžovų lemiamo ketvirčio metu ir įgijo aštuonių taškų persvarą (58:50).

Nors alytiškiai dar bandė varžovus prisivyti, „Pieno žvaigždės“ likus žaisti daugiau negu tris minutes jau turėjo ir 11 taškų pranašumą – 75:64.

Aikštės šeimininkai ir tada ginklų nesudėjo ir po spurto 10:0 priartėjo prie varžovų (74:75). Vis dėlto, su sirena patogų metimą išmetęs A. Bowie laisvas iš vidutinio nuotolio nepataikė ir pergalę įsirašė pasvaliečiai.

Susitikimo dėl peties traumos neužbaigė vienas alytiškių lyderių Mindaugas Sušinskas. Puolėjas susižeidė petį rungtynių pabaigoje.

„Labiausiai, kas krito į akis, tai mūsų pataikymas iš toli. Pataikėme du tritaškius iš 18 pirmoje pusėje ir dėlto buvo sunku žaisti. Eilinės mūsų rungtynės: iš 11 taškų persvaros beveik minusas. Pabaigoje per daug laikėme kamuolį, bandėme tempti laiką. Susikrovėme tą persvarą ir turėjome toliau taip pat žaisti“, – po pergalingų rungtynių kalbėjo Gediminas Petrauskas.

„Prasidėjus ketvirtam kėliniui leidome priešininkams įmesti laisvus metimus. Jie atitrūko, bet suradome jėgų sugrįžti į rungtynes. Vis dėlto, tuo momentu padarėme lemiamų klaidų“, – po susitikimo kalbėjo Valdemaras Chomičius. 

„Sintek–Dzūkija“: Chauncey Collinsas 21, Mindaugas Sušinskas 14, Egidijus Dimša 12, Artūras Jomantas 11 taškų.

„Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius 18, Miha Lapornikas 14, Malcolmas Grantas 13, Arvydas Šikšnius 11 taškų.

Rungtynių komentarai: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris