„Juventus“ sieks pasinaudoti įtemptu „Neptūno“ tvarkaraščiu („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

„Juventus“ sieks pasinaudoti įtemptu „Neptūno“ tvarkaraščiu („Betsafe–LKL“ prognozė)

Autorius: LKL.LT
2019-12-14

Šeštadienį startuoja dar vienas „Betsafe–LKL“ turas, kuriame per tris dienas bus sužaistos visos penkerios turo rungtynės.

Pagrindinis sirgalių dėmesys kryps į Uteną, kur pamažu įsibėgėjantis „Juventus“ klubas šeštadienį priims pastaruoju metu įtemptu ir intensyviu ritmu gyvenantį Klaipėdos „Neptūno“ kolektyvą.

Tiesioginė rungtynių transliacija – nuo 17 valandos BTV kanalu ir per LKL.lt.

Utenos komandą sezoną pradėjo vangiai ir kurį laiką laikėsi apatinėje turnyrinės lentelės dalyje, tačiau gruodžio mėnesį iškovojo dvi pergales paeiliui ir pamažu kyla aukštyn.

Tačiau, kaip LKL.lt sakė uteniškių puolėjas Ignas Vaitkus, komandai vis dar trūksta stabilumo.

„Tos dvi pergalės džiugina, bet žaidimas dabar kartais geresnis, kartais prastesnis. Norėtųsi paimti tą papildomą tašką iš stipresnių komandų, kaip „Neptūnas“, tada visai komandai būtų didesnis žingsnis į priekį“, – pasakojo I. Vaitkus.

Prie sunkios komandos pradžios prisidėjo ir paties krepšininko situacija – dar įsibėgėjant sezonui šis patyrė traumą ir iš rikiuotės iškrito mėnesiui. I. Vaitkaus teigimu, tai kažkiek sujaukė adaptacinį periodą Utenoje.

„Pradžia man buvo gera, bet iš vėžių išmušė ta trauma. Dabar, atrodo, tuos skausmus pamiršau, bet vis dar ieškau savęs, ieškau to žaidybinio ritmo, tačiau treneris pasitiki, komanda tiki, apie viską galvoju pozityviai ir viskas turi būti gerai“, – minėjo po 8,2 taško šiame sezone renkantis šiaulietis.

Įdomu tai, jog būtent prieš „Neptūną“ I. Vaitkus sužaidė geriausią asmeninį mačą sezone – pirmame ture Klaipėdoje jis į šeimininkų krepšį įmetė 18 taškų, sugriebė 5 kamuolius ir iš viso surinko 25 naudingumo balus.

Paprašytas prisiminti tas rungtynes (jas klaipėdiečiai laimėjo 80:67), I. Vaitkus teigė, jog tada abi ekipos dar tik ieškojo savo žaidimo.

„Buvo pirmas sezono mačas, tai sunku pasakyti. Tiek pas juos buvo klaidų, tiek pas mus buvo chaotiškas puolimas, bet, kiek pamenu, sėkmingai bėgome greitame puolime, atkovoję kamuolius naudodavomės greitomis atakomis, bet buvo ir daug taisytinų dalykų, neatsikovojome daug kamuolių, klydome, tai bandysime tuos dalykus panaikinti“, – su LKL.lt bendraudamas pasakojo I. Vaitkus.

Minėtos rungtynės Klaipėdoje neblogai susiklostė ir „Neptūno“ naujokui Žygimantui Janavičiui. Jis tada surinko 14 taškų ir 20 naudingumo balų bei ryškiai prisidėjo prie pergalingo komandos starto.

„Žiūrėjome tas rungtynes, analizavome, kokias klaidas darėme. Aišku, per tuos mėnesius komandos tikrai paėjo į priekį, „Juventus“ irgi padarė pažangą. Gal jie norėtų būti aukščiau turnyrinėje lentelėje, bet namuose jie tikrai pavojingi, tai bus tikrai įdomios ir įtemptos rungtynės“, – pasakojo įžaidėjas.

Po sėkmingo sezono starto žaidėjas buvo kritęs į šiokią tokią duobelę, tačiau spalio viduryje pradėjo puikią seriją, kurią tęsia iki šiol – krepšininkas jau septyneriose rungtynėse paeiliui renka dviženklį naudingumo balų kiekį.

Kalbėdamas apie sunkią sezono pradžią, Ž. Janavičius išskyrė kelis esminius akcentus.

„Pripratau prie komandos, sistemos, vis tiek atėjau iš kito klubo, dar ir po rinktinės, reikėjo laiko apsiprasti. Dabar gaunu daug žaisti, įgavau pasitikėjimą. Viskas taip ir susidėjo, žaidimo laikas, pasitikėjimas ir supratimas“, – LKL.lt kalbėjo alytiškis.

Prie to, jog ženkliai išaugo Ž. Janavičiaus žaidimo minutės, prisidėjo ir kito komandos įžaidėjo Darrino Dorsey trauma, dėl kurios jis nežaidžia jau nuo spalio vidurio.

Tai lėmė, jog dabar pagrindiniu ekipos įžaidėju „Neptūne“ esantis Ž. Janavičius žaidžia daugiau nei po 24 minutes.

„Tai žinoma, viena vertus tos minutės gerai, bet iš kitos pusės ir vargina, daug tų rungtynių, kelionių, o kartais per tas 30 minučių gali nuveikti mažiau nei per 22, nes būni su kitomis užduotimis, kita energija. Aišku, sezonas ilgas, reikia kad jis (D. Dorsey – LKL.lt) grįžtų, įneštų savo indėlį“, – komandos draugo trūkumą išskyrė Ž. Janavičius.

prognozes-1212

Verta paminėti, jog Ž. Janavičius yra lygos lyderis pagal rezultatyvius perdavimus, kurių išdalina vidutiniškai po 6,9 per rungtynes. Įdomu ir tai, kad per pastaruosius tris čempionatu mačus Žygis vieną kartą asistavo 12, o kitą – net 13 kartų.

Kaip minėjo pats krepšininkas – komandoje netrūksta užbaigėjų, todėl jam belieka rasti kolegas gerose pozicijose.

„Mano tikslas toks ir yra, turime jaunų, gerų puolėjų, kurie nori rinkti taškus, o mano darbas atvesti komandą į pozicijas, iš kurių galima atakuoti, kai kiti susikeičia į tinkamas vietas.

Savo žaidimu kol kas esu patenkintas, aišku, gali būti ir geriau, bet stengiuosi padėti komandai ir parodyti jos stipriąsias puses“, – pasakojo Ž. Janavičius.

Klaipėdiečiai gruodžio mėnesį gyvena itin įtemptu rimtu tiek Lietuvos čempionate, tiek ir FIBA čempionų lygoje, kur viena išvyka seka kitą. Kaip sako Ž. Janavičius, toks kelionių kiekis komandą išbalansuoja.

„Daug kelionių, taip. Praeitas mėnuo buvo geras, laimėjome daug rungtynių, dabar tos kelionės šiek tiek išbalansuoja, bet negalime tuo teisintis, tai būna visiems. Mes tam ruošiamės, dėliojame treniruočių procesus, nes kelionės vis tiek išsunkia. Nesižvalgome atgal, važiuojame siekti pergalės ir esame pasiruošę fiziškai ir emociškai“, – į šeštadienio dvikovą ryžtingai žvelgė Ž. Janavičius.

Apie tai, jog dabar yra geras šansas užklupti varžovus, kalbėjo ir I. Vaitkus.

„Aišku, kuo daugiau jiems rungtynių, tuo mums geriau, bet jie irgi žino, kur atvažiuoja, žino, kad reiks kautis ir bus tam nusiteikę, o mes bandysime pasinaudoti ta energija. Gal įgausime kažkokį pranašumą, treneris iškels kažkokius uždavinius ir reikės tikėtis geriausio“, – LKL.lt atviravo I. Vaitkus.

Atkaklios kovos šiame mače tikisi ir „Betsafe“ ekspertai – jie minimalią persvarą suteikia „Neptūnui“ ir teigia, jog jų galimybės laimėti siekia 52,5 procento.

Šeštadienį bus žaidžiami dar du čempionato mačai.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ savo namų arenoje priims Vilniaus „Rytą“. Čia aiškiais favoritais yra įvardinami Dainiaus Adomaičio auklėtiniai (84,7 proc.), o tiesioginę mačo transliaciją nuo 16.30 galėsite stebėti LKL.lt.

Vakariniame dienos mače Alytaus „Sintek–Dzūkija“ savo arenoje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“. Šios dvikovos transliaciją nuo 18.30 taip pat matysite LKL.lt.

Čia lažybininkai prognozuoja svečių iš Panevėžio pergalę (65,6 proc.).

Vienas mačas bus žaidžiamas sekmadienį – Kauno „Žalgiris“ namuose susitiks su „Šiaulių“ krepšininkais. Mačas startuos 17 valandą, jį tiesiogiai matyti galėsite BTV kanalu ir LKL.lt.

„Betsafe“ spėja, jog kauniečiai ir toliau išliks nepralaimėję – dabartinių šalies čempionų galimybės vertinamos 95,2 procento.

Turas baigsis pirmadienį maču Kėdainiuose, kur vietos „Nevėžis“ priims Prienų „CBet“ krepšininkus. Rungtynės startuos 18 valandą, jas stebėti galėsite LKL.lt.

Gana ryškiais mačo favoritais laikoma atsinaujinusi „CBet“ komanda, kurios šansai laimėti yra prilyginti 63,5 proc.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris