P. Petrilevičius – apie geriausią karjeros sezoną ir sėkmės receptą KMT ketvirtfinalyje
Foto: LKL/BNS

P. Petrilevičius – apie geriausią karjeros sezoną ir sėkmės receptą KMT ketvirtfinalyje

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2019-12-18

Paulius Petrilevičius Lietuvos krepšinio lygoje pirmą kartą epizodiškai ant parketo išbėgo dar 2009-2010 metų sezone vilkėdamas gimtojo miesto Kėdainių „Nevėžio“ klubo marškinėlius.

Per praėjusį dešimtmetį Petrilevičius spėjo paragauti ir legionieriaus duonos Estijoje, o vasarą sukirtęs rankomis su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubu pasirašė sutartį su jau penktuoju skirtingu Lietuvos krepšinio lygos klubu.

Vis dėlto Paulius kažko naujo „Pieno žvaigždžių“ klube nepastebėjo, lyginant su praeities ekipomis.

„Išskirti nežinau, ką galėčiau, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė P. Petrilevičius. – Gal kitaip buvo tik Kėdainiuose, nes tai yra savas miestas man, o šiaip kitur viskas labai panašiai. Važiuoji į svetimą miestą, dažniausiai būna nauja komanda, tai kol kas Pasvalyje nieko neišskirčiau.“

Praėjusiais metais aukštaūgis sužaidė solidų sezoną Alytaus „Dzūkijoje“ ir vasarą tikėjosi sulaukti pasiūlymų iš užsienio klubų.

Vis dėlto Petrilevičius galiausiai pasirinko „Pieno žvaigždes“, kurios įtikino puolėją prisijungti prie penktąją vietą 2018-2019 metų LKL sezone iškovojusios komandos.

„Laukiau pasiūlymų ir gal labiau į užsienį norėjau, bet Pasvalys pasiūlė ir šiek tiek spausti mane pradėjo, o aš dar neturėjau kvietimų iš užsienio, tai nusprendžiau atvažiuoti čia.

Praėjusiais metais Pasvalio ekipa buvo penkta, girdėjau, kad viskas gerai, pakalbėjau su treneriu ir nusprendžiau atvažiuoti pamėginti“, – vasaros sprendimą prisiminė P. Petrilevičius.

Šis sezonas dvimetriniui aukštaūgiui yra geriausias karjeroje ir jis „Pieno žvaigždėse“ yra lyderis tiek pagal taškus, tiek pagal naudingumo balus. Kas lemia tokį solidų krepšininko žaidimą?

„Gal viskas. Manau, trenerio filosofija truputį lengvesnė ir gal branda ateina pas mane, tai visko po šiek tiek. Ir pats geriau jaučiuosi, kažkiek treneris kitur mane mato, kitaip pastato, o aš bandau mėgautis ir jeigu tik duoda progą žaisti, tą ir darau“, – aiškino puolėjas.

28-erių atletas didžiąją laiko dalį savo karjeroje žaidė sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, tačiau atvykęs į Gedimino Petrausko treniruojamą komandą žymiai dažniau pradėjo žaisti centru.

Tiesa, krepšininkas labai neakcentuoja pasikeitusios pozicijos ir tiesiog džiaugiasi trenerių pasitikėjimu.

„Dėl pranašumų, visada žiūriu į varžovą, nesvarbu kokioje pozicijoje žaisčiau, – sakė P. Petrilevičius. – Tai bandau naudoti arba jėgą, arba greitį ir tai priklauso nuo oponento.“

„Patinka ir ten, ir ten žaisti, – tęsė Pasvalio ekipos lyderis. – Galvojau gal, kad daugiau žaisiu ir ketvirtuoju numeriu čia, bet žaidžiau tik dvi rungtynes. Svarbiausia, jog gaunu žaisti, nesėdžiu ant suolo ir tuo mėgaujuosi.“

Sezono pradžioje pasvaliečiams fortūna rungtynių pabaigose dažnai atsukdavo nugarą, o dėl to buvo patirta nemaža dalis skaudžių pralaimėjimų.

Tiesa, Petrilevičiaus pozityvo patirtos nesėkmes nesumažino.

„Jeigu pabaigose pralošiame, reiškia sėkmės, – paklaustas, ko pritrūksta paskutinėmis mačo minutėmis, atsakė P. Petrilevičius. – Ne, jei iš tikrųjų, tai trūksta to susižaidimo. Turime naują komandą, žinoma, negalime tik apie tai kalbėti, nes jau antro rato pabaiga ne už ilgo bus, bet reikia dar susižaisti mums. Ir sėkmės kartais trūksta, bet dirbsime ir viskas bus gerai.“

„Pieno žvaigždės“ KMT ketvirtfinalyje šiemet vėl susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“, o Paulius yra tas žaidėjas, kuris puikiausiai žino, kaip sąlyginai silpnesnėms komandoms iš tolimesnių kovų taurės varžybose eliminuoti favoritus.

Būtent 2017-2018 metų sezone jo atstovaujama Alytaus „Dzūkija“ ketvirtfinalyje eliminavo būsimus finalo ketverto šeimininkus Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus ir pateikė vieną didžiausių staigmenų KMT istorijoje.

„Viskas sprendžiasi iš dviejų rungtynių, – apie taurės varžybų ypatumus kalbėjo Petrilevičius. – Labai svarbu bus pirmos rungtynės, reikia jas gerai pradėti, nes manau, kad juos slėgs didesnis psichologinis spaudimas, nes jie yra turtingesnė komanda.“

„Mums reikia laisviau žaisti, kovoti ir tikrai, manau, turime visus šansus juos įveikti“, – mintį pratęsė centras.

Prieš dešimtmetį LKL debiutavęs Petrilevičius sunkiai atsimena savo debiutą, tačiau pripažįsta, jog lyga per šį laikotarpį stipriai patobulėjo.

„Kai debiutavau, tai tik ant suolo sedėdavau. Nei tų treniruočių turėdavau, tiesiog būdavau tas vaikas ir pats nelabai kreipiau dėmesio tada į tą lygą. Bet šiaip, tobulėja LKL tikrai. Keičiasi ir krepšinis pats, greitėja, viskas vyksta kitaip“, – pokalbį baigė krepšininkas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris