Ketvirtajame kėlinyje pabudęs „Rytas“ susitvarkė su svečiais iš Alytaus
LKL/BNS nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje pabudęs „Rytas“ susitvarkė su svečiais iš Alytaus

Autorius: LKL.lt
2019-12-21

Šeštadienį „Jeep“ arenoje susirinkę aistruoliai sulaukė daugiau intrigos nei tikėtasi. Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Vilniaus „Rytas“ 98:85 (29:22, 26:20, 15:22, 28:21) palaužė Alytaus „Sintek–Dzūkiją“.

„Sintek–Dzūkija“ priešinosi iki pat rungtynių pabaigos. Komandą į priekį traukė Chauncey Collinsas. Jo svarbūs metimai leido dzūkams nenutolti nuo „Ryto“.

X faktoriaus vaidmenį užpildė Lukas Kvedaravičius. Puikiai tiek iš distancijos, tiek po krepšiu atakavęs 22-erių puolėjas į ilgąją pertrauką išsinešė 14 taškų bagažą.

Vis gi išretėjusi alytiškių rotacija buvo bejėgė prieš Vilniaus „Ryto“ jaunimą. Dainius Adomaitis vieną po kito nuo suolo kėlė klubo akademijos auklėtinius, o jie parodė puikų žaidimą. Iki pertraukos labiausiai išsiskyrė Karolis Giedraitis (2/2 trit.) bei Ąžuolas Tubelis (3/4 dvit.).

„Rytas“ į rūbinę išėjo kvėpuodamas šimtojo taško ritmu – pelnė 55 taškus ir fantastiškai atakavo iš įvairių distancijų (14/21 dvit., 8/14 trit.).

„Sintek–Dzūkija“ po trijų kėlinių dar laikėsi per kovinį atstumą (70:64), tačiau tiek kovos ir galėjo duoti nukraujavę svečiai. Po ketvirtojo kėlinio švilpuko „Rytas“ nesileido į kalbas dėl galimo nugalėtojo.

Ant „Jeep“ arenos parketo šeštadienį puikiai atrodė visi „Ryto“ jaunimo sistemos auklėtiniai, įskaitant ir „Sintek–Dzūkijai“ atstovaujantį Luką Kvedaravičių. Puolėjas sužaidė geriausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

L. Kvedaravičius pelnė 17 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 18 naudingumo balų.

Jaunojo dzūkų krepšininko pasirodymą Vilniuje stebėjo ir jo tėtis Linas Kvedaravičius. Primename, jog iki praėjusio sezono pabaigos jaunuolis atstovavo Vilniaus „Ryto“ klubui.

Alytiškiai pagaliau sulaukė solidesnio Gabe DeVoe indėlio. Amerikiečio tritaškiai stipriai prisidėjo prie intrigos kūrimo ketvirtajame kėlinyje. Žaidėjas pelnė 18 taškų ir surinko 14 naudingumo balų.

„Ryto“ gretose kapitono pavyzdį rodė Eimantas Bendžius. Puolėjas įmetė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

„Sintek–Dzūkija“ prieš rungtynes sulaukė nemalonių žinių. Komanda prarado du lyderius – Artūrą Jomantą ir Mindaugą Sušinską. Jei pirmasis iš rikiuotės iškrito trumpam laikotarpiui, tai M. Sušinskas gali visą sezoną praleisti be krepšinio dėl peties traumos.

„Nuotaikos šventinės, kaip ir rungtynės. Ačiū aistruoliams, kurie susirinko. Jų reikėjo, kai buvo sunkus momentas. Viskas šiose rungtynėse, kaip ir kalbėjome bus apie koncentraciją. Kalbėjome, kad kai įgijame pranašumą negalime pamesti galvų. Pirmoje pusėje jaunimas išėjo su gera energija, bet antroje pusėje to nebuvo. Norisi, kad jaunimas išnaudotų tuos šansus geriau“, – apie amerikietiškus kalnelius priminusias rungtynes kalbėjo „Ryto“ strategas D. Adomaitis.

„Būna rungtynės, kai praloši ir būna bloga nuotaika ir būna, kai visai nebloga. Aišku, prisinervavau šiandien, bet bandėme būti rungtynėse. Kovojome tiek, kiek leido mums jėgos. Padarėme klaidų, negalėjome pasiimti kamuolių gynyboje ir tritaškiai nelemti... paprasčiausiai jų neturėjo būti. Antrą kartą neturėjome jėgų sugrįžti taip, kaip žaidėme trečiajame kėlinuke“, – rungtynes reziumavo alytiškių treneris Valdemaras Chomičius.

„Rytas“ antrose rungtynėse iš eilės vertėsi be Camerono Bairstow.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 18 (5/9 trit., 27 naud. bal.), Francisco Cruzas 17 (3/5 dvit., 3/5 trit.), Karolis Giedraitis 11 taškų.

„Sintek–Dzūkija“: Chauncey Collinsas 19 (6/6 dvit., 28 naud. bal.), Gabe DeVoe 18 (5/10 trit.), Lukas Kvedaravičius 17 taškų. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris