Įsibėgėjantis „Lietkabelis“ sieks nustebinti čempionus („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Įsibėgėjantis „Lietkabelis“ sieks nustebinti čempionus („Betsafe–LKL“ prognozė)

Autorius: LKL.lt
2020-01-04

„Betsafe–LKL“ klubai sutiko 2020-uosius ir toliau tęs kovą dėl aukščiausių vietų lentelėje – per dvi savaitgalio dienas bus sužaistas pirmasis pilnas naujųjų kalendorinių metų turas, o per jį aikštelėse pasirodys visos dešimt lygos komandų.

Centriniame turo susitikime sekmadienį Panevėžio „CIDO“ arenoje susitiks vietos „Lietkabelis“ ir šalies čempiono titulą ginantis bei vis dar be pralaimėjimų šiame čempionate žygiuojantis Kauno „Žalgiris“.

Tiesioginė rungtynių transliacija – nuo 17 valandos BTV kanalu ir per LKL.lt.

Tai bus jau antrasis šių komandų susidūrimas sezone. Pirmąją akistatą spalio pradžioje Kaune „Žalgiris“ laimėjo 96:69, tačiau galutinis skirtumas yra kiek apgaulingas.

Du kėlinius komandos kovėsi taškas į tašką, o įpusėjus rungtynėms žalgiriečių persvara siekė vos tris taškus (48:45). Tačiau po pertraukos šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą, nurūko į priekį ir iškovojo pergalę.

Tose rungtynėse naudingiausiu „Lietkabelio“ žaidėju buvęs ir 17 taškų pelnęs Martynas Sajus teigia, jog Panevėžio komanda po pertraukos nesugebėjo susitvarkyti su padidėjusiu varžovų spaudimu.

„Pirmoje rungtynių pusėje sekėsi kaip ir neblogai, tačiau antroje praradome kontrolę, „Žalgiris“ mus išmušinėjo iš derinių, neleido priiminėti kamuolių. Gavome daug spaudimo ir prasidėjo klaidos, greitos jų atakos ir taip praradome mačo kontrolę.

Pagrindinis tikslas sekmadienį yra neatiduoti tos kontrolės ir nepaleisti „Žalgirio“ į priekį, nes kai tokią komandą paleidi, grįžti į rungtynes tampa sunkiau“, – LKL.lt kalbėjo M. Sajus.

prognozes-0103

Su tuo, kad vienas esminių pergalės akcentų buvo padidintas spaudimas, sutiko ir žalgirietis Lukas Lekavičius.

„Pirmoje pusėje tada žaidėme labai blogai, be jokios agresijos ir energijos. Antroje pusėje pradėjome labiau spausti varžovus, dusinti jų įžaidėjus, tai gal išmušė juos iš vėžių, perėmėme kažkiek kamuolių ir laimėjome rungtynes. Manau, kiekvienose rungtynėse mūsų privalumas yra tas kietas krepšinis, kieta gynyba. Tą bandysime daryti ir sekmadienį“, – teigė L. Lekavičius.

Žalgiriečiai pastaruoju metu išgyvena sėkmingą atkarpą – iškovojo jau dvi pergales paeiliui Eurolygoje, taip pat apsukų nemažina ir „Betsafe–LKL“ čempionate, kur pastarosiomis savaitėmis triuškino ir Prienų „CBet“, ir Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Paklaustas apie tai, kur galbūt slepiasi tokio formos pagerėjimo priežastys, L. Lekavičius vienareikšmiško atsakymo neturėjo.

„Nemanau, kad kažką ženkliai keitėme. Treniruotės liko tos pačios, bet, aišku, po tokių pergalių pasitikėjimas dabar yra aukščiausiame lygyje, o kodėl taip yra – sunku pasakyti. Pradėjome geriau pataikyti, iškovojom vieną pergalę, atsirado tas pasitikėjimas ir toliau važiavome tuo geru ritmu. Tikėkimės, tai tęsis kuo ilgiau“, – pasakojo po 7,8 naudingumo balo per rungtynes šiemet renkantis įžaidėjas.

Jei Eurolygoje kauniečiai buvo įkritę į gilią duobę, tai Lietuvoje jie kol kas keliauja be suklupimų ir yra iškovoję visas įmanomas 16 pergalių. Kaip minėjo L. Lekavičius – komandos viduje kartais pasvarstoma, kad būtų smagu visą reguliarųjį sezoną užbaigti taip ir nepralaimėjus.

„Kartais pagalvojame, kad būtų smagu iškovoti visas pergales LKL, bet, aišku, tai bus labai sunku. To nesureikšminame, laukia dar labai daug sunkių rungtynių, tai, manau, bus sunku išlaikyti tą ilgą pergalių seriją, bet stengsimės, o kaip bus – matysime“, – kalbėdamas su LKL.lt sakė L. Lekavičius.

Kartais pasigirsta minčių, esą „Žalgirio“ koncentracija, žaidžiant „Betsafe–LKL“ pirmenybėse yra kiek mažesnė, lyginant su varžybomis Europoje, tačiau L. Lekavičius su tuo sutikti nenorėjo.

„Nemanau, nes tos LKL rungtynės mums dažnai būna labai geras pasiruošimas Eurolygos rungtynėms, arba po blogų pasirodymų siekiame atsitiesti LKL rungtynėse, ištaisyti prieš tai padarytas klaidas. Visi į LKL rungtynes išeina su maksimalia koncentracija“, – pabrėžė žalgirietis.

Panevėžiečiai bus nusiteikę nutraukti pergalingą „Žalgirio“ seriją, o svarbiu faktoriumi tose rungtynėse vėl gali tapti M. Sajus. Šis pirmose naujųjų metų rungtynėse su „Šiauliais“ surengė geriausią asmeninį sezono pasirodymą (18 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 28 naudingumo balai) bei ryškiausiai prisidėjo prie to, kad Saulės mieste būtų iškovota pergalė 80:71.

Pats aukštaūgis tokio savo pasirodymo nesureikšmino ir tikino, kad svarbu buvo pildyti taktinius trenerių štabo sumanymus.

„Treneris akcentavo didžiulį susikaupimą, žinojome, kad prieš „Šiaulius“ atsipalaiduoti negalima, jei jie pajus žaidimą, kiekvienai komandai padarys daug nemalonumų. Svarbiausia buvo pradžia, o mačo eigoje turėjome ir taktinių sprendimų, kuriuos reikėjo įgyvendinti. Laikėmės plano, pabėgome į priekį ir viskas buvo užbaigta.

Žinome, kad „Šiauliai“ nėra ta komanda, kuri turi labai daug gerų žaidėjų, tai ir Antano Udro netektis iš jų kažkiek atėmė. Sunku pasakyti, ar su juo mums būtų sunkiau ar lengviau. Iš dalies – gal ir būtų kažkiek lengviau, bet nemanau, kad tai buvo tas pagrindinis faktorius“, – LKL.lt pasakojo M. Sajus.

Vidurio puolėjas yra vienas iš keleto „Lietkabelio“ narių, praeityje buvusių „Žalgirio“ sistemos dalimi. Tokie yra ir Tomas Dimša, Marius Valinskas, Paulius Valinskas, taip pat anksčiau klube žaidęs Vytenis Lipkevičius.

Kaip minėjo M. Sajus – mačuose prieš buvusią komandą kartais norisi pasirodyti geriau, tačiau tokių pasirodymų per daug sureikšminti jis nėra linkęs.

„Kiekvienose rungtynėse tenka susitikti su buvusiais komandos draugais, pažįstamais. Savaime aišku, yra ambicijos, norisi pasirodyti gerai, bet nebūtinai prieš „Žalgirį“, tikrai yra daug komandų, prieš kurias lygiai taip pat noriu gerai sužaisti“, – pasakojo po 13,9 naudingumo balo renkantis „Lietkabelio“ vidurio puolėjas.

Tuo tarpu L. Lekavičius mano, jog tokiose rungtynėse buvę ekipos nariai gali žaisti su dvigubu energijos užtaisu ir prisiminė neseniai vykusias rungtynes Prienuose.

„Net ir kai žaidėme prieš „CBet, ten sutikome daug mūsų sistemos žaidėjų, visi žaidžia su dviguba energija ir tas pats gali būti su „Lietkabeliu“. Visi jie yra alkani, jauni ir prieš mus tikrai žais su dviguba energija, o mes turime būti tam pasiruošę“, – LKL.lt sakė L. Lekavičius.

„Betsafe“ ekspertų teigimu, ryškiu rungtynių favoritu yra „Žalgiris“ – kauniečių šansai yra prilyginti 80,3 procento.

Be akistatos Panevėžyje, sekmadienį lygoje bus sužaisti dar du susitikimai.

Šiauliuose vietose krepšininkai sieks pažaboti naudingiausią gruodžio mėnesio lygos žaidėją Chauncey Collinsą ir visą Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ ekipą. Šią dvikovą nuo 17 valandos galėsite stebėti per LKL.lt.

Lažybininkai šioje dvikovoje pranašumą suteikia „Šiauliams“ ir teigia, jog jų šansai iškovoti pergalę siekia 59,8 proc.

Kitas sekmadienio mūšis vyks Pasvalyje, kur „Pieno žvaigždės“ susikaus su Utenos „Juventus“. Mačas startuos 16.30, jį taip pat galėsite stebėti per LKL.lt.

Įdomu tai, jog čia abiejų ekipų šansai yra visiškai identiški – ekspertai teigia, jog favorito čia nėra (50 proc. prieš 50).

Dar du mačai lygoje bus sužaisti ir šeštadienį.

Vilniaus „Rytas“ savo arenoje bandys atsirevanšuoti Kėdainių „Nevėžiui“, kuriam netikėtai nusileido pirmajame rate. Ar sostinės krepšininkams pavyks tai padaryti, galėsite sužinoti jau nuo 17 valandos stebėdami tiesioginę transliaciją BTV kanalu ir per LKL.lt.

„Ryto“ ekipa čia yra aiški favoritė – jai „Betsafe“ skiria 92 procentų galimybes iškovoti pergales.

Kitose rungtynėse gimtadienio dovaną savo treneriui Tomui Rinkevičiui bandys įteikti Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, kurie uostamiestyje susikaus su Prienų „CBet“.

Rungtynes nuo 17 valandos bus galima stebėti per LKL.lt, o lažybininkai teigia, jog 42-ąjį gimtadienį šeštadienį švenčiančio T. Rinkevičiaus kariauna iškovos pergalę – klaipėdiečių pergalės tikimybė prilyginama 76,9 proc.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris