Namie vargęs „Žalgiris“ nustūmė „Nevėžį“ į lentelės dugną
LKL / BNS nuotr.

Namie vargęs „Žalgiris“ nustūmė „Nevėžį“ į lentelės dugną

Autorius: LKL.lt
2020-01-11

Kauno „Žalgiris“ (17-1) reabilitavosi po praėjusį savaitgalį patirto pirmo pralaimėjimo „Betsafe–LKL“ čempionate.

Pirmenybių lyderiai šeštadienį namie 89:84 (22:17, 32:25, 20:15, 15:27) pranoko Kėdainių „Nevėžį“ (5-13) ir nustūmė jį į čempionato dugną.

„Nevėžis“ paskutinę minutę turėjo galimybė išlyginti rezultatą, bet Laurynas Beliauskas iš toli atakavo netaikliai ir „Žalgiris“ iškovojo pergalę.

„Žalgiris“ per du čempionato ratus suklupo tik kartą ir įpusėjus reguliariajam sezonui artimiausią persekiotoją Panevėžio „Lietkabelį“ lenkia 5 pergalėmis.

„Žalgiris“ nė karto neleido „Nevėžiui“ išsiveržti į priekį. Tai leido pailsėti lyderiams. Tik Rokas Jokubaitis, Karolis Lukošiūnas ir Jockas Landale‘as žaidė daugiau nei po 20 minučių.

R. Jokubaitis aikštėje praleido rekordiškai daug laiko šį sezoną – 27 minutes. Gynėjas pelnė 12 taškų ir sužaidė vienas rezultatyviausių karjeros „Betsafe–LKL“ rungtynių. Taip pat po 12 taškų surinko Edgaras Ulanovas ir Karolis Lukošiūnas, 11 pridėjo tik antroje pusėje žaidęs Thomasas Walkupas.

„Nevėžį“ tempė Laurynas Beliauskas. Rezultatyviausias komandos krepšininkas surinko 28 taškus ir pasiekė karjeros „Betsafe–LKL“ asmeninį rekordą. Ligšiolis geriausias L. Beliausko pasirodymas siekė 24 taškus.

„Nevėžis“ rungtynes baigė be vyriausiojo trenerio Mariaus Kiltinavičiaus. Įpykęs dėl neskirtos pražangos trečiojo kėlinio pabaigoje „Nevėžio“ treneris buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis.

Karolis Lukošiūnas antrą kėlinį pradėjo dviem tritaškiais, o po Artūro Milaknio dvitaškio „Žalgiris“ nutolo 11 taškų (30:19, 12-ąją min.).

„Nevėžį“ gelbėjo L. Beliauskas – jis per pirmą pusę surinko 21 tašką, o svečiai įpusėjus susitikimui turėjo 12 taškų deficitą – 42:54.

„Žalgiris“ kontroliavo eigą, bet ketvirtajame kėlinyje „Nevėžis“ priartėjo ir likus pusantros minutės Viny Okouo dvitaškiu su pražanga priartino „Nevėžį“ iki 3 taškų – 82:85.

L. Beliauskas likus pusei minutės tritaškiu galėjo išlyginti rezultatą, bet snaiperio metimas nebuvo tikslus. O Th. Walkupas dviem baudos metimais įtvirtino „Žalgirio“ pergalę.

„Daugelį dalykų, ką norėjome, šiandien pasiekėme, – teigė Šarūnas Jasikevičius, „Žalgirio“ treneris, kuris netrukus analizavo pralaimėtą ketvirtą kėlinį. – Darėme daug klaidų, atsipalaidavome ir kažkokias savo užduotis sprendėme.“

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 12, Edgaras Ulanovas 12 (12 minučių), Karolis Lukošiūnas 12 (4/8 tritaškių), Thomasas Walkupas 11 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Martinas Gebenas 9 (8 atk. kam.).

„Nevėžis“: Laurynas Beliauskas 28 (8/8 dvitaškių, 3/8 tritaškių), Viny Okouo 17 (8 atk. kam.), Matas Jucikas 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris