„Juventus“ po B. Crawfordo pergalingo metimo antrą kartą iš eilės namuose parplupdė „Rytą“
LKL/BNS nuotr.

„Juventus“ po B. Crawfordo pergalingo metimo antrą kartą iš eilės namuose parplupdė „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2020-01-11

Utenos „Juventus“ šiais metais išlieka neįkandamu riešutu Vilniaus „Rytui“. Prieš tai Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje įveikę vilniečius, šį kartą uteniškiai ir „Betsafe–LKL“ pirmenybėse parklupdė šalies vicečempionus.

Pergalingą metimą smeigęs Bryantas Crawfordas padovanojo „Juventus“ pergalę 83:81 (24:25, 22:21, 19:15, 18:20) prieš „Rytą“.

Rungtynių didvyriu tapęs B. Crawfordas iki tol buvo pataikęs tik vieną metimą iš šešių, o iš viso surinko 5 taškus. Kur kas galingiau atrodė 17 taškų ir 26 naudingumo balus surinkęs Gytis Radzevičius.

„Ryto“ gretose rezultatyviausiai žaidė Pako Cruzas pelnęs 17 taškų.

Vilniečiai per pirmąjį kėlinį pataikė net 5 tolimus metimus iš 7 (71%), tačiau įspūdingu pataikymu atsakė ir uteniškiai, kurie realizavo 4 tritaškius iš 5 (80%) ir leido „Rytui“ įgyti tik taško persvarą – 25:24.

Prieš ilgąją pertrauką komandos ir toliau keitėsi tolimais metimais, tačiau nė vienai nepavyko įgauti pranašumo – 46:46.

Vilniečiai trečiajame kėlinyje buvo įgavęs iki tol rekordinį 7 taškų pranašumą (60:53), tačiau aikštės šeimininkai spurtavo 12:1 ir prieš lemiamą ketvirtį perėmė rungtynių iniciatyvą (65:61). 

Likus žaisti tris rungtynes iki rungtynių pabaigos, po G. Radzevičiaus dvitaškio „Juventus“ turėjo penkių taškų pranašumą (80:75). Vis dėlto „Rytas“ likus žaisti minutei sugebėjo išlyginti rezultatą po Arno Butkevičiaus dvitaškio – 81:81. 

Nepaisant to, likus žaisti 2 sekundes, B. Crawfordas atšokęs smeigė tolimą dvitaškį ir išplėšė pergalę „Juventus“.

„Pabūkime kuklūs. Šiandien labai norisi pasidžiaugti. Aš visai komandai sakiau, kad turime išlikti ramūs, prašiau, kad šiandien neišsitaškytų, bet labai norisi pasidžiaugti. Tai yra istorija, kadangi „Ryto“ du kartus dar nebuvome įveikę. Mūsų mažam miesteliui tai yra labai daug“, – po dar vienos pergalės prieš vilniečius kalbėjo Žydrūnas Urbonas.

„Tai mūsų jau trečios rungtynes iš eilės, kai praleidome daugiau negu 80 taškų. Mes, paprasčiausiai, varžovams leidžiam per daug pelnyti lengvų taškų, kur jie net neturi dirbti“, – po pralaimėjimo tiegė Dainius Adomaitis.

„Juventus“: Gytis Radzevičius 17 (6/7 met., 7 atk. kam., 26 naud. bal.), Darius Tarvydas 12, Julius Jucikas 11, Vytautas Šulskis ir Ignas Vaitkus po 10.

„Rytas“: Pako Cruzas 17, Evaldas Kairys 13, Arnas Butkevičius 12, Martynas Echodas 11, Eimantas Bendžius 10.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris