Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs L. Birutis nukalė „CBet“ pergalę Alytuje
LKL/BNS nuotr.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs L. Birutis nukalė „CBet“ pergalę Alytuje

Autorius: LKL.lt
2020-01-12

Prienų „CBet“ (8-10) krepšininkai Alytuje trečiojo kėlinio pradžioje buvo sustoję ir penkias minutes negalėjo pelnyti nė taško, tačiau vėliau išsijudino, surengė spurtą ir, nugalėję „Sintek–Dzūkiją“ (6-12) 68:61 (23:10, 15:22, 7:15, 23:14), neleido lentelės kaimynams pavyti jų pergalių skaičiumi.

Po šios pergalės „CBet“ su 8 pergalėmis įsitvirtino šeštoje lentelės vietoje – dabar septintoje vietoje esančius alytiškius Manto Šerniaus komanda lenkia jau dviem laimėjimais.

Taip pat verta paminėti, jog šia nesėkme nutrūko dviejų iš eilės alytiškių pergalių serija.

Didžiausią indėlį į pergalę įnešė rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Laurynas Birutis – šis jau per pirmąją rungtynių dalį įmetė 17 taškų, o iš viso susitikimą baigė sąskaitoje turėdamas 26 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir 25 naudingumo balus (pakartotas asmeninis sezono rekordas).

Pirmoje rungtynių pusėje būtent aukštaūgio vedami prieniškiai diktavo savo sąlygas ir į pertrauką išėjo pirmaudami 38:32.

Trečiajame kėlinyje „CBet“ startavo labai vangiai ir daugiau nei penkias minutes nepelnė nė taško. Tuo naudojosi šeimininkai ir ne tik panaikino deficitą, bet ir išsiveržė į priekį (44:38).

Galų gale ketvirtojo kėlinio starte Manto Šerniaus auklėtiniai po keleto sėkmingų epizodų vėl susigrąžino persvarą (51:47), o po ilgos pertraukos vėl prabilęs L. Birutis dar labiau padidino prieniškių pranašumą (56:50).

Likus žaisti tris su puse minutės svečių persvara vėl peržengė dviženklę ribą (61:50). Per likusį laiką Alytaus komanda vienu metu buvo priartėjusi (58:61), tačiau pergalės prieniškiai iš savų rankų nebepaleido.

Įdomu tai, jog „Sintek–Dzūkija“, nors ir nesustabdė L. Biručio, tačiau laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (43:40).

Abiems komandoms ne itin sėkmingai sekėsi atakuoti nuo baudų metimo linijos – alytiškiai pataikė 57 procentus metimų (8/14), prieniškių taiklumas siekė 68 procentus (15/22).

Po laimėjimo „CBet“ treneris Mantas Šernius aiškino, jog jo komandą galėjo atpalaiduoti sėkmingas mačo startas.

„Šiandien laimėjo gynyba. Taip gerai sužaidus pirmą kėlinį žaidėjai turbūt per anksti pagalvojo, jog tai bus lengvos rungtynės. Dzūkai neturi ko prarasti, turi patyrusius žaidėjus, tikrai nenuleido rankų ir, kaip treneris, džiaugiuosi, kad šios rungtynės vyko taškas į tašką.

Buvo klaidelių, ką turime namie taisyti ir žinoti, ką prieš tam tikrus siurprizus turime daryti“, – teigė M. Šernius.

Tuo tarpu dzūkų treneris Valdemaras Chomičius kartais pasigedo ryžto iš savo lyderių.

„Buvo per maža rotacija ir, atidavus jėgas, nustojome žaisti susikoncentravę. Praradome daug lengvų kamuolių ir leidome juos nusiimti. Nors su kamuoliais šiandien tvarkėmės, bet lemiamu metu leidome varžovams nusiimti tris kamuolius iš eilės, tada jėgos išsenka, pataikymas tampa daug žemesnis.

Prarandi pasitikėjimą, ieškai kito – labai nemažoje dalyje momentų žaidėjai sudelsė, nemetė, kai buvo laisvi. Kitose rungtynėse jie net nedvejotų ir iškart mestų. Klaidos, blogi sprendimai nulėmė tai, kad šiandien pralaimėjome“, – pasakojo alytiškių treneris.

„Sintek–Dzūkija“: Gabe’as Devoe 16, (10 atk. kam.), Chauncey Collinsas ir Petaras Rakičevičius po 12, Paulius Danisevičius 10;

„CBet“: L. Birutis 26 (8 atk. kam.), Lukas Uleckas 13, Mindaugas Lukauskis ir Regimantas Miniotas po 6;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris