17 taškų deficitą panaikinusi „CBet“ pratęsė „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimų seriją iki šešių
LKL/BNS nuotr.

17 taškų deficitą panaikinusi „CBet“ pratęsė „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimų seriją iki šešių

Autorius: LKL.lt
2020-01-19

Prienų „CBet“ (9/10) ekipa dar trečiajame kėlinyje turėjo 17 taškų deficitą, tačiau į lemiamą šturmą ketvirtajame kėlinyje kilę prieniškiai trečią kartą šį sezoną parklupdė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (5/14).

Po 17:2 spurto ketvirtajame kėlinyje į priekį išsiveržę ir persvarą išlaikę „CBet“ krepšininkai 67:65 (15:19, 12:20, 17:19, 23:7) palaužė pasvaliečius, kuriems tai buvo jau šeštoji nesėkmė iš eilės.

Prieniškius į pergalę vedė lemiamu metu lyderio vaidmens ėmęsis Arnas Velička, kuris surinko 13 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. 

„Pieno žvaigždžių“ ekipoje 15 taškų surinko ir 9 kamuolius atkovojo Paulius Petrilevičius.

Per paskutines keturias pirmojo kėlinio minutes vos du taškus pelnę prieniškiai po pirmojo ketvirčio atsiliko 15:19.

„CBet“ ekipos visi 11 bandymų pasižymėti iš toli pirmoje rungtynių dalyje buvo nesėkmingi, o puikiai po krepšiu rungtyniavę pasvaliečiai po pirmosios rungtynių dalies pirmavo 39:27.

Po ilgosios pertraukos „Pieno žvaigždės“ ir toliau šeimininkavo Prienuose ir pabėgo dar labiau (51:34).

Vis dėlto „CBet“ ekipa ketvirtajame kėlinyje spurtavo 16:2 ir likus žaisti kiek daugiau negu pusantros minutės „CBet“ jau buvo priekyje – 66:65.

Likus žaisti 18 sekundžių Donatas Sabeckis perėmė kamuolį, o pataikęs vieną baudos metimą aikštės šeimininkų pranašumą padidino iki dviejų taškų (67:65).

Lemiama „Pieno žvaigždžių“ ekipos ataka buvo nesėkminga, kuri lėmė „CBet“ ekipos pergalę.

„Man sunku paaiškinti, – apie komandos nusiteikimo pasikeitimą po trečiojo kėlinio kalbėjo Mantas Šernius. – Aš tris kėlinius juos bandžiau pažadinti. Ir turbūt sirgalių dėka, kurie dirbo visus keturis kėlinius, tai pavyko. Šį kartą tai buvo ne trenerio nuopelnas, o sirgalių.“

„Kai yra viskas gerai, mes einame ir kovojame vienas už kitą. Kai kažkas yra blogai – mes sugriūname, kaip kortų namelis. Pas mus prasideda abejonės tiek puolime, tiek gynyboje. Negalime pamiršti ketvirtajame kėlinyje to, ką darėme pirmus tris“, – po skaudaus pralaimėjimo kalbėjo Gediminas Petrauskas.

„CBet“: Arnas Velička (8 atk. kam.) ir Regimantas Miniotas po 13, Martynas Varnas, Laurynas Birutis (9 atk. kam.) ir Karolis Guščikas (10 atk. kam.) po 8, Donatas Sabeckis 7 (6 atk. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius 15 (9 atk. kam.), Miha Lapornikas ir Mike'as Bruesewtizas po 11, Arvydas Šikšnius 10, Trevoras Thompsonas 8.

Rungtynių  komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris